Co sa tyka mechanik dik za ponuky, ale jednak bol by problem s dovozom a v podstate nieje potreba uz...
nakoniec po par nezdaroch som tam dostal instalacku na usb kluci cez PLOP boot manager (dakujem za tip) fakt vymakany program
- takze som skusil na notebooku xubuntu,lubuntu (s OpenBoxom nepouzitelne, defaultne DE beznadejne nepouzitelne
), puppy nesiel nabootovat, tak som nakoniec skusil povodne zamyslany crunchbang... najnovsi nesiel nainstalovat (vyhadzovalo nejaky problem s X-kami pri instalacii) tak som stiahol starsi (desiatku) a ten fakt kupodivu slape celkom obstojne vzhladom na podmienky. Skoro sa to da pouzivat
...
- zaujimave je, ze cely system zabera v pamati cca 84MiB, fakt sila
. Co sa tyka internetu, defaultny IceWeasel je takmer na hranici pouzitelnosti - po spusteni je obsadene 180MiB(google stranka), a po vypnuti este asi pol minuty je zabranych cca 160MiB kym to klesne naspat... s nacitanym facebookom uz atakuje max.(220MiB) a zacina swapovat, a odozva je tak 10 sekund
Takze som to poriesil instalovanim Midori - po spusteni je obsadene 100MiB, vypina sa instatne, a s nacitanym facebookm ma 153 MiB !!! a v ramci moznosti sa da normalne pouzivat... fakt kukam jak puk na to
otazka ale je ako to pojde v beznej zatazi...
- velky problem ale je to, ze mi tam nechce nahodit nativne rozlisenie (1024x768) a dostupne mody hlasi iba 800x600 a 640x480... s tym si neviem rady (lubuntu aj xubuntu nahodilo nativne), ja patrim medzi tych stastkarov co nainstaluju distro a ide im grafika od "prirody"
takze nemam sajnu kde zacat riesit...Podla vsetkeho je tam nejaka integrovana intel grafika, xserver-xorg-video-intel je nainstalovany vo vezii 2:2.13.0-6 a je dostupna nejaka beta verzia 2:2.15.0-3 ktora to samozrejme po nainstalovani cele zhodila a neslo ani nabootovat (momentalne uz preinstalovane)
tipujem, ze skratka ntb ide na vesa a nie na intel drivery... Otazka je samozrejme co s tym teda robit ? (Inak cely nazov notebooku je SONY Vaio PCG-983M)
- ohladom upgradu, tak pravdepodovne sa da rozsirit pamat az na 512 MB ale popravde asi to neprichadza v uvahu - takisto ani iny ntb hoc za tie 3000... bolo mi povedane, ze pokial sa tento nebude dat aspon ciastocne pouzivat tak pojde do srotu... (majitelka ma samozrejme aj stolne pc)