Lišta o blokování reklamy

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #300 kdy: 06. 06. 2014, 22:25:13 »
Náklady na technický provoz serveru jsou naprosto marginální v porovnání s náklady na obsah.
...pokud do "technického provozu" nepočítáš ty zmíněné adminy, programátory, jejich kancelář, ... no a k tomu pak z toho nutně plynoucí obchodníky, reklamky... Od určitého počtu čtenářů to prostě jinak dělat nejde. Jinak by mohl být Root taky jenom blogísek kdesi na Blogspotu a provoz by stál nula.

takže bychom jeden člověkoden nákladově měli ocenit aspoň 2000 Kč.
Což ale pořád počítáš jenom plat, ne tu kancelář, počítač, auto atd.

Férový člověk ale přijímá službu tak jak je nabízena, nebo jí nepoužívá.
Férový člověk upozorní pokladní v obchodě, když mu omylem vrátí víc peněz, než má.
Férový člověk platí, i když ho nikdo nekontroluje.
Přesně. Jsem rád, že jsi to napsal, já jsem něchtěl být za moralizátora :) Myslel jsem, že mezi civilizovanýma lidma je heslo "normální je nekrást" úplná samozřejmost, ale zjevně ne...

Chápu ale, že výkřik „lištu blokuji a jsem na to hrdý“ zpětně pomáhá v ujištění se, že na to dotyčný má morální právo.
Nemyslím si, že to je ujišťování se o morálním právu. Spíš bych za tím viděl úplně normální frackovitost blahobytně si žijících chytrolínů prvního světa, kteří nic v životě nedokázali, nic pro nikoho neudělali a mají pocit, že jejich základním právem je ukrást si film, ukrást si článek a vůbec všechno dostat až pod nos a být okolím obdivován za svoji genialitu. ...a hlavně u toho být co nejvíc anonymní, protože jenom tak mi všichni můžou políbit pr_del.

« Odpověď #301 kdy: 06. 06. 2014, 22:27:27 »
To jako že už nebudou u komiksu tanga?! Tak to jste mě teda pěkně namíchli, se čtením komiksů končím!  >:(
Jedinečná příležitost udělat remix o tangách!

KLEK

« Odpověď #302 kdy: 06. 06. 2014, 22:49:14 »
Už jsem tu taky zmiňoval, že připravujeme platební bránu pro dobrovolné příspěvky. Přesto to jistě nebude žádná sláva a nemůžeme čekat, že to vydělá nějaké významné peníze. Spíš to budou bonusy pro autory, ale hlavní peníze vždycky potečou z reklam. Žádné běžné médium (které není placené z grantů nebo si ho nedrží nějaká firma jako firemní časopis) se neumí v Česku uživit předplatným nebo dary. Všem tvoří největší část příjmů reklama.
Pokud vím, tak na škváru psychologie.cz placené členství funguje. Za mě by stačilo fórum + aktuality. Reklama snižuje požitek ze čtení, ani nevím jestli v tom není podprahové sdělení. I ten barevný pruh je menší zlo než reklama.

Zná někdo podobně zaměřené fórum + aktuality v angličtině?

StD

« Odpověď #303 kdy: 06. 06. 2014, 23:55:28 »
Jsem ohromně zklamán, měl jsem o úrovni zdejšího čtenářstva lepší mínění.  :'(
No nic, pár ideálů jsem ztratil, jedeme dál...
Díky za lidi jako je Mirek Prýmků.
2 KLEK
Za tento dotaz "Zná někdo podobně zaměřené fórum + aktuality v angličtině?" dostáváš známku maximální ubohosti.

KLEK

« Odpověď #304 kdy: 07. 06. 2014, 00:26:18 »
Jsem ohromně zklamán, měl jsem o úrovni zdejšího čtenářstva lepší mínění.  :'(
No nic, pár ideálů jsem ztratil, jedeme dál...
Díky za lidi jako je Mirek Prýmků.
2 KLEK
Za tento dotaz "Zná někdo podobně zaměřené fórum + aktuality v angličtině?" dostáváš známku maximální ubohosti.
Jeli primárním cílem výměna informací, přičemž akceptujeme že provozovatel chce uhradit náklady + přiměřený zisk, tak otázka nikoho neurazí. Za obsah jsem ochoten zaplatit, jakkoli wikipedia je ve frontě vepřeději.

Díky za ujasnění postojů

« Odpověď #305 kdy: 07. 06. 2014, 08:08:59 »
Jelikož jsem zjistil, že asi kdejakému "pisateli" článku umožňuji (chápáno jako zlomek z celku) vydělat si denně nejméně 2000 Kč (40 000 Kč měsíčně) + nákady na kancelář, techniku a jistě i dopravu kterou nevyužije + zisk pro server a redakční systém... tvrdě bojkotuji absolutně vše co vypadá jako reklama či propojovaný obsah... Prostě s celým Rootem i jiným českým komerčním Internetem končím.
Nestojí te všichni za nic (akorát mne dokážete nasrat) a já aspoň ušetřím ročně těch pár stovek na připojení, protože si vystačím s těmi pár blogy opravdu pisatelsky nadaných lidí s asi milionkrát větším rozhledem než například váš nejlepší autor článků, nebo prostě tí jaký dojem na mne dělá to "nejlepší" z českého komerčního Internetu.

Co se iInfo týká, tak nevým jak je to u ostatních návštěvníků, ale za mne:
- Podnikatel nikdy nevhodný ke čtení, správce/redaktor divný člověk držící se pravidel vylučujících ho i jeho dílo z mého světa. At si jdou debilové podat ruku s politiky do basy.
- Lupa úplně nečitelná již minimálně pět let.
- Měšec nečitelný již minimálně tři roky.
- Root nárazově čitelný, ale posledních pět let je to bída. Vědomně ho opouštím také.
- Ten zbytek webů nikdy nestál ani za psí štěknutí, až na pár návodů jak na digitální TV na DiGiZone (což je asi do pěti článků během posledních deseti let?).

« Odpověď #306 kdy: 07. 06. 2014, 08:34:40 »
Na jak velký úvazek jsi to spravoval a jak velká byla tvoje cena?

HPP, nestěžuju si.

Měsíčně jich musí vyjít aspoň 20, to máme zhruba 20 člověkodnů.

Musí?

Je to vlastně stejné jako třeba v MHD. Znám několik lidí, kteří jezdí „na statistiku“ tedy bez jízdenky s tím, že při přepravní kontrole zaplatí pokutu. Mají názor, že když je nikdo nekontroluje, nemá cenu platit.

MHD je zhusta dotovaná a někde by to bylo levnější, kdyby byla "zdarma" (bez jízdenek). Infrastruktura kolem jízdenek a revizorů (a všimného) také něco stojí a tím efektivitu výběru jízdného snižují. (Bez ohledu na to, že pražské MHD dodnes nefunguje systém na zveřejňování smluv.)

PS: Nesrovnávat s rootem, reagoval jsem pouze na MHD.

Jakub Galgonek

« Odpověď #307 kdy: 07. 06. 2014, 08:42:24 »
Na jak velký úvazek jsi to spravoval a jak velká byla tvoje cena?

HPP, nestěžuju si.

Pak spolu s tebou byla cena provozu toho serveru asi docela nemalá, ne?

« Odpověď #308 kdy: 07. 06. 2014, 08:47:49 »
Taky bych řekl, že 2000 je trochu moc. Sice mluví o mzdovch nákladech a né mzdě, ale stejně je to hodně na to co se tu předvádí. Když si vezmu tvrzení že autor píše článek celý den a třeba "Hystorie počítačových her" se blíží 130tému vydání ... 130*2000=260 000. Dvěstě šedesát tisíc za věc co sem ani nepatří a pochybuji že to vlastně někdo čte??? No je to zajímavé, opravdu zajímavé.

Jinak můj názor na placený web je následující. Root.cz neni celebrita bezi weby a pochybuji (jsem si jistý že ne) že se nenajde dost lidí co by platili. Jednoduše v porovnání s českou konkurencí "zdarma" neni obsah jedinečný a v porovnání se světem no nic moc. A co si budem povídat, kdo dnes neumí anglicky.
Podle mě je jediné řešení dát sem víc reklam jako má třeba živá konkurence. Kdo jde s adblockem má klid, a kdo jde bez něj tak má problém se k obsahu dostat protože všechno bliká a hraje. Je to půl na půl a jsou na svém.

... ovšem je tu ještě jedno marketingové řešení. Vylepšit obsah tak aby si lidi řekli že se vyplatí zaplatit protože obsah je jedinečný a něco čtenáři přinese.

« Odpověď #309 kdy: 07. 06. 2014, 09:02:10 »
Přiznávám, že jsem celý topic nečetl, tak to pravděpodobně už někdo napsal přede mnou. Já používám AdBlock kvůli jistým CZ bulvárům o počítačích a o mobilech, všichni víme o kom je řeč  ;) A pak už se mi nechce jednotlivě nastavovat kdo mi reklamu může zobrazit a kdo ne. Jsem jeden ze 150 tisíc návštěvníků, tak kvůli mojí lenosti rozhodně nezkrachujete. Teď si ten AdBlock vypnu a na něco tam kliknu, ale často přeinstalovávám systém a nebudu si to nastavovat furt dokola.

Jakub Galgonek

« Odpověď #310 kdy: 07. 06. 2014, 09:05:46 »
Jsem jeden ze 150 tisíc návštěvníků, tak kvůli mojí lenosti rozhodně nezkrachujete.

Ne, jsi jeden ze 72 tisíc návštěvníků, který blokuje reklamu.

Jan1234

« Odpověď #311 kdy: 07. 06. 2014, 09:13:40 »
Objavuje sa tu dosť príspevkov od ľudí, ktorí by radi zaplatili za obsah priamo. Ale pán Krčmář ich presviedča, že od nich peniaze nechce (nemôže zúčtovať, previesť na účet atp.). Pre neho je výhodnejšie odblokovať reklamy, aby boli reklamné agentúry spokojné. Ale ani ony nechcú peniaze priamo od nás, len počítajú IP. Nenájde sa tu šikovný programátor, ktorý vyvinie nejaký doplnok do FF, ktorý bude tým serverom posielať nejaký oznam, že sme akože tú reklamu videli (nech to je aj tisíc "klickov" na reklamu), len nech preboha tie debilné obrázky nezobrazuje na monitore. A "je vymalováno". Možno je to taký menší podvod, ale ktorá reklama neklame?

huggog

« Odpověď #312 kdy: 07. 06. 2014, 09:46:11 »
Na Rootu blokuje reklamu 48 % lidí

Je už vidět nějaká změna? U mě už reklamy zapnuté. Stejně jako na vícero webech, které navštěvuju pravidelně a slušně mě požádaly.

btw výživná diskuze. Většina by se dala shrnout do: "Píšete o hovně a u jeho čtení by mě reklamy rušily.. A na co vlastně potřebujete peníze?"  ;D

« Odpověď #313 kdy: 07. 06. 2014, 10:08:15 »
Objavuje sa tu dosť príspevkov od ľudí, ktorí by radi zaplatili za obsah priamo. Ale pán Krčmář ich presviedča, že od nich peniaze nechce
Dost? Ozvali se tak čtyři anonymové, ne? Petr zřejmě celkem pochopitelně předpokládá, že teď mají anonymové plná ústa placení, ale až by došlo na lámání chleba, dopadlo by to podobně jako Flatter.

Ze stáje iinfo má placený obsah digizone.cz, které má podstatně víc čtenářů než root [1] a 300 předplatitelů [2]. Kolik předplatitelů by se našlo mezi ubuntu kiddies, zvyklých mít všechno zadarmo, to si každý může domyslet sám... včetně toho nadávání na fóru, jak server o opensource cosi uzavírá před čtenáři... a výzev typu "máte někdo předplatné? Hoďte to na uložto"...

[1] http://blog.digizone.cz/potucek/proc-placeny-obsah-digizone-cz-par-vysvetleni/
[2] http://www.lupa.cz/clanky/placeny-obsah-po-cesku-specializovane-weby-rostou-printu-se-moc-nevede/

Nesouhlasím

« Odpověď #314 kdy: 07. 06. 2014, 10:54:11 »
MHD je zhusta dotovaná a někde by to bylo levnější, kdyby byla "zdarma" (bez jízdenek). Infrastruktura kolem jízdenek a revizorů (a všimného) také něco stojí a tím efektivitu výběru jízdného snižují. (Bez ohledu na to, že pražské MHD dodnes nefunguje systém na zveřejňování smluv.)

Nevím jak to máte v Praze, ale s jiho Moravským integrovaným "dopravním systém" (uvozovky často docela na místě) se to mělo zhruba tak:
- jezdili komerční dopravci a vše jakž tak fungovalo pro lidi za přijatelnou cenu
- došlo k "integraci" a podřízení centrálnímu řízení, přišly dotace a zdražilo se lidem jízdné (občas někde z počátku i kleslo)
- jízdné se stále zdražuje, to co fungovalo uspokojivě dnes funguje mizerně

-- tam kde jsem dříve cestoval do hodiny jedním spojem dnes cestuji dvěma-třemi spoji, cesta mi někdy zabere i dvě hodiny
-- někdy čekám na spoj i půl hodiny, navazování spojů je spíše pokus o to nás rozbrečet
-- podvečerní a večerní nedělní spoje se zrušili nebo omezili - jezdíme tedy namačkaní jak zvířata
-- velmi často chodím radši pěšky kvůli špatně vyřešené klimatizaci mnohých městských autobusů (ty ostatně většinou navrhoval idiot, protože v nich často nejde ani sedět ani stát) i ceně (nebudu nikomu platit za řekněme dvě minuty jízdy což je asi do kilometru 30 Kč, už jsem viděl i extrém s touhle cenou za jednu zastávku - ujetá vzdálenost asi 200 m, dnes jsou možná jiné jízdenky)
-- navštívit větší město bez jejich předplacenky znamená nechat jejich dopravnímu podniku několik set korun každý den (záleží i na rozložení zón, ale třeba Brno mne sere neskutečně)

Když bych dnes neměl házené klacky pod nohy a vzal dva-tři minibusy a řidiče, kteří by jezdili na otočku do města tak by se uživily, vydělali a zákazníků by měli jistě dost a rozhodně spokojenějších než jaké vytváří IDS jMK. Ale můžete dnes něco takového bezproblémů provozovat? Ne!

Takže jak vidíte mám názor na dopravu přesně opačný jako je ten váš, a přesto můžeme mít oba pravdu, proč tomu tak je? Protože dotace deformují podstatu a zatemňují oči a mysl!
Je mi jasné že jsem nezmínil vše, například infrastrukturu, ale vzpomeňte jak to bylo řešeno v minulosti a vzpomeňte na své nedávné rozčilování nad tím "jak se někteří tváří že server musí být neustále a 100% online a kolik milionů to musí stát aby to za něco stálo..."