Lišta o blokování reklamy

Diskobolos

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #615 kdy: 11. 06. 2014, 14:35:30 »
OK, tak další nápad. Redakce by mohla autory článků odměnít ročním osvobozením od reklamy. Jesné, není to pro každého, nicméně to může být pro někoho motivační, překoná ostych a redakce bonusem získá nějaké články.

blizzard

« Odpověď #616 kdy: 11. 06. 2014, 14:36:39 »
Založ si obchod s pexesy o pirátech, která nejsou tak moc pirátská, a pochopíš.

dakujem, pytal som sa normalne, dostal som odpoved skutocne "na urovni" - nehnevaj sa, ale asi urovni 7rocneho skolaka, ktoremu zobrali hracku. myslim, ze normalne pytat a diskutovat s tebou nema zmysel, len zosmiesnovat inych, to sa mi vsak nechce.

« Odpověď #617 kdy: 11. 06. 2014, 14:40:48 »
Pokud root.cz neni schopen, s navstevnosti jakou ma (lidi s adblock, ghostery etc. included), vydelat dostatek penez na provoz, tak je proste jeho business model spatnej a musi ho zmenit.
Jasně. Pokud se s "komunitou" nedá normálně lidsky domluvit, tak pak nastupuje takováhle optika. Např. přístup k čemukoli jenom za předplatné.

...vlastně ani to ne. To pak jenom "komunita" obsah serveru zkopíruje na uložto, protože sdílení nezastavíš a mám přece právo dělat si co chci s tím, co se objeví u mě na disku, to je jejich problém, že si to neohlídají...

« Odpověď #618 kdy: 11. 06. 2014, 14:46:17 »
dakujem, pytal som sa normalne, dostal som odpoved skutocne "na urovni" - nehnevaj sa, ale asi urovni 7rocneho skolaka, ktoremu zobrali hracku. myslim, ze normalne pytat a diskutovat s tebou nema zmysel, len zosmiesnovat inych, to sa mi vsak nechce.
Tak jak ti to už asi mám říct? Pokud provozuješ server pro omezenou skupinu lidí, která navíc ještě serveru vědomě zkrouhává příjmy, psaný v jazyce, který je jak plivnutí v moři, tak máš prostě omezený množství peněz a tím je daný, kolik můžeš zaplatit autorům. I kdyby byl autor sebelepší, tak mu prostě Root za jeden článek nemůže dát deset tisíc i kdyby se rozkrájel.

A hlavně už mě tohle věčný zkuhrání nebaví. Tak sedni a napiš lepší článek. Nebo vytáhni šrajtofli a zaplať lepší článek. Nebo vybuduj server, který bude publikovat lepší články a bude jenom se statickou reklamou. Prostě udělej cokoli jinýh než je to, co děláš.

Jiří Klír

« Odpověď #619 kdy: 11. 06. 2014, 14:52:40 »
Ono placeni za obsah funguje minimalne na nekolika serverech (nepocitam premrstenou cenu za digizone). Osobne mam blokovane/presmerovane v hosts a smirujici polaky nehodlam povolovat nikde. Kdyby jste sem nasadili treba AdSense nebo Sklik, tak myslim nikomu nebude kontextova reklama vadit a zaroven se nemusite starat o inzerenty. Pripadne kdyby nekdo chtel inzerovat u vas, tak reklamu zobrazovat primo z URL root.cz.

blizzard

« Odpověď #620 kdy: 11. 06. 2014, 15:14:27 »
to ja vsetko samozrejme chapem. dam ti nejaky priklad, na ktorom by si nieco mohol pochopit ty:

nejaky autoopravar, ktory bol odchovany na S1000, si nedal namahu a s prichodom S100, S120, Favorita, Felicie, Ochcavie a inych snov ceskych a slovenskych rodin stagnoval a neskor vedel coraz menej. Ak by si ten opravar bol ty, chodil by si po ludoch a prosil by si ich, nech si predsa len nejaku tu S1000, alebo aspon S120 zaobstaraju, aby si mal co robit, lebo deti doma hladuju a ti, co S1000 nemaju, robia nemoralne, vsak co chudaci opravari. Bezny postup je naucit sa tu Ochcavku opravovat a mat vyborny xeft, lebo ich beha na mraky. Viem, ze to je nie to iste, ale to hlavne je zachovane. Neviem, cim sa zivis, ak napr. programovanim v Basicu, tak (hypoteticky) o 20 rokov po vymreti Basicu mozno prides aj za mnou, aby som si predsa dal nieco v nom spravit.
Root nanestastie, jeho aj ctenarov, zvolil 1. pristup. Za seba mozem dat dalsi priklad. Odoberal som istu dobu PCWorld v papierovej podobe, v ktorom som oi. mal rad clanky Lukasa Erbena, dufam, ze som si nepomylil meno a je to ten isty, co pise sem o hackeroch. Problem je, ze jeho testy som mal rad a boli jeho tvorba. Teraz su clanky o hackeroch tiez dobre, len s dolezitym rozdielom, ze su (ak som dobre pochopil z diskusii) z nejakej knihy. Kolko prijmov z reklamy by bolo v tomto pripade odvedenych povodnemu autorovi?
Ak si teda Root v kvalite tak veri, nemal by byt problem zarobit aj na predplatnom. Tak ja si teda mozno za tych mnou pozretych zopar spraviciek tyzdenne pozriem 1 reklamu. To by kvantitativne napriklad sedelo, no nie? Root z mna bude teda do tyzdna mat zopar Kc. Bude mu to stacit? Asi takisto nie...

Ak nevies, co som tym chcel povedat, pokojne sa pytaj. Dakujem za navrhy, ja sa realizujem uz v inych oblastiach, v niektorych uplne bezodplatne. Zvolim asi zanedlho tu, ktoru si tam nenapisal, a to odchod uplny. Myslim, ze nebudem jediny a prijmy budu este mensie, ale, ako sa u nas vravi, "kto chce kam, pomozme mu tam".

blizzard

« Odpověď #621 kdy: 11. 06. 2014, 15:17:40 »
btw u nas na matfyze, kde bolo mozno zlozenie podobne ako tu, bol experiment s automatom na kofolu s dobrovolnymi platbami. k neuvereniu niektorych pritomnych tu, bol ziskovy - ano, viem, ze po niekolkych precitaniach toho neviete stale uverit, bol ziskovy.
je to tym, ze poskytovane sluzby stali konzumentom za platenie.

« Odpověď #622 kdy: 11. 06. 2014, 15:23:52 »
Root nanestastie, jeho aj ctenarov, zvolil 1. pristup.
Vubec nevim, o cem mluvis. Nevidim tady ani clanky o BASICu, ani nejaky polomrtvy neudrzovany obsah, ani design z roku 95. Vidim tady zepar opravdu kvalitnich autoru, spoustu aktualniho obsahu a rozsahle diskuse, ktere bohuzel dost nici anonymove. Myslim, ze takovou kritiku si Root opravdu nezaslouzi, zvlast od anonyma. Vymlouvat ti to samozrejme nema smysl, jestli pro tebe neni Root dost dobry, tak to tak holt je, nezbyva ti asi nez hledat jinde. Jo, kdyby ses podepsal a kazdy by se mohl na ty tvoje projekty podivat, to by byla jina...

Dakujem za navrhy, ja sa realizujem uz v inych oblastiach
Ano, tuhle odpoved jsem cekal.

« Odpověď #623 kdy: 11. 06. 2014, 15:25:07 »
kde bolo mozno zlozenie podobne ako tu,
Tady ani nahodou nejsou sami matfyzaci.

bol experiment s automatom na kofolu s dobrovolnymi platbami. k neuvereniu niektorych pritomnych tu, bol ziskovy
Jak dlouho?

blizzard

« Odpověď #624 kdy: 11. 06. 2014, 15:29:44 »
ked poviem, ze to bola analogia, pochopis, co som myslel?

ak by som sem napisal, ze sa volam Jan Kocka, uz by som nebol pre teba anonym? alebo kedy by som nebol? a aky to robi rozdiel v diskusii na Internete?
aj ked tu mas napisane tvoje (asi) obcianske meno, ako ta to pre mna odlisuje od ostatnych, ktori su podpisani napriklad noname? neviem, kto si ty, takisto neviem, kto su oni

Hmmm

« Odpověď #625 kdy: 11. 06. 2014, 15:37:12 »
btw u nas na matfyze, kde bolo mozno zlozenie podobne ako tu, bol experiment s automatom na kofolu s dobrovolnymi platbami. k neuvereniu niektorych pritomnych tu, bol ziskovy - ano, viem, ze po niekolkych precitaniach toho neviete stale uverit, bol ziskovy.
je to tym, ze poskytovane sluzby stali konzumentom za platenie.
Porovnat Root.cz a automat kofolu nejde. Nie kvoli tomu, ze su to dve odlisne veci. Problem je uplne inde. Automat si na seba zarobil, pretoze v istom okruhu bol jedinym a okamzitym zdrojom dopytovanej sluzby. Root.cz vdaka povahe internetovych stranok nie je v ziadnom okruhu jedinym zdrojom dopytovanej sluzby.

Teda automat si na seba zarobil, pretoze ludom pohybujucim sa v jeho okruhu si mohli kupit obcerstvenie cez neho alebo prejst vacsiu vzdialenost do okruhu ineho automatu, resp. bufetu, co ale nemalo ziaden vyznam a bol to strateny cas a namaha. A to zakazdym.
Ak Root.cz zavedie dobrovolne poplatky, tak ludia budu hladat informacie inde, pretoze mimo prvotneho vyhladavania alternativneho zdroja, ich prechod na iny web nebude stat ziaden cas a ziadnu namahu.

blizzard

« Odpověď #626 kdy: 11. 06. 2014, 15:46:06 »
tak este inak, ty si myslis
Citace
zepar opravdu kvalitnich autoru, spoustu aktualniho obsahu a rozsahle diskuse
ja si myslim nieco ine, 48% (zhruba) si mysli tiez nieco ine. inak povedane, nie len mysli, ale aj kona. z roznych dovodov im ten obsah kvalitativne (mozno aj kvantitativne) nie je dost dobry, aby ho platili prave sposobom "lesteneho vzduchu", teda reklam, niecoho bez nejakej pridanej hodnoty.

trh, pokym neni zdeformovany napr. socanskymi regulaciami, je prave o tom. ak root bude mat obsah na prezitie, prezije aj z reklamy. ak nebude pokracovat dobre, neprezije prave ani z reklamy.

ad HMMM:
ak by automat "zadarmo" bol na kraji a predsa by zarobil, mohlo by to byt prave preto, ze nepredava napr. teskokolu, ale nieco "lepsie", napr. kofolu a pivo. bufet s sofokolou na ceste k nemu, v ovela blizsej vzdialenosti, by mohol skrachovat.
to je ta pridana hodnota, ktorou by root mohol vytrcat od ostatnych poskytovatelov sluzby.

« Odpověď #627 kdy: 11. 06. 2014, 15:46:10 »
ked poviem, ze to bola analogia, pochopis, co som myslel?
No ale ta analogie nema z myho pohledu s Rootem vubec nic spolecnyho.

blizzard

« Odpověď #628 kdy: 11. 06. 2014, 16:03:04 »
Okay, je to trochu aj tym, ze mame na Root ine nazory.

Ja netvrdim, ze to tu je cele zle, ale uvedomil som si s listou, ze tu toho citam coraz menej, co ma trochu mrzi, ale svet ide dalej. Skusim to na opravarovi na inom, malom priklade:
Predstav si, ze chodis do servisu s autom a pokazde mas problem, ze ti zabudne opravar dotiahnut zopar srobov. Co by si spravil?
Ja by som mu, v zavislosti od inych okolnosti
a) upozornil, nech si dava pozor, ak sa to zlepsi, neni problem
b) pozadoval nizsiu cenu s tym, ze tie sroby si aj tak vzdy musim kontrolovat sam
c) pripadne sa na neho uplne vy*** a tym ho pripravil o mozne trzby od mna
Na roote ma nebavi citat kazdu X spravicku s chybami - uvolnenymi srobmi. V nazoroch pod nimi takisto nebyvaju komentujuci z toho nadseni.

Ako mam zacat platit reklamou, ked redaktori si ani natolko nevazia citatelov, aby takuto zakladnu chybu stale neopakovali - teda nenasli si 2 minuty, aby skontrolovali, co napisu?

Aj to mozno prispieva k tomu, ze potom vladne nechut prispievat na chod Rootu. Pritom si nemyslim, ze to je prehnany narok na redakciu. Nepytam(e) ich o niekolkostranove analyzy celeho IT sveta denne...

Hmmm

« Odpověď #629 kdy: 11. 06. 2014, 16:11:50 »
tak este inak, ty si myslis
Citace
zepar opravdu kvalitnich autoru, spoustu aktualniho obsahu a rozsahle diskuse
ja si myslim nieco ine, 48% (zhruba) si mysli tiez nieco ine. inak povedane, nie len mysli, ale aj kona. z roznych dovodov im ten obsah kvalitativne (mozno aj kvantitativne) nie je dost dobry, aby ho platili prave sposobom "lesteneho vzduchu", teda reklam, niecoho bez nejakej pridanej hodnoty.

trh, pokym neni zdeformovany napr. socanskymi regulaciami, je prave o tom. ak root bude mat obsah na prezitie, prezije aj z reklamy. ak nebude pokracovat dobre, neprezije prave ani z reklamy.

ad HMMM:
ak by automat "zadarmo" bol na kraji a predsa by zarobil, mohlo by to byt prave preto, ze nepredava napr. teskokolu, ale nieco "lepsie", napr. kofolu a pivo. bufet s sofokolou na ceste k nemu, v ovela blizsej vzdialenosti, by mohol skrachovat.
to je ta pridana hodnota, ktorou by root mohol vytrcat od ostatnych poskytovatelov sluzby.
V poriadku, ale najprv by sa musel pretransformovat cely Root.cz aby mohol neustale vytvarat unikatny obsah, napriklad rozne testy HW, SW, HW+SW,... studie jazykov a programovacich technik  a ine mindfuck clanky, aby sa oplatilo platit za jeho citanie. To by uz bola ta pridana hodnota, ktoru musi Root vygenerovat, pretoze tento trh s tymto druhom sluzieb je presyteny.

Hoci je sucasny obsah dobry, tak nestaci na to aby motivoval k plateniu predplatneho, pretoze tento obsah si viem najst aj inde. To iste skusa SME, Pravda a par dalsich s Pianom a cuduju sa preco ma Piano omnoho mensi zisk, nez cakali a preco z neho vystupuju ine weby.

Ja osobne sa p. Krcmarovi cudujem, ze sa este zapaja do tejto diskusie. Ja na jeho mieste vysvetlim situaciu, ospravedlnim sa za z pociaktu zle fungujuci zlty obdlznik a dalej to uz neriesim. Maximalne este vyzvem forum k napadom na alternativny prijem penazi. Root potrebuje peniaze z reklamy, tam nie je o com diskutovat. A ze dvaja traja krikluni maju tak citlive ocka, ze nezvladnu vacsi text, alebo gifko, tak... sorry, ale ich smola. Neda sa kazdemu prisposobit a tito traja krikluni by nezaplatili aj tak, pretoze by si stale nieco nasli.