To co jsi napsal plati pro jednotlive vlastniky domen ale ne pro webhostera - Vem si, ze hostujes 50K domen a kazda znich chce jednou denne poslat mail na centrum - a ejhle hned to je 50K mailu .... Svet neni cernoxbilej ....
Bral bych, kdyby v prvním příspěvku nebyl napsán Ubuntu newsletter, jak sem psal, na český sem nenarazil (ne že by mě to nějak trápilo) a přeposílat oficiální mi příjde jako nesmysl. Navíc, jestliže je daných 10-20 a více tisíc zpráv nedoručitelných, tak sou evidentně stejného charakteru. Jak sem psal, do politiky VF nevidím, ale pokud mi z jedne domény příjde x-tisíc stejných mailů během několika omažiků, tak na svém místě bych to vyhodnotil jako spam.
Jak ste řekl, mohu být správcem webhostingové služby, ale v číslech, kterých se tady bavíme (první příspěvěk 30k, jeden z dalších desetitisíce, váš příspěvěk 50k), si myslím, že je nutné brát v potaz, jestli jde opravdu o domény, nebo subdomény (poslat maily z 30k
www.xyz.cz, kde to xyz je pokaždé jiné, je dost odlišné, než poslat 30k mailů z domény abc.druhý_řád.cz, kde abc se sice mění, ale druhý_řád je stejný).