Jenže to nešťourání není nikým zaručeno
A jak by to asi tak mělo být "zaručeno"? Jak máš "zaručeno", že se úřednice v bance nedívá na stav tvého účtu?! A to je daleko citlivější informace než žes byl dneska dvakrát na idnesu...
, naopak se ukazuje, že se podobných databází rádo využívá. Každý, kdo jen trochu sledoval informace vypuštěné Snowdenem to ví.
Tak to by mě hodně zajímalo - co
konkrétně plyne z jaké
konkrétní informace vypuštěné snowdenem pro normálního člověka, který jde bez jakékoli anonymizace a blokování reklam třikrát denně na idnes, jednou na ihned, pětkrát na root a jednou na fffilm? Ale prosím opravdu
konkrétně. Plky typu "všechny nás sleduje NSA" mě nezajímají.
Vlastní totiž informace nejen z tohoto, ale také ze všech ostatních serverů, které jste navštívil
No ano - alespoň teoreticky můžou získat informaci, že z IP 173.194.70.94 někdo 7.6. byl třikrát na idnesu, jednou na ihned, pětkrát na rootu a jednou na fffilmu. Akorát pořád nechápu, co je na tom tak děsivého.
, takže o Vás ve výsledku ví daleko více, než admin z Horní - Dolní
No tak to ani náhodou, protože admin z horní dolní má k dispozici kompletní komunikaci se všemi servery - většinou to znamená kompletní obsah komunikace, protože přes https jede pořád málo serverů. A i v případě https dokáže určit
všechny větší servery, které navštívím (malé jenom s nějakou pravděpodobností, protože sdílí IP).
, který se Vám navíc těžko nemá důvod mstít, jak naznačujete.
Naopak admin lokálního ISP mi může škodit daleko víc, protože jsem ho včera pomluvil v hospodě, takže si udělá dump komunikace z mé IP, zjistí, že jsem byl na stránkách výrobce masti proti hemoroidům a po celé vesnici rozhlásí, že Prýmek má hemoroidy. Protože on má možnost si mě velmi snadno ztotožnit, narozdíl od reklamních serverů, kde si mě může ztotožnit jenom firma, jejíž služby používám a přihlásím se do ní (např. Google). Ovšem myslet si, že někoho, kdo má teoreticky v Googlu přístup k nejcitlivějším datům a může se jimi probírat, zajímají moje hemoroidy, to je naprosto patologická paranoia.
ale čekat, že se kvůli tomu nechám sledovat jen proto, abych viděl reklamu, která by mě zaujala, je dost naivní.
Co je na tom naivního? Opět opakuju: nikdo nesleduje TEBE. Já třeba moc rád nechám reklamky analyzovat nějaká klíčová slova z mnou konzumovaného obsahu, když to bude znamenat, že mi předhodí reklamu na OpenShift místo reklamy na vložky. Je to fajn služba a rád jí využiju - zadarmo na základě mnou sledovaného obsahu stanoví, co by mě tak asi mohlo zajímat. To mi přijde jako good deal.
Jsou sledovaní všude možně a přesto jim nikdo nedokáže v reklamě doporučit něco v oblasti jejich zájmu.
No tak to sis vycucal z prstu, protože cílená reklama funguje - stačí mít v gmailu pár mailů o serverech a šup, už se ti zobrazuje reklama na ten OpenShift nebo novou řadu serverů od HP. Pohádky o tom, že to nefunguje, si nech pro někoho jinýho.
Navíc mě dost namíchlo, když jste se vyjádřil o lidech, kteří naznačili ochotu platit, že to říkají de facto jen tak.
Vyjádřil jsem předpoklad, že Petr předpokládá, že by se skutečně platících lidí moc neobjevilo, a souhlas s tímhle předpokladem.
Když někdo je ochoten ocenit něčí snahu penězi, měli by si jej lidi vážit
Když někdo anonymně deklaruje údajnou ochotu k něčemu, tak to není důvod vůbec k ničemu. Až skutečně zaplatí, tak se můžeme bavit o nějakém vážení si.
Pokud použijí myš a klávesnici, naleznou na internetu celý přehršel stránek, kde je takový model zavedený a funguje. To ale někdo musí vědět nejen jak takový model vytvořit, ale taky jak se o něj dlouhodobě starat.
Ty hele, když je to tak jednoduchý, proč na tom teda nezbohatneš? Aspoň by sis ve WoWku mohl koupit nějakej super meč!