Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Ctirad

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #420 kdy: 05. 12. 2013, 14:19:06 »
To si bude muset policie upravit svůj pracovní postup, jinak bude mít problémy. http://finance.idnes.cz/noz-cena-zvlastni-obliby-0x3-/viteze.aspx?c=A131014_103146_viteze_zuk

Týká se to i bojového pštrosa Glenna?

« Odpověď #421 kdy: 05. 12. 2013, 14:28:14 »
:)
Všechny podnikatelské subjekty jsou povinny vést účetnictví, které je pod kontrolou finančních úřadů. Pokud stát zakáže bitcoiny, tak si s něma firmy ani neškrtnou. Pak si za ně nic nekoupíte, pak si je ani nevyměníte za normální měnu. Nemůžete si s něma ani vytapetovat špajz nebo vytřít zadek, protože jsou jen virtuální.

Asi tak.
Ale jdi... Firma může dál podnikat v Kč ale přijímat i BTC a navíc z toho nemusí platit daně a pokud v tom bude vyplácet i zaměstnance, tak ušetří na mzdových nákladech. Z hlediska účetnictví vedeného jen v Kč se holt některé poskytnuté služby zatají, nebo se udělají zdarma. U výrobků se napíše, že se ztratily, nebo odepsaly. Všechno tohle se dá, bude to na hraně zákona a stát bude umět tyto techniky potrestat jen exemplárně.

Pokud někdo bude přijímat pouze bitcoiny (fyzická osoba, ne právnická) a za ně poskytovat služby, pak bude velice obtížné ho honit za daňové úniky. Pakliže BTC prodá a koupí Kč, musí je zdanit 15% jako zisk a to je snad jediné omezení o kterém vím.

A to jsem nemluvil o tom, že sice je povinnost vést účetnictví, ale v něm mohou být nuly.

« Odpověď #422 kdy: 05. 12. 2013, 14:30:04 »
Ctirade, opět ne zcela pravda.  -  Pokud pošlu peníze a nakoupím za ně bitcoiny, ta firma nemusí sídlit v ČR, EU, USA. Teoreticky nemusí mít sídlo nikde. Je poměrně dost lidí co jim nějaký živnostenský zákon a účetnictví  neříká zhola nic.

Podle mne je v tuto chvíli bitcoin minimálně zboží, něco jako program nebo řekněme datová služba. Ovšem je to dost na hraně. Stálo by za to se zeptat provozovatelů, podle kterého zákona přesně a kterého paragrafu a odstavce tedy podnikají. Podle mne to není úplně jasné.
- Cituji ze SimpleCoin.cz !
Kde mám jistotu, že mi za mé peníze skutečně pošlete Bitcoiny?
Jsme česká firma a řídíme se Českým právním řádem. Naší strategií je nehromadit finanční prostředky ani Bitcoiny. Za peníze, které nám pošlete dostáváte Bitcoiny, které okamžitě posíláme do vaší peněženky.

Ještě k těm finančním úřadům. Ony budou daleko hůře chytat někoho jehož obchodem je notebook nebo server, připojení na net a kódy. To už se jim lépe nahání i stánkař s karavanem nebo někdo s kamennou prodejnou. - Navíc jak mi FÚ dokáže, že jsem měl nějaký zisk.  Panu Martinu Romanovi také nikdo nedokázal kdy přesně byl spolumajitelem společnosti v Novém Mexiku a jaký tam měl zisk. ........... Na kódu na serveru kdesi cizině nejsou ani otisky prstů ani DNA. FÚ v ČR podle mne není schopen, je otázkou zda a kde vlastně smí, ani registrovat majetek některých podnikatelů v cizině.

« Odpověď #423 kdy: 05. 12. 2013, 14:34:45 »
Pane Novák, tohle není na hraně zákona ale daleko za hranou zákona. Cituji Vás : " Ale jdi... Firma může dál podnikat v Kč ale přijímat i BTC a navíc z toho nemusí platit daně a pokud v tom bude vyplácet i zaměstnance, tak ušetří na mzdových nákladech. Z hlediska účetnictví vedeného jen v Kč se holt některé poskytnuté služby zatají, nebo se udělají zdarma. U výrobků se napíše, že se ztratily, nebo odepsaly. Všechno tohle se dá, bude to na hraně zákona a stát bude umět tyto techniky potrestat jen exemplárně.

V podstatě podvod na stát. 
 http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/novy-zakon-o-nemocenskem-pojisteni/prehled-povinnosti-zamestnavatele.htm

To je něco jiného, než když bude někdo hodně chytrý sólista s firmami ať již skutečnými nebo fiktivními, nejlépe za některým z oceánů.

Ctirad

« Odpověď #424 kdy: 05. 12. 2013, 14:37:21 »
Ctirade, opět ne zcela pravda.  -  Pokud pošlu peníze a nakoupím za ně bitcoiny, ta firma nemusí sídlit v ČR, EU, USA. Teoreticky nemusí mít sídlo nikde. Je poměrně dost lidí co jim nějaký živnostenský zákon a účetnictví  neříká zhola nic.

Podle mne je v tuto chvíli bitcoin minimálně zboží, něco jako program nebo řekněme datová služba. Ovšem je to dost na hraně. Stálo by za to se zeptat provozovatelů, podle kterého zákona přesně a kterého paragrafu a odstavce tedy podnikají. Podle mne to není úplně jasné.
- Cituji ze SimpleCoin.cz !
Kde mám jistotu, že mi za mé peníze skutečně pošlete Bitcoiny?
Jsme česká firma a řídíme se Českým právním řádem. Naší strategií je nehromadit finanční prostředky ani Bitcoiny. Za peníze, které nám pošlete dostáváte Bitcoiny, které okamžitě posíláme do vaší peněženky.

Ještě k těm finančním úřadům. Ony budou daleko hůře chytat někoho jehož obchodem je notebook nebo server, připojení na net a kódy. To už se jim lépe nahání i stánkař s karavanem nebo někdo s kamennou prodejnou. - Navíc jak mi FÚ dokáže, že jsem měl nějaký zisk.  Panu Martinu Romanovi také nikdo nedokázal kdy přesně byl spolumajitelem společnosti v Novém Mexiku a jaký tam měl zisk. ........... Na kódu na serveru kdesi cizině nejsou ani otisky prstů ani DNA. FÚ v ČR podle mne není schopen, je otázkou zda a kde vlastně smí, ani registrovat majetek některých podnikatelů v cizině.

O tom, jestli to je podle právního řádu ČR rozhodne první soud. A nechtěl bych být tím prvním testovacím králíkem.

« Odpověď #425 kdy: 05. 12. 2013, 14:49:39 »
Pane Novák, tohle není na hraně zákona ale daleko za hranou zákona. Cituji Vás : " Ale jdi... Firma může dál podnikat v Kč ale
Jde o to, že to neprokážete... Bitcoinová síť je v zásadě anonymní. Uvidíte tam, že Franta přes dva prostředníky převedl bitcoiny Lojzovi. Ale už nezjistíte, že ti prostředníci byli nějaké firmy, co jim za ten převod poskytly službu.

Je to jako u té sousedské výpomoci. On mi poseká trávník a já mu za to nechám něco ze zabíjačky. A to i v příapdě, že jsem řezník na ŽL. Chtějte po něm, aby se z takového obchodu platily daně.

Ctirad

« Odpověď #426 kdy: 05. 12. 2013, 14:55:43 »
Pane Novák, tohle není na hraně zákona ale daleko za hranou zákona. Cituji Vás : " Ale jdi... Firma může dál podnikat v Kč ale
Jde o to, že to neprokážete... Bitcoinová síť je v zásadě anonymní. Uvidíte tam, že Franta přes dva prostředníky převedl bitcoiny Lojzovi. Ale už nezjistíte, že ti prostředníci byli nějaké firmy, co jim za ten převod poskytly službu.

Je to jako u té sousedské výpomoci. On mi poseká trávník a já mu za to nechám něco ze zabíjačky. A to i v příapdě, že jsem řezník na ŽL. Chtějte po něm, aby se z takového obchodu platily daně.

Kriminály jsou plné lidí s vaším názorem.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #427 kdy: 05. 12. 2013, 15:04:44 »

Jen aby si soused nevedl notýsek, kolik a kdy jste mu nechal z firemního masa ... i takové případy jsou.

« Odpověď #428 kdy: 05. 12. 2013, 15:23:55 »

To jsou vesměs náhodné oběti  :D   Dneska fixluje účetnictví každý.... a hůř ... nepotřebuje k tomu bitcoiny.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #429 kdy: 05. 12. 2013, 16:03:12 »

To jsou vesměs náhodné oběti  :D   Dneska fixluje účetnictví každý.... a hůř ... nepotřebuje k tomu bitcoiny.

Nesuďte všechny jen podle vašeho okolí! Jsou lidé, co podnikají poctivě a i účetnictví vedou poctivě, protože k nějakým nepravostem nemají žádný důvod. Ono to totiž není o podvádění v účetnictví, ale o podvádění sebe samého. Někdo s tím pocitem prostě neumí a nechce žít. Jiný to bere jako vy ... dělají to všichni, proč bych měl vybočovat. S tímto přístupem se však těch stop, které v nás zanechala minulost nikdy nezbavíme a pořád budeme jen nespokojení a nadávat. Kdepak, mne z toho rozhodně vynechejte, já chci svět vnímat úplně jinak!

Makovec

« Odpověď #430 kdy: 05. 12. 2013, 16:19:16 »

Vy máte hroznej strach abyste nebyl za naivního, žejo. A tak tu machrujete tuhle o security, tuhle vo životě. Takový ty pubertální pravdy o tom že pravdu má jen bouchačka.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #431 kdy: 05. 12. 2013, 16:23:47 »

Vy máte hroznej strach abyste nebyl za naivního, žejo. A tak tu machrujete tuhle o security, tuhle vo životě. Takový ty pubertální pravdy o tom že pravdu má jen bouchačka.

No jo, ale myšlenka MIGu 21 byla úpně jiná, než ji mnozí chápou ...  ;D

« Odpověď #432 kdy: 05. 12. 2013, 16:52:56 »
To jsem rád, že o tom hovoříš. Mig .. mig má dva motory. Jsou to proudové motory. Říká se jim sice "proudové", ale spaluje se v nich palivo, takže je to vlastně stejný jako motor v autě - spalovací. Akorát do toho musíte místo benzínu nalít kerosin!!! Na to nezapomínat! Jinak se to zadře!

Teď zrovna pracujeme na burze starých migů - demo je tady: bandajestevetsichlameru.cz

Někteří lidi tvrdí, že vlastnit bojové letadlo je nelegální, ale to není pravda, protože prostě řeknete, že s tím lítáte do práce. Akorát tam prostě místo benzínu lijete kerosin. No a na to stát nemá jak přijít, spousta lidí lije do auta místo benzínu etanol a nikdo na to nepřijde.

Taky se na té burze budou prodávat atomový hlavice, což nelegální je, ale stát se to nedozví. To by někdo musel vykecat někde veřejně, což se nestane. Takže to přijďte zkusit! Na demo účet vám dáme tři migy zdarma. Ale bacha! Jsou to virtuální migy! Na ostro začínáme až pozítří.

Tom Liberec

« Odpověď #433 kdy: 05. 12. 2013, 17:01:32 »
Pane Novák obchod to máte pravdu tu utajite snadno. Ale dvacet zaměstnanců dost těžko.  Pokud nebudou v Mexiku nebo někde v Asii. Já už nemám iluze i když jedu podle pravidel. Pokud od úředníka FÚ slyšim do oči, že on tento stát za právní nepovažuje....

A hlavně problém není zde, Fed, ECB, ...   Skutečny průšvih může začít prasknutím bubliny státních dluhopisů nebo občanskou válkou ve Španělsku, či jinde. Ale ECB udělá vsechno.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #434 kdy: 05. 12. 2013, 17:16:45 »
To jsem rád, že o tom hovoříš. Mig .. mig má dva motory. Jsou to proudové motory. Říká se jim sice "proudové", ale spaluje se v nich palivo, takže je to vlastně stejný jako motor v autě - spalovací. Akorát do toho musíte místo benzínu nalít kerosin!!! Na to nezapomínat! Jinak se to zadře!

Teď zrovna pracujeme na burze starých migů - demo je tady: bandajestevetsichlameru.cz

Někteří lidi tvrdí, že vlastnit bojové letadlo je nelegální, ale to není pravda, protože prostě řeknete, že s tím lítáte do práce. Akorát tam prostě místo benzínu lijete kerosin. No a na to stát nemá jak přijít, spousta lidí lije do auta místo benzínu etanol a nikdo na to nepřijde.

Taky se na té burze budou prodávat atomový hlavice, což nelegální je, ale stát se to nedozví. To by někdo musel vykecat někde veřejně, což se nestane. Takže to přijďte zkusit! Na demo účet vám dáme tři migy zdarma. Ale bacha! Jsou to virtuální migy! Na ostro začínáme až pozítří.

Počkej, počkej ... něco mi neštymuluje ... jo už to mám ... Nemůžeš přece obchodovat z Migama, ty by Ti mohl někdo odcizit, takže je necháš zavřený v hangáru a budeš obchodovat z GAZíkama, které potom převedeš na MIGy. A běda Ti jakmile to uděláš jinak!  ;D