Anketa

Mám přerušit školu a jít do práce?

jdi pracovat, školu doděláš pak
156 (21%)
dodělej školu, pak jdi pracovat
587 (79%)

Celkem hlasů: 743

Střední školu nebo práci?

Jakub Galgonek

Re:Střední školu nebo práci?
« Odpověď #195 kdy: 08. 06. 2014, 18:59:23 »
A jak je to s tím chytrým? Pro něj jsou všichni jací, když jsou ve skutečnosti hloupější?

Pro (hypotetického) nejchytřejšího jsou všichni ostatní hloupější. A co z toho jako má plynout?

hrmag

« Odpověď #196 kdy: 08. 06. 2014, 19:09:13 »
A jak je to s tím chytrým? Pro něj jsou všichni jací, když jsou ve skutečnosti hloupější?

Pro (hypotetického) nejchytřejšího jsou všichni ostatní hloupější. A co z toho jako má plynout?

Že pro chytrého každý hloupý. Ale to je na tebe asi moc složité. Zároveň platí, že pokud pro někoho je každý hloupý, tak o něm nic konkrétního nevíme.

Jakub Galgonek

« Odpověď #197 kdy: 08. 06. 2014, 19:23:19 »
Že pro chytrého každý hloupý. Ale to je na tebe asi moc složité.

Hlupákovi připadá každý hloupý. A vůči nejchytřejšímu jsou ostatní hloupější. Jaký je v tom rozpor?

hrmag

« Odpověď #198 kdy: 08. 06. 2014, 19:28:45 »
To první nemusí být pravda, pokud to nějak nepodložíš. To druhé je naopak velmi pravděpodobné. Rozpor v tom není žádný, jen je problém v tom, že píšeš nesmysly a pak ti to ani nepřijde divné. Zároveň je problém v tom, že jsi nenapsal nic, co by vedlo ze stavu, kdy ti každý přijde hloupý. Pokud někomu přijde každý hloupý, tak o něm můžeš říct co a na základě čeho? Pak mi někdo bude tvrdit, že na ČVUT nebo UK jsou kvalitní fakulty :D

Ludek

« Odpověď #199 kdy: 08. 06. 2014, 19:35:16 »
Tak nemusi to bejt nutne fakultama, staci, kdyz je dotycny nadrzeny kazdeho rozmaznout a zadupat v diskuzi. Potom bude placat pate prez devate a pokouset se, aby to vypadalo jako intelektualni kydy. To zatemni mysl a dotycny se blokne ve stavu "mam pravdu, ostatni jsou lamy" a chybu neuzna. Ego je kurva nebezpecna vec.

Libi se mi, jak rekl, ze pro hloupeho je kazdy hloupy je jen vyrok z nakeho filmu a potom to pouzil zase....chytremu napovez.....

Jakub Galgonek

« Odpověď #200 kdy: 08. 06. 2014, 19:40:38 »
Pokud někomu přijde každý hloupý, tak o něm můžeš říct co a na základě čeho?

A co jsem na základě toho o tobě tvrdil? Zmínil jsem jen možnost, nic víc, nic míň.

« Odpověď #201 kdy: 08. 06. 2014, 19:53:23 »
Libi se mi vykriky do tmy od anonyma "Jakub Galgonek".
Proč by měl být Kuba anonym? Narozdíl od anonymů když přijde řeč třeba na MFF, tak se ho můžu zeptat: hele, Kubo, a jak jste tohle měli na MFF? A budu vědět, že mluví ze zkušenosti. Nebo se ho zeptám "hele, jak na tom vlastně teďka ta bioinformatika je?" a když o tom něco napíše, budu se zájmem poslouchat, dívat se do země a šoupat nohama, protože o tom nic nevím a rád se nechám poučit.

O anonymech nevím nic, nemůžu se jich na nic kloudnýho zeptat ani o ničem, co řeknou, nevím, jestli si to nevycucali z prstu. Tomu odpovídá váha, kterou příspěvkům anonymů dávám.

Jasně, kdyby tu někdo třeba řekl, že je analytik s desetiletou praxí, pak by asi hrozilo reálné nebezpečí, že by lidé mohli začít hledat analytiky s desetiletou praxí a vytloukat jim okna :-D?
Ne, reálně hrozí nebezpečí, že si tě pak najde NSA nebo nastoupí nejaký nový nacismus a půjdeš do koncentráku! Děláš, jakobys to sousední téma nečetl!

má podobnou vážnost jako pivní kecy.
Vždycky jsem tvrdil, že příspěvky anonymů jsou virtuální obdoba nápisů na záchodcích. Takže zdejšímu "všichni jsou hloupí" od tohodle anonyma přikládám asi tak stejnou vážnost jako nápisu "Nováková je kráva a spí se Slovákama" na záchodě zdejší putiky.

Ludek

« Odpověď #202 kdy: 08. 06. 2014, 20:25:55 »
Jaky je prosim rozdil mezi anonymem a anonymem? Vy davate prispevkum vahu podle toho, jestli zmet pismen v jejich nicku pripomina  nejake realne jmeno? Proc bych si nemohl precist na internetu, jak to probiha na MFF, nacist si neco o bioinformatice a napsat si do nicku Jakub Novak. Vpodstate je tu anonym kazdy, dokud se neprokaze doklady totoznosti. Mirek mele nesmysly. jeho prispevky maji vahu asi jako napis na zachodkach, protoze neprokazal totoznost.

« Odpověď #203 kdy: 08. 06. 2014, 20:47:45 »
Jaky je prosim rozdil mezi anonymem a anonymem?
Nemám důvod si s tebou hrát hru na pitomce.

« Odpověď #204 kdy: 08. 06. 2014, 20:49:36 »
Jako člověk co ž několikrát práci hledal můžu říct, že emaily se zázračnejma nabídkama posílaji zmatení (nebo vychytralí) náhončí perzonálních agentur. Před léty jsem pracoval v Irsku a ještě dnes mám plný email zpráv typu "zaujmulo nás tvoje CV a máme práci snů" ... chápu, že když to přijde 16ti letému zobákovi tak se z toho zblázní.

Jakub Galgonek

« Odpověď #205 kdy: 08. 06. 2014, 20:56:20 »

V tom, že ty jsi anonym na 100% :D

Ludek

« Odpověď #206 kdy: 08. 06. 2014, 21:03:49 »

V tom, že ty jsi anonym na 100% :D
To ty ale take! Mirka jsem nachytal a stahl ocas doprovazeny typickou pubertalni odpovedi.

Jakub Galgonek

« Odpověď #207 kdy: 08. 06. 2014, 21:12:21 »
To ty ale take!

To bys mohl tvrdit pouze v případě, že by má identita zde byla 100% falešná. Ta možnost tu pochopitelně je, ale není stoprocentní. Prostě já jsem možná "anonym", ty jsi určitě anonym.

Ludek

« Odpověď #208 kdy: 08. 06. 2014, 21:14:27 »
To ty ale take!

To bys mohl tvrdit pouze v případě, že by má identita zde byla 100% falešná. Ta možnost tu pochopitelně je, ale není stoprocentní. Prostě já jsem možná "anonym", ty jsi určitě anonym.

Co te vede k tomu, myslne se domnivat, ze jsem 100% anonym? Treba uvadim sve prave jmeno.

« Odpověď #209 kdy: 08. 06. 2014, 21:16:15 »
Co te vede k tomu, myslne se domnivat, ze jsem 100% anonym? Treba uvadim sve prave jmeno.
Anonym není daný tím, jestli uvádí pravé jméno, ale tím, že je nebo není spojen s nějakým životním příběhem.

Např. Lenin je daleko míň anonym než nějaký hrcprcbuch nebo To Vám Teda Neřeknu.