Dobrý den, přemýšlím o řešení mailu v malé firmě. Momentálně jsme (5 e-mailových účtů) přešli na IMAP. Je to super, synchronizace, kdyby se něco stalo jsou maily zazálohované - to je velké +, prostě paráda. Akorát to jsme my, máme hosting u Czechia, kde je na maily 20GB.
Přemýšlím nad řešením pro druhou firmu, kde je 12 e-mailových účtů (největší datový soubor jednoho z nich je cca 12GB, ostatní nejsou tak horký ale taky to není málo), dohromady by se to vešlo na 100GB (s dostatečnou rezervou). Nevidím že bych řekl, ať si to promažou, navíc stejně by to za 1-3 roky došlo do bodu kdyby těch 20GB nestačilo.
Můj dotaz je co je nejlepší řešení aby to nestálo ročně víc než letenka do Austrálie. Všechny hostingy mají celkem rozumné ceny, ale co je nad rámec je pálka. Zkoušel jsem si včera instalaci iRedMail, ale i kdybych to byl schopný rozjet (jakože by mi přitom ruply nejedny nervy), bojím se, že až (ne kdyby, ale až) se tam něco pokazí a spadne to, udělám ahoj a odjedu daleko aby mě šéf nikdy nenašel. Existuje nějaký rozumný hosting na maily a nebo řešení které bych mohl jako Windowsák rozchodit a úspěšně v případě problému administrovat? (slušná linka, server se zrcadlením + veřejná IP adresa totiž v té firmě je)
Pro upřesnění, sítě mi nejsou cizí, považuji se za víc než pokročilého uživatele ale nechci se pouštět do něčeho v čem bez solidních zkušeností nemám šanci.