Legalita a reálnost licence u vyhodny-software.cz

Filip Jirsák nepřihlášený

Re:Legalita a reálnost licence u vyhodny-software.cz
« Odpověď #435 kdy: 28. 04. 2015, 14:43:11 »
Nebude, precti si laskave OZ. To kolo je proste tvoje. Vymahat prachy si muze puvodni majitel, ale nikoli na tobe. Jelikoz a protoze neni zadny duvod proc poskodit dalsiho cloveka, ktery se niceho nedopustil.
Proč doporučujete ke čtení něco, co jste sám nečetl? Dokonce jsem vám příslušný paragraf citoval. Vy se ale fakty nenecháte vyvést z míry a dál budete tvrdit své nesmysly, že?

j

« Odpověď #436 kdy: 28. 04. 2015, 16:16:13 »
Nebude, precti si laskave OZ. To kolo je proste tvoje. Vymahat prachy si muze puvodni majitel, ale nikoli na tobe. Jelikoz a protoze neni zadny duvod proc poskodit dalsiho cloveka, ktery se niceho nedopustil.
Proč doporučujete ke čtení něco, co jste sám nečetl? Dokonce jsem vám příslušný paragraf citoval. Vy se ale fakty nenecháte vyvést z míry a dál budete tvrdit své nesmysly, že?

Ty jirsaku mas nasrano ve vocich vid?

« Odpověď #437 kdy: 28. 04. 2015, 16:35:49 »
Moc se omlouvám, ale tentokrát souhlasím s Filipem Jirsákem, i ohledně toho kdo má nasráno ve vočích :)

V § 1110 se říká, že když se původní majitel ozve do 3 let a prokáže vlastnictví, nový majitel mu věc vrátí.
Teprve po třech letech se patrně nový majitel stává definitivním majitelem.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #438 kdy: 29. 04. 2015, 11:19:30 »
V § 1110 se říká, že když se původní majitel ozve do 3 let a prokáže vlastnictví, nový majitel mu věc vrátí.
Teprve po třech letech se patrně nový majitel stává definitivním majitelem.

Ještě 62 příspěvků a máme tu 500vku....

Jinak s tebou souhlasím. Promlčecí doba byla zavedena.

Horší je to s nemovitostmi. Když nesleduješ stav svého zápisu v katastru, může se stát, že zjistíš, že tvůj dům už není tvůj....
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Aleš

« Odpověď #439 kdy: 09. 04. 2016, 13:45:19 »
Nejen že prodávají nelegální software, ale také ten sw nejde aktivovat. Takže jsem si jednu použitou licenci Win 7 koupil a světe div se, nejde aktivovat.

Kolemjdoucí

« Odpověď #440 kdy: 09. 04. 2016, 15:34:37 »
Tak já nedávno od nich koupil 4 licence W7 64 Pro a aktivace naprosto v poho. Na štítkách bylo jasně vidět, že jsou jeté ...

dustin

« Odpověď #441 kdy: 09. 04. 2016, 20:04:19 »
Také máme od nich nakoupeno pár Win7 Pro licencí. Štítky jsou jen vytištěné papírky s licenčním číslem, ne klasické OEM nálepky. Médium originál DELL, instalace i registrace úplně v pohodě. IMO šlo v našem případě o odkoupené nevyužité (tedy nepoužité) licence Dellu.

Sniper1551

« Odpověď #442 kdy: 09. 04. 2016, 22:38:11 »
Nejen že prodávají nelegální software, ale také ten sw nejde aktivovat. Takže jsem si jednu použitou licenci Win 7 koupil a světe div se, nejde aktivovat.

Mam od nich 4 licence a vsechny mi sly aktivovat. Pokud mas s aktivaci problem, zkus nasledujici postup.
Kód: [Vybrat]
net stop sppsvc
(wait until the service has stopped before entering the following lines)

CD %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform
REN tokens.dat tokens.bar
net start sppsvc
slui.exe

mozna to bude chtit par restartu

Sniper1551

mm

« Odpověď #443 kdy: 10. 04. 2016, 11:14:01 »

Jak jsi na to přišel, že je to nelegální ? Pošeptal ti to šéf Microsoftu do ucha ?

jdjcjc

« Odpověď #444 kdy: 10. 04. 2016, 17:36:18 »
Než u zěch překupníků tak už rovnou z aliexpresu za pár korun. Legální to bude úplně stejně.

dustin

« Odpověď #445 kdy: 10. 04. 2016, 17:54:22 »
Než u zěch překupníků tak už rovnou z aliexpresu za pár korun. Legální to bude úplně stejně.

Máš k tomu nějaké konkrétní zdůvodnění? Přijde mi, že už by si na nich dávno BSA a MS smlsli. Nějak jsem ale nezaregistroval žádnou reakci, že by si až tak nebyli jisti s výsledkem?

m

« Odpověď #446 kdy: 11. 04. 2016, 11:05:20 »
Soud rozhodl, že to legální je a basta. Microsoft si může pindat, co chce.

Lalinor

« Odpověď #447 kdy: 13. 05. 2016, 22:15:13 »
Dobrý večer ve spolek, potřeboval bych upgradovat na desktopu (2009) z Vist na něco novějšího. Proto mě zaujala pro mě nová interpretace předprodeje OEM verzí OS. Při procitani tohoto fóra mě ale napadla jiná věc.
Na Amazonu sem před třemi lety koupil laptop Toshiba Quosmio. Nadupaná mašinka co mě bohužel loni umřela. Ale HDD se systémem přežil. Jsem teda vlastníkem fyzické kopie systému a mám právo ho použít v jiném počítači nebo ne? MS mi na helpu tvrdí že ne, že si to mám řešit s Toshibou...

« Odpověď #448 kdy: 13. 05. 2016, 22:35:54 »
To, že jste vlastníkem fyzického disku, na kterém je zapsán software, nic neznamená. Důležité je, jaká máte tomu software práva. Ty vám podle zákona může poskytnout jedině autor software (nebo jeho zástupce) – no a pokud vám poskytl pouze práva k použití na původním počítači (což je obvyklé u OEM verzí), máte smůlu, a na jiném počítači ten software použít nemůžete.

Mnozí zde vám budou tvrdit, že práva můžete získat i jinak, než od autora, případně že vy své závazky plynoucí z licenční smlouvy plnit nemusíte. Zkuste si jejich tvrzení ověřit takovým testem – co by vám pak bránilo vzít jedno instalační DVD s jednou licencí, a nainstalovat z něj sto počítačů? Také si uvědomte, že trestněprávní odpovědnost za případné používání software, k jehož používání nemáte oprávnění, máte vy, ne diskutující na Rootu.

Sten

« Odpověď #449 kdy: 13. 05. 2016, 22:58:39 »
To, že jste vlastníkem fyzického disku, na kterém je zapsán software, nic neznamená. Důležité je, jaká máte tomu software práva. Ty vám podle zákona může poskytnout jedině autor software (nebo jeho zástupce) – no a pokud vám poskytl pouze práva k použití na původním počítači (což je obvyklé u OEM verzí), máte smůlu, a na jiném počítači ten software použít nemůžete.

Mnozí zde vám budou tvrdit, že práva můžete získat i jinak, než od autora, případně že vy své závazky plynoucí z licenční smlouvy plnit nemusíte. Zkuste si jejich tvrzení ověřit takovým testem – co by vám pak bránilo vzít jedno instalační DVD s jednou licencí, a nainstalovat z něj sto počítačů? Také si uvědomte, že trestněprávní odpovědnost za případné používání software, k jehož používání nemáte oprávnění, máte vy, ne diskutující na Rootu.

Závazky z licenční smlouvy, které zákon nedovoluje ujednat, jsou neplatné. Právo EU nedovoluje vázat licenční smlouvu na konkrétní kus hardware, jak už soudy několikrát rozhodly.

Ten "test" je úplně mimo. Instalovat jednu licenci na víc počítačů je nelegální i u krabicové verze, která začne ujednání o vázání na hardware neobsahuje.