Anketa

Mám přerušit školu a jít do práce?

jdi pracovat, školu doděláš pak
156 (21%)
dodělej školu, pak jdi pracovat
587 (79%)

Celkem hlasů: 743

Střední školu nebo práci?

OMG

Re:Střední školu nebo práci?
« Odpověď #90 kdy: 05. 06. 2014, 09:34:10 »
Prave ta posledni veta je to, co me na tu stredni nakonec zpatky dostane. Uvedomuju si, ze ta moje pozice jednou nejspis skonci nebo me nahradi nekdo jinej.

Z milionu, ktery se pomalu mnozi rychlosti 1% za mesic, coz je celkem velke riziko, ale (pry, ted jen cituji stryce) porad unosne, je po dalsich dvou letech 240 tisic navic, ktere se navic budou take reinvestovat, takze jeste trochu vic. S jeste vysokou navrch to uz muze byt dalsi milion.

Nepotrebuju pasivni prijem takovy, abych nemusel vubec pracovat, uplne postaci, kdyz zaplati najem, jidlo, cokoliv.

Kdyz zustanes na stredni, naucis se treba spravne pocitat procenta a pak to muzes naucit i stryce... A jestli si myslis, ze zaplatis ze 126tis rocne z uroku najem, jidlo, cokoliv, pak se vrat na zakladku, dokonci ji, pak jdi na stredni, dokonci ji, pak si udelej VS a jestli porad budes mit pocit, ze 126tis rocne ti staci na najem, jidlo, cokoliv, tak je cela tahle diskuse zbytecna...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #91 kdy: 05. 06. 2014, 09:36:05 »
Ona totiž chytrost a bystrost nemá nic společného s výší příjmu. Kdejaká ku*va či modelka v příjmech trumfne kohokoliv.

Nakej Franta Novak

« Odpověď #92 kdy: 05. 06. 2014, 09:46:16 »
Ona totiž chytrost a bystrost nemá nic společného s výší příjmu. Kdejaká ku*va či modelka v příjmech trumfne kohokoliv.

S chytrosti a bystrosti to ma praveze hodne spolecneho. Jsou divky, ktere ziji v naivni predstave a sni o princi v bavoraku, rodine atd. a davaji zadarmo komukoliv, kdo jim rekne "miluju te". Potom jsou tu chytre a bystre holky, ktere prozrely, nejsou pitome a nechaji si radne zaplatit.

txt

« Odpověď #93 kdy: 05. 06. 2014, 09:59:37 »
Roční výnos 12% je s vysokou pravděpodobností spekulace a to si vyžaduje interní informace pokud má být riziko v rozumných mezích. IMO je tento typ investování, jako možný zdroj příjmu, jen pro lidi posedlé penězi, co věčně refreshují vývoje cen, místo toho aby dělali práci co přinese někomu užitek.

Nakej Franta Novak

« Odpověď #94 kdy: 05. 06. 2014, 10:02:23 »
Roční výnos 12% je s vysokou pravděpodobností spekulace a to si vyžaduje interní informace pokud má být riziko v rozumných mezích. IMO je tento typ investování, jako možný zdroj příjmu, jen pro lidi posedlé penězi, co věčně refreshují vývoje cen, místo toho aby dělali práci co přinese někomu užitek.
Amen.

Tomáš

« Odpověď #95 kdy: 05. 06. 2014, 10:34:25 »
Kdyz zustanes na stredni, naucis se treba spravne pocitat procenta a pak to muzes naucit i stryce... A jestli si myslis, ze zaplatis ze 126tis rocne z uroku najem, jidlo, cokoliv, pak se vrat na zakladku, dokonci ji, pak jdi na stredni, dokonci ji, pak si udelej VS a jestli porad budes mit pocit, ze 126tis rocne ti staci na najem, jidlo, cokoliv, tak je cela tahle diskuse zbytecna...

Nájem 3000 a jídlo 2000 je 5k za měsíc (v Brně), ročně 60 tisíc. 66 tisíc ti zbude na útratu, což docela jde. Za 66 tisíc jsi ročně 3 měsíce v zahraničí na dovolené. Sám jsem tak dost dlouho a ještě nedávno žil a vůbec jsem se neměl špatně. Btw. znám spoustu lidí, co se 150 tisíci ročně mají rodiny... Teď to sice vydělám ani ne za dva měsíce, ale zase to nemám za co utratit, protože na není čas. Tak na co to potom je? :-/

haha

« Odpověď #96 kdy: 05. 06. 2014, 10:35:53 »
Sorry, v anketě jsem se uklikl, chtěl jsem volit "dodělej školu, pak jdi pracovat". Na výsledku to nic nezmění, ale pro pořádek. Taky by pro podobný případ nebylo špatné přidat možnost špatnou volbu opravit.

Troll?

Nakej Franta Novak

« Odpověď #98 kdy: 05. 06. 2014, 10:39:37 »

Nájem 3000 a jídlo 2000 je 5k za měsíc (v Brně), ročně 60 tisíc. 66 tisíc ti zbude na útratu, což docela jde. Za 66 tisíc jsi ročně 3 měsíce v zahraničí na dovolené. Sám jsem tak dost dlouho a ještě nedávno žil a vůbec jsem se neměl špatně. Btw. znám spoustu lidí, co se 150 tisíci ročně mají rodiny... Teď to sice vydělám ani ne za dva měsíce, ale zase to nemám za co utratit, protože na není čas. Tak na co to potom je? :-/

Na reinvestovani, pokud podnikas, zaplat z toho nove zamestnance a na ty dobre stavajici svou praci deleguj.

Tomáš

« Odpověď #99 kdy: 05. 06. 2014, 10:46:20 »

Na reinvestovani, pokud podnikas, zaplat z toho nove zamestnance a na ty dobre stavajici svou praci deleguj.

Asi jo, mám 'lepší' příjem docela krátce, takže zatím jsem to nějak neřešil. Jenom mě po nástupu do stálé práce překvapilo o kolik člověk přijde, ačkoli z hlediska financí se má o hodně lépe.

Nicméně jsem tím chtěl říct, že pokud by se mu podařilo dostat na pasivní příjem 120 tisíc ročně, tak pro další studium třeba na vysoké je to hodně pěkná částka, která člověku umožní se naplno věnovat svým zájmům. Ať už jde o profesní zájmy (open source), sport, cestování ... cokoli.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #100 kdy: 05. 06. 2014, 10:50:27 »

S chytrosti a bystrosti to ma praveze hodne spolecneho. Jsou divky, ktere ziji v naivni predstave a sni o princi v bavoraku, rodine atd. a davaji zadarmo komukoliv, kdo jim rekne "miluju te". Potom jsou tu chytre a bystre holky, ktere prozrely, nejsou pitome a nechaji si radne zaplatit.

Což bývá až potom, kdy si prošli kolečkem "miluji tě" a ztratily veškeré iluze o svém životě a už je nebavilo namáhat se pro sny, kterých nikdy nedosáhnou. To není ani chytré a ani bystré ... to je z pouhé lenosti.

Pavel...

« Odpověď #101 kdy: 05. 06. 2014, 11:00:49 »
75k měsíčně hrubého

kedze viem o realnych podobnych pripadoch, tak ciste teoreticky si fakt nemusis vymyslat :).

a) 75k v hrubom nie je neprekonatelna meta ani v CR.

b) nenechaj si nabulikat, ze "zamestnavatelovi sa neoplatis". Nemenovana banka v CR si interny(!) vyvoj ocenuje 1MD = 1000eur.

c) riziko, ze Ti bude chybat casom v zivote maturita je vysoke (Kolonka "vzdelanie" je zaujimava aj pri snahe dostat sa do Kanady, aj pri snahe zalozit si firmu. Netyka sa to len tabulkovych platov v statnej sprave.).

TondaSemik

« Odpověď #102 kdy: 05. 06. 2014, 11:15:08 »

Což bývá až potom, kdy si prošli kolečkem "miluji tě" a ztratily veškeré iluze o svém životě a už je nebavilo namáhat se pro sny, kterých nikdy nedosáhnou. To není ani chytré a ani bystré ... to je z pouhé lenosti.

Aby si kurva vydelala miliony, musi zacit hodne mlada, idealne uz od 16 pokud je vyvinuta a tvrdit, ze ji je 18. Tedy iluze musi ztratit v rannem veku, to mi prijde jako docela bystre. Pracovat muze az do 30, nez na ni vek bude negativne znat. Bavime se o samickach pro Berlusconiho, ne o carodejnicich u E55. Nejvice si vydela okolo 20 let, pokud se vypracovavala jak fyzickym vzhledem tak dovednostma. Proc si myslis, ze se vzdaly svych snu? Treba jejich snem bylo vlastnit bavoraka nebo mit vilku se skalkou, takove sny si stale mohou splnit, navic kdyz holka neni naivni a ma ty miliony, dost mozna je investuje nebo se jinak uplatni, zalozi bordel, modelingovou agenturu atd.

nojono3

« Odpověď #103 kdy: 05. 06. 2014, 11:57:09 »
Nejak se mi v tech vypoctech ztraci zdravotni a socialni
coz je dnes minimalne asi 3.6 mam tak pocit
cili pasivni prijem uzasne, ale k tomu i toto
mj. v Brne je najem za 3000? bytu?

TondaSemik

« Odpověď #104 kdy: 05. 06. 2014, 12:04:15 »
Nejak se mi v tech vypoctech ztraci zdravotni a socialni
coz je dnes minimalne asi 3.6 mam tak pocit
cili pasivni prijem uzasne, ale k tomu i toto
mj. v Brne je najem za 3000? bytu?

Ano je to divne, chybi mi tam priplatky za elektrinu (co si budem povidat, PC a notas so zerou za 5 lidi asi budou chtit doplatit)
Pokud najem v okrajove oblasti, pak nejake dojizdeni - MHD nebo na kole ale kolo je rizikove tedy zdravotni pojisteni....atdatd