Lišta o blokování reklamy

Jakub Galgonek

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #270 kdy: 06. 06. 2014, 15:34:54 »
Chodím tam i sem. Proč bych neměl chodit sem? Ehm, chodit znamená, že můj počítač pošle http get požadavek a server vrátí odpověď. [...] Co si já udělám s HTML, které mi vrátil nějaký server, je jaksi moje věc.

A je snad jejich věc, co ti pošlou jako odpověď, ne? No tak zrovna tobě se rozhodli poslat v odpovědi lištu ...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #271 kdy: 06. 06. 2014, 15:35:40 »
...
A ty absurdní záminky, co si tu někteří vymýšlí aby si své chování obhájili.

JavaScript - co za magora si plošně vypne JS - moderní web prostě dnes stojí na třech pilířích, kterými jsou HTML, CSS a JS.

JS povoluji jen u sluzeb, ktere pouzivam. Nechci, aby mi prohlizec tahal/zpracovaval stranku nekolikrat dele, nez musi - toto zpusobuji napr. ruzna like tlacitka, ktera se serviruji pres iframe a vytvari tak "zatuhy" cele stranky po nekolik vterin. U starsiho PC nebo hloupeho zarizeni je to hodne poznat (zhruba 5s vs 14s je sakra rozdil).

Pokud Vam trikrat delsi nacitani stranky prijde jako absurdni zaminka, pak jsem asi teda magor...

NN

« Odpověď #272 kdy: 06. 06. 2014, 15:42:14 »
Reklamu a jej sledovacie systémy povoliť nehodlám. Lištu som skryl editáciou userChrome.css, no túto výzvu chápem a keďže chcem root.cz podporiť, otvorím si občas web v inom browseri a na tie reklamy mrknem, prípadne na niektoré zaujímavé občas kliknem. Dúfam že to bude stačiť.

« Odpověď #273 kdy: 06. 06. 2014, 15:43:39 »
ten člověk minimálně zatěžuje servery

Ne, tohle prostě nemá smysl. Snažil jsem se to naznačit, vím co to je spravovat server o návštěvnosti (do) 100k unikátních a vím, kolik to stojí (a hlavně vím, kolik by to mohlo stát, kdyby se to dělalo optimálně) a taky vím, kolik se potom říká, že to stojí. Server, který to utáhne (kdyby se opravdu chtělo) nestojí víc než 1000kč měsíčně (a tohle je zaokrouhlení nahoru na celé tisíce, ono by se to dalo zvládnout ještě levněji, ale muselo by se chtít víc). A pod to se klidně podepíšu.

A stál by stejných 1000kč měsíčně, i kdyby tam chodil jeden člověk. Takže keci o tom, jak člověk blokující reklamy způsobí, že ty neuvidíš další fotky si nech pro někoho na obchodní jednání, ale ne do diskuse na technickém serveru.

« Odpověď #274 kdy: 06. 06. 2014, 15:46:36 »
A je snad jejich věc, co ti pošlou jako odpověď, ne? No tak zrovna tobě se rozhodli poslat v odpovědi lištu ...

Jo, je to jejich věc. Já jsem se rozhodl ji ve filtru zahodit, stejně jako jsem se rozhodl nestahovat / zobrazovat některé prvky v html a vykonávat některé skripty.

David1234

« Odpověď #275 kdy: 06. 06. 2014, 15:50:32 »
Ona je jedna věc provoz serveru a druhá věc je platit lidi, kteří vytvářejí obsah...

Obchodník

« Odpověď #276 kdy: 06. 06. 2014, 15:52:43 »
Petře, Mirku

Jako obvykle jste z celé myšlenky vzali jen tu naprosto nepodstatnou část. To že jsem uvedl, že iInfo se s vámi rozdělí jsem uvedl jen pro pořádek. Nejvíce asi kvůli Petrovým zmatečným steskům nad motivací až schopností vidět do věcí a mít vliv. Je to naprosto nepodstatné. Pány zakladatele jsem již vůbec neměl v úmyslu z čehokoli špatného nařknout.

Podstatné mělo být to pobídnutí směrem k ostatním návštěvníkům, kteří si možná jen okrajově uvědomují jak je to s tím generováním zisku a těmi blázny kteří platí za cosi co většina ani neregistruje že by poskytovali.

Prostě vy potřebujete nás a někteří z nás si myslí že vás také potřebují, někteří vás prostě mít chtějí. Zisk zůstává na vaší straně a správný obchodník by měl logicky položit otázku "co za to co dělám dostanu". Přesně takhle se nám tu totiž prezentujete. Vyberte si buďto krachujete, nebo máte každý rok z reklamy ohromný balík peněz který byste rádi ještě zvětšili?

Napsal jsem to jen velmi hrubě, nemám dnes náladu. Ale podle toho co tu čtu, přinejmenším všichni staří (podle Mirka) si situaci uvědomují a celkově je svým přístupem jen unavujete.

« Odpověď #277 kdy: 06. 06. 2014, 15:57:08 »
Server, který to utáhne (kdyby se opravdu chtělo) nestojí víc než 1000kč měsíčně (a tohle je zaokrouhlení nahoru na celé tisíce, ono by se to dalo zvládnout ještě levněji, ale muselo by se chtít víc). A pod to se klidně podepíšu.
Tak to bych teda nad tím podpisem moc rád viděl přesnou kalkulaci - pro začátek by stačil housing, odpisy serverů (nepojedeš to bez redundance, že ne?) a platy adminů.

Jasně, jak jsem říkal, dá se to dělat i tak, že koupíš ojetinu na Aukru, hodíš ji do sklepa a pověsíš na ADSLko... To už je pak otázka, jestli chci provozovat profesionální službu s rozumnými parametry, nebo hobbyserver pro nadšence - všechno chce svoje.

Hele, já to chápu, že provoz serverů určitě není z největších nákladových položek Iinfo, jenom jsem se snažil ilustrovat problém čeného pasažéra.

JarinBarin

« Odpověď #278 kdy: 06. 06. 2014, 16:10:21 »
Ona je jedna věc provoz serveru a druhá věc je platit lidi, kteří vytvářejí obsah...

A třetí věc je kde vzít ty lidi, kteří budou vytvářet kvalitní obsah...

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil
« Odpověď #279 kdy: 06. 06. 2014, 16:11:02 »
Ne, tohle prostě nemá smysl. Snažil jsem se to naznačit, vím co to je spravovat server o návštěvnosti (do) 100k unikátních a vím, kolik to stojí (a hlavně vím, kolik by to mohlo stát, kdyby se to dělalo optimálně) a taky vím, kolik se potom říká, že to stojí. Server, který to utáhne (kdyby se opravdu chtělo) nestojí víc než 1000kč měsíčně (a tohle je zaokrouhlení nahoru na celé tisíce, ono by se to dalo zvládnout ještě levněji, ale muselo by se chtít víc). A pod to se klidně podepíšu.

A stál by stejných 1000kč měsíčně, i kdyby tam chodil jeden člověk. Takže keci o tom, jak člověk blokující reklamy způsobí, že ty neuvidíš další fotky si nech pro někoho na obchodní jednání, ale ne do diskuse na technickém serveru.
Jasně, a jelo by to na stropě, ve špičce by to mělo mělo odezvu jak prase, i menší DoSík by to položil a práce těch, kteří budou vše až do úmoru optimalizovat a udržovat silou vůle při životě je zadarmo. Ubohá výmluva ubožáka co se chce vézt zadarmo.

« Odpověď #280 kdy: 06. 06. 2014, 16:18:17 »
Jasně, a jelo by to na stropě, ve špičce by to mělo mělo odezvu jak prase, i menší DoSík by to položil a práce těch, kteří budou vše až do úmoru optimalizovat a udržovat silou vůle při životě je zadarmo. Ubohá výmluva ubožáka co se chce vézt zadarmo.
...a jak by se to jednou v roce 95 naprogramovalo, tak by to jelo dodnes. Páč jenom plat průměrného programátora se pohybuje v nákladech někde kolem 1500-2000Kč ... denně. A on taky celkem logicky chce na něčem sedět, na něčem pracovat a obvykle vyžaduje i benefity jako např. nějaké to teplo. Programátorů, kteří jsou ochotní za 20Kč na den psát a překládat kód v hlavě a na server ho zapisovat přímo v binární formě kýváním magnetem nad plotnama hdd moc není. Navíc to komplikují ty dnešní ssd :)

To mě fakt baví, jak taky v každým druhým tématu všichni machrují, jak 75kkč není nijak zvláštní plat, a root by chtěli provozovat za pětistovku měsíčně :)

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil
« Odpověď #281 kdy: 06. 06. 2014, 16:25:49 »
Teď se zkouším dívat kolik čeho se při zapnutých reklamách tahá a při jednom reloadu mi tam skočil megový animovaný GIF na Travian. Píšete, že to neovlivníte, ale nějakou zpětnou vazbu by to chtělo, protože čeho je moc, toho je příliš. Oni si to ti marketingoví pracovníci kolikrát ani neuvědomí, ono to jsou totiž dost často hovádka boží.

ff

« Odpověď #282 kdy: 06. 06. 2014, 16:30:27 »
Hmm, dosiel som tu k zaujimavemu zisteniu. Tam, kde sa tocia velke peniaze je velmi zlozite povedat odkial, kolko a kam. A co je najjednoduchsie? Povedat, ze tych penazi je stale malo.

« Odpověď #283 kdy: 06. 06. 2014, 16:33:26 »
nepojedeš to bez redundance, že ne?

Proč ne? Root.cz není dohled nad jaderným reaktorem, i kdyby celý den nejel, tak sere pes. Za pět let provozu jistého jiného serveru jsme neměli kumulativní výpadek ani 8h (kumulativní dostupnost 99.98%) a i kdyby to bylo 1 den pořád jsme na slušných 99.95%).

Když se pohádá UPC a Masterem, Master s NIXem, bagrista přesekne kabel, nebo jim teplota roste až k 50C nebo v Casablance začne pršet, je nedostupnost jaksi mnohem horší (a to jsem si vzpomněl jen na ty větší problémy).

Tak proč na něco takového vůbec nasazovat redundanci? (Nehledě na to, že redundace, když se má udělat dobře, tak je mnohem dražší než jen cena za dva servery. Špatně udělaná redundace naopak dostupnost může zhoršovat.)

« Odpověď #284 kdy: 06. 06. 2014, 16:42:53 »
Proč ne? Root.cz není dohled nad jaderným reaktorem, i kdyby celý den nejel, tak sere pes.
Tak to pak jo. Hele, já bych to dal rovnou na RasPI. Tam je housing za 3 eura měsíčně. Adminovat to budeš ty, za 2 eura měsíčně a obsah bude dodávat Petr, dáme mu na to 10 euro měsíčně. To by v tom byl čert, aby nám nějaký blokování reklam zlomilo vaz! :)))

A první článek bude:
Kód: [Vybrat]
PLUDKOVÁ Petr je černá ovce v rodině!
PLUDEK Černý Petr! (K Hugovi) Milý synu! Jádrem národa jsou střední vrstvy. A proč?
Ani klekánice nenosí semenec na půdu sama! Jaroš chtěl být zlatníkem a byl. Brzy
ukončíš školu. Zeptal ses už sám sebe?