A nemylis si to s HP-UX ?
Ne, myslel jsem opravdu AIX, k AIX a IRIX jsem se dostal přes konstrukční stroje a data processing.
AIX z toho tuším žije víc, myslím že aktuální verze je 6.3, ale všechno, opravdu všechno je na tom hrozně drahé.
Ukázka běžné ceny školení:
http://www.gopas.cz/Kurzy/Katalog-kurzu/IBM/IBM-Software/IBM-Tivoli-Storage-Manager-6.3-Implementation-and-Administration-AIX-TSX12CZ.aspxNavíc to jsou systémy jen pro takové ty klidné typy, které to nerozhodní, když něco nejde.
Naopak, když něco nejde, tak se přes to v klidu přenesou, nějak to uvnitř překonají.
Když si jako firma vezmeš člověka, do kterého musíš narvat 2*roční plat a cca další kupu ve školeních á 59 000,- Kč, plus náklady na osobní konzultace, než je k něčemu trochu dobrej, tak je to hodně drahá sranda.
Když takový ten klidný typ pak vyskočí z okna, protože se to v něm celé roky střádalo, nejvíc brečí finanční ředitel, protože firma přišla o investici v řádech miliónů. Rozhodnout se odejít, když do tebe firma nalije tolik peněz? Škoda, že tě nemohl zabít sám
Tohle není školení widlí dvě za desítku ročně.
Na druhou stranu, tam kde jsem pracoval bych skutečně proškolený jen jeden a ten měl za úkol předávat znalosti dál, což se mu nechtělo, protože měl vlastní práce dost a proč si pod sebou podřezávat židli že.