Len tak nahodou som si dal vyhladat erlang a objavila sa mi tato diskusia. Neprecital som toto vlakno cele, len chcem napisat moje skusenosti s erlangom.
Po tom, ako som skoncil skolu (VUT FIT), nasiel som si pracu ako java programator vo velkej medzinarodnej firme v Brne. V skratke: nudna praca, nebol tam nikto, od koho by sa dalo aspon nieco naucit, pouzivali sme technologie niekolko rokov stare, nevedel som co mam vlastne robit, java ma zacala velmi srat a nemal som rad open space. Po par mesiacoch som zistil, ze to neni pre mna a vtedy som objavil erlang. Zacal som sa ucit erlang po veceroch a niekedy aj v praci (hlavne ked som dal vypoved a uz mi bolo vsetko jedno).
Asi po 6 mesiacoch som pisal nejake kratke programky v erlangu, naucil som sa zaklady OTP (to je ako keby nejaka kniznica nad zakladnym jazykom, ktora sa pouziva "vsade"). Vypovedna lehota skoncila a vedel som, ze chcem programovat v erlangu. Nevedel som o ziadnej firme v CZ, ktora tento jazyk pouziva. Rozhodol som sa aspon, ze si spravim certifikat na erlang a isiel som do Londyna. Skusku som spravil a okrem certifikatu som dostal aj pracovnu ponuku. O 2 tyzdne som sa stahoval do Londyna.
Praca to bola dost odlisna od tej predoslej. Robil som na zaujimavych projektoch s ludmi, ktori sa mozu nazyvat programatori a od ktorych som sa dost naucil. V tejto firme som ale z roznych dovodov nezostal dlho (necely rok). Dal som vypoved, ale to mi uz chodili ponuky na ine pozicie (vacsinou erlang). Teraz je zo mna kontraktor a mam plat o akom som ani nikdy nesnival (tu musim podotknut, ze som sa erlang neucil kvoli platu, ale kvoli tomu, ze ma to fakt bavi, peniaze potom pridu aj same...)