Lidi celý den jsem řešil co nacpat do starýho PC (Celeron 500 MHz, 256 RAM, HDD 4,1 GB, CD-ROM) za distribuci Linuxu. Požadavky mám jen na prohlížení internetu, nějakej ten messenger a čeština by byla jako bonus....nějak se nedaří, máte tipy čím to oživit?
Články na internetu a tady mě naštvaly, když autoři uvádějí jaký minimální požadavky to chce. První co jsem nacpal do bedny byl Slax, jenže ten je nějakej stuhlej, že nejdou ani spustit prohlížeče stránek. Pak jsem dal na rady v článcích a zkoušel xubuntu, jenže instalace na disk nejde, minimálně to chce 4,4 GB HDD, tak jsem zkusil lubuntu a to samý a přitom se tam autor článku chvástal, že je to nenáročný na hardware (64 MB RAM pro svižný běh), tak zkouším dál instalovat na disk android 4.4 (nějaká chyba), linuxMint (málý HDD), Dam slam linux (nejde USB myš), openSUSE tak už nevím co tam nakopat. BackTrack běží z CD v pohodě a prohlížeče www stránek fungují taky. Jenže ta instalace na disk se nedaří a rozběhnout to jako „live" Linux z disku se mi nechce. Křáp neumí startovat z USB Flash. K tomu mám jen třímegabytový připojení k internetu, tak stahování nejistých distribucí velikosti CD je taky vytáčecí. Ještě zkusím starší verze androidu x86, openBSD, freeBSD, gentoo... Si říkám, že jsem tomu Linuxu moc věřil, když jsem se ujal toho oživení PC, aby měl jeden něco na psaní na ubytovně, než ten tablet, když PC s LCD ležel u nich roky ladem a čekal na vyhození.