Distribuce pro PIII s 256 MB RAM

Tom Liberec

Re:Distribuce pro PIII s 256 MB RAM
« Odpověď #30 kdy: 17. 12. 2013, 16:45:18 »
Mám dvě 64 MB ale šlapou v notebooku s celeronem. Ta 256 ve Fujitsu ani nevím co je zač.

lamka

« Odpověď #31 kdy: 17. 12. 2013, 20:49:33 »
Tak ntb uz fici, nakoniec som ostal pri tom Crunchbangu 10, prehliadac midori, trochu poladeny openBox a pridana dalsia tint2 lista ako launcher, a vyzera aj hybe sa to celkom dobre (v ramci moznosti)... S tym problemovym rozlisenim nakoniec stacilo zmazat xserver-xorg-video-intel balik a znovu nainstalovat a nejak sa to samo rozbehlo. Zajtra idem ntb odovzdat majitelke, tak som zvedavy ako zvladne zatazovy test... :D

Co sa tyka ramky, ide tam SDRAM - 133, 144 pinova... v ntb su dva sloty - vyrobca tam daval jeden 128MB modul, tento ntb ma ale zaplnene obidva...

BTW: ten openbox sa mi tak zapacil, ze ho uz skusam na mojom pc a snazim sa zbastlit nejake super prostredie  8)

Inak dakujem vsetkym za usmernovanie... hadam ten notebook este chvilu posluzi...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 17. 12. 2013, 22:35:36 »
Jo, ale nenapsal jste, jaka je maximalni pripustna kapacita modulu, eventuelne maximalni pripustna kapacite cele sestavy. Proste neni jasne, co se do toho smi dat. Nekdy je to dost divne. Polovicka treba ma stroj, kam jdou dat ctyri moduly DDR 333, 256 MB, ale jen dva DDR 400. Tak prohrabuji pocitace v kontajneru v nadeji, ze jeste najdy ctvrty DDR 333, ale zatim smula. Jsou uz dneska vzacne, jak jednorozec.

Jirka1

« Odpověď #33 kdy: 17. 12. 2013, 23:27:32 »
Jo, ale nenapsal jste, jaka je maximalni pripustna kapacita modulu, eventuelne maximalni pripustna kapacite cele sestavy. Proste neni jasne, co se do toho smi dat. Nekdy je to dost divne. Polovicka treba ma stroj, kam jdou dat ctyri moduly DDR 333, 256 MB, ale jen dva DDR 400. Tak prohrabuji pocitace v kontajneru v nadeji, ze jeste najdy ctvrty DDR 333, ale zatim smula. Jsou uz dneska vzacne, jak jednorozec.
To to spíš špatně chápete. Můžete tak klidně dát všechny moduly DDR 400, ale provozovat je jen na 333 MHz. Jde jen o to, jestli to jde v Biosu nastavit. Pokud se tam dá jeden 333 a zbytek 400, tak by měl správně nastavit rychlost podle nejpomalejšího modulu.

lamka

« Odpověď #34 kdy: 18. 12. 2013, 10:15:09 »
ved som pisal skor, ze maximum u toho ntb je 512MB... ohladom modulov max. berie 256MB... vsetko info som po troske zozbieral zo zbytkov nemeckych katalogov po nete, pretoze ntb je nemecky a oznacenie je zrejme asi iba pre nemecko - sony nema ziadne info o takom ntb, takze ziadne ine info nemam...

ohladom tych ramiek: nemusi vzdy bios spravne nastavit rychlost podla najpomalsieho modulu... niekotre znacky ramiek sa vzajomne neznasaju - mne napr na starsom pocitaci nesli zapojit 333 a 400 moduly - skratka nenabootovalo a hlasilo poruchu pamati... ked som vyskusal u kamosa na inej maticnej toto iste... ale ked sme pomiesali s jeho modulmi tak kludne sla 333 s inou 400 bezproblemov... len tie dva moje nesli :D

MKzB

« Odpověď #35 kdy: 18. 12. 2013, 12:40:49 »
Já mám zas zkušenost se starým Compaqem, který měl 64 MB RAM intergrované a jeden slot so-dimm 100 MHz. Když jsme zkoušeli 133 MHZ moduly (byly levnější), tak fungovaly bez problémů, ale tvářily se jako poloviční. Pak jsem náhodou sehnal 256 MB 100 MHz a jede celá bez problémů.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #36 kdy: 18. 12. 2013, 13:25:58 »
Jak to tady tak čtu, ještěže se doba posunula a dneska už se takový věci (běžně) nestávají...

Taky příhoda s RAM: 1x 4GB DDR3 se v PC chová divně, běží na tom Ubuntu, občas zamrzne, občas spadne nějakej bežící program, ... Nejdřív jsem vyvodil závěr tak, že instalace se posrala ("spadlo" to při instalaci, nějak se pochybně ale přecejen dokončila). Takže reinstal. Nicméně nevyřešeno. V logu jsem našel chybný přístupy do paměti, inu, vzal jsem 2GB ode mě z PC a vyměnil to. Od tý doby PC šlape jak hodinky.

4GB RAM nemám kde zkusit, v mém PC mám teď 3x 2GB moduly, z nichž dva nelze vyndat bez sundání chladiče CPU (Scythe Big Shuriken, to nebudu zbytečně sundavat). Přidávat k 6GB další 4GB, abych to projel memtestem je hovadina.

Nakonec jsem tu 4GB RAM dal samotnou do jiného PC a nechal třikrát projet memtest. Bez chyby. Co s tím teď? Dávám jí na týden kámošovi, než mu přijde jeho objednaná, potom nejspíš do reklamace (svym způsobem nejspíš zbytečně, ale k emu mi je, když v PC, kde má bejt, nefunguje?).