Anketa

Mám přerušit školu a jít do práce?

jdi pracovat, školu doděláš pak
156 (21%)
dodělej školu, pak jdi pracovat
587 (79%)

Celkem hlasů: 743

Střední školu nebo práci?

Ludek

Re:Střední školu nebo práci?
« Odpověď #210 kdy: 08. 06. 2014, 21:20:40 »
Co te vede k tomu, myslne se domnivat, ze jsem 100% anonym? Treba uvadim sve prave jmeno.
Anonym není daný tím, jestli uvádí pravé jméno, ale tím, že je nebo není spojen s nějakým životním příběhem.

Např. Lenin je daleko míň anonym než nějaký hrcprcbuch nebo To Vám Teda Neřeknu.
Studoval jsem bioinformatiku na MFF, staci to jako zivotni pribeh? Jaky je ten vas? Pochlubite se?

Lenin

« Odpověď #211 kdy: 08. 06. 2014, 21:21:10 »
Ja anonym nejsem, dle Mirka.

TomasVoracek

« Odpověď #212 kdy: 08. 06. 2014, 21:23:36 »
Co se takhle vratit k tematu? Cim to, ze se to tu pokazde zvrhne v intelektualni piss-contest?

« Odpověď #213 kdy: 08. 06. 2014, 21:23:43 »
Studoval jsem bioinformatiku na MFF, staci to jako zivotni pribeh? Jaky je ten vas? Pochlubite se?
Hele, fakt nemám potřebu si poměřovat pindíky.

Pokud tě o mně něco zajímá, tak si to vygoogli. Mám dostatečně zvláštní jméno, aby drtivá většina toho, co najdeš, byla fakt o mně.

Ušlo ti, že Lenin je tady zaregistrovaný :)

« Odpověď #214 kdy: 08. 06. 2014, 21:24:47 »
Co se takhle vratit k tematu? Cim to, ze se to tu pokazde zvrhne v intelektualni piss-contest?
To m8 jednoduchej důvod: http://www.reflex.cz/clanek/komentare/48858/anonymita-internetovych-diskusi-neni-zdrojem-svobody-slova-ale-jejim-ohrozenim.html

Jakub Galgonek

« Odpověď #215 kdy: 08. 06. 2014, 21:25:21 »

Stačí. Protože se na MFF bioinformatika přímo nestuduje, hned vím, kam si tě zařadit.

Lenin

« Odpověď #216 kdy: 08. 06. 2014, 21:27:06 »
Hele, fakt nemám potřebu si poměřovat pindíky.

Pokud tě o mně něco zajímá, tak si to vygoogli. Mám dostatečně zvláštní jméno, aby drtivá většina toho, co najdeš, byla fakt o mně.

Ušlo ti, že Lenin je tady zaregistrovaný :)
On mi ten ucet nejaky sprosty anonym vyfoukl. Stane se.

Jsi anonym.

Mohu si vymyslet identitu se jmenem Hitlerjugent Leninostalinic a zalozit par blogu s fotkama Ferrari, zlatejch hodinek, nobelovkou za fyziku a napsat, ze jsem studoval na MFF.

Lenin

« Odpověď #217 kdy: 08. 06. 2014, 21:27:51 »

Stačí. Protože se na MFF bioinformatika přímo nestuduje, hned vím, kam si tě zařadit.
Ja ji tam studoval neprimo, nerekl jsem, ze primo.

Jakub Galgonek

« Odpověď #218 kdy: 08. 06. 2014, 21:32:03 »
Ja ji tam studoval neprimo, nerekl jsem, ze primo.

Tím spíše ...

KLEK

« Odpověď #219 kdy: 08. 06. 2014, 21:37:53 »
Dejme teď stranou riziko krádeže identity (tam  by částečné řešení byla key signing party).

Když vy vycházíte z hypotézy, že míra důvěryhodnosti je v negativní korelaci s mírou anonymity. Problém je v tom že naprosto neanonymní člověk vás může vodit za nos klidně i více než téměř 100%-ní anonym. Mzslím, že by se kritické myšlení mělo aplikovat na všechny bez rozdílu.

Ohledně nápisů na WC - považuji je za formu umění. Je v tom upřímnost, kterou v dnešním pokryteckém světě těžko pohledat. Pokud by měl někdo zájem o pár hlášek, tak je sem psát nebudu, bylo by to ještě více OT.

« Odpověď #220 kdy: 08. 06. 2014, 22:05:32 »
Když vy vycházíte z hypotézy, že míra důvěryhodnosti je v negativní korelaci s mírou anonymity. Problém je v tom že naprosto neanonymní člověk vás může vodit za nos klidně i více než téměř 100%-ní anonym. Mzslím, že by se kritické myšlení mělo aplikovat na všechny bez rozdílu.
Dáváš dohromady dvě věci, které spolu nesouvisí. Prvně tu druhou: kritické myšlení můžeš aplikovat proti něčemu, co se dá kriticky zhodnotit - tj. proti něčemu ověřitelnému, nějakým faktům. Viz ten před chvilkou odkázaný článek Cyrila Hoschla - tvrzení, že ČR je 35. nejlepší zemí k životu doložím nějakým žebříčkem a pak se dá třeba i bavit o tom, jestli je ten žebříček založený na rozumné metodologii. Tady souhlasím, takováhle diskuse se dá vést i s anonymy a není v tom nejmenší problém.

Já osobně proti tomu stavím svoji subjektivní životní zkušenost, že anonymové obvykle takhle korektně debatu nevedou. Z důvodů, o kterých právě mluví Hoschl v tom článku.

A pak je ještě druhá věc, že dost často se debatuje o něčem, co je něčí názor. Není způsob (nebo je moc náročný), jak to vyvrátit. Takže prostě tomu člověku musím věřit, že si to nevycucal z prstu. A tady logicky budu víc důvěřovat člověku, o kterém vím, že se dané oblasti věnuje, má s ní nějaké dlouhodobé zkušenosti. To je pak to, čemu se říká "expertní názor" nebo "expertní odhad". Není to faktum, ale dá se na tom docela v klidu stavět. No a z pochopitelných důvodů anonym nikdy nemůže být v tomhle smyslu důvěryhodný.

A jenom na okraj poznámka, že na tom nic nemění, že se někdo za někoho může vydávat, může lhát atd. S tím se samozřejmě počítá.

« Odpověď #221 kdy: 08. 06. 2014, 22:08:01 »
A taky samozřejmě ne-anonymové mají tu obrovskou výhodu, že si s nima můžu dát sraz na nějaké opensource akci a doptat se, jak že to mysleli s tím XYZ...

« Odpověď #222 kdy: 08. 06. 2014, 22:31:52 »
Falešné zprávy se tu trochu promazaly. Zbývá už jen jedna, ta snad časem také zmizí. Bohužel se ukazuje, že budu muset asi přispívat už jen jako registrovaný.

XYZ

« Odpověď #223 kdy: 08. 06. 2014, 22:33:31 »
Vidis, ma osobni zkusenost mi radi uprednostnovat anonymy. Skutecne chytry clovek jen tak nekde na internetu nebude odhalovat svoji identitu. Forum na root.cz je pise vyjimkou, ruzne podivne existence si zde honi triko a povysuji se nad ostatni, protoze maji nick co pripomina realne jmeno nejake osoby. Zvyknete si, velmi malo veci je skutecne overitelnych a nejake statistiky a pruzkumy mezi ne nepatri, nemate tedy cenu se jimi ohanet. Verim jen statistikam, ktere si sam zfalsuji.

« Odpověď #224 kdy: 08. 06. 2014, 22:51:16 »
Skutecne chytry clovek jen tak nekde na internetu nebude odhalovat svoji identitu.
Tak to nevím, jaké skutečně chytré lidi myslíš, protože skutečně chytří lidi přednášejí, píší blogy, publikují články a knihy, pořádají semináře a školení. Samozřejmě pod svým jménem.

Výborně je to vidět právě na tom Plusku - dokud to bylo na pozvánky, převažovali lidi motající se kolem technologií, každý psal pod svým jménem a byl to supr zdroj informací a bezvadných zajímavých diskusí. Tak to nějakou dobu vydrželo a najednou prásk! záplava nýmandů s nesmyslnými plky ala Novinky, většina samozřejmě anonymové... A proč? Plusko se propojilo s Youtube a tím se tam nahrnuly záplavy anonymních kindošů (kindošů chováním, ne nutně věkem).

Verim jen statistikam, ktere si sam zfalsuji.
Tak to je bohužel typická odpověď člověka, kterému o nějaké hledání pravdy vůbec nejde. Nejčastěji to používají politici.