Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Petr

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #405 kdy: 05. 12. 2013, 12:49:06 »
BTC je decentralizovaná měna a žádná vláda na světě ji nemůže zakázat!!!!

Cena BTC poroste, BTC je budoucnost ekonomik.

Nakupujte a prodávejte na nové, první 100% bezpečné burze zde: bandalameru.cz

Oznámení je jasné, zakázat já nemůže, ale když ti někdo ukradne 1000BTC, tak je to tvoje smůla. Dle zákona žádná újma nenastala, protože co "neexistuje", respektive co neuznáváme, že existuje nemůže být v případě "odcizení" pokládáno trestný čin. :) Asi jako když tě někdo v nějaké MMO hře zabije, nebo sebere brnění :)

« Odpověď #406 kdy: 05. 12. 2013, 12:56:59 »
Oznámení je jasné, zakázat já nemůže
Oznámení právě vůbec není jasné. Aspoň mně teda ne. Nechápu, jestli banky nemají BTC používat, protože to je riziko pro jejich stabilitu, nebo se vystavují riziku problémů se zákony proti praní šp. peněz.

Dle zákona žádná újma nenastala, protože co "neexistuje", respektive co neuznáváme, že existuje nemůže být v případě "odcizení" pokládáno trestný čin. :) Asi jako když tě někdo v nějaké MMO hře zabije, nebo sebere brnění :)
Tak to se ovšem velmi mýlíš. Škoda je škoda. Když někomu z počítače smažeš Photoshop v ceně X, tak vůbec nezáleží na tom, že Photoshop "neexistuje" a je jenom ve formě nějakých nábojů na jakémsi kotouči.

Ctirad

« Odpověď #407 kdy: 05. 12. 2013, 13:01:14 »

Oznámení je jasné, zakázat já nemůže, ale když ti někdo ukradne 1000BTC, tak je to tvoje smůla. Dle zákona žádná újma nenastala, protože co "neexistuje", respektive co neuznáváme, že existuje nemůže být v případě "odcizení" pokládáno trestný čin. :) Asi jako když tě někdo v nějaké MMO hře zabije, nebo sebere brnění :)

Citace
"Ukradli všechno, Leonarde!
Úplně všechno."

"Co vzali?"

"Mé očarované zbraně,
moje brnění
zlotřilého gladiátora,
mou hůlku
neposkvrněné síly
a všechno mé zlato!"

"Ty jsi zavolal policii,
protože se ti někdo naboural
do účtu ve World of Warcraft?"

"Sebrali mi
i bitevního pštrosa!"

"Ach ne, Glenna ne!"

« Odpověď #408 kdy: 05. 12. 2013, 13:20:27 »
To co skutečně mohou politici považovat za problém je, že bitcoiny jsou decentralizované, tedy že se nedají zakázat tak, že se pro jistotu zavře provozovatel (něco se mu přišije, případně jednoho dne znenadání zmizí ze světa - konečně, stačí se podívat na  tanečky kolem wikileaks).

Takže, i když je nějaká autorita zakáže, nezabrání uživatelům si bitcoiny dále točit. Musela by postavit celou technologii mimo zákon a primárně trestat uživatele té technologie. A ani to není jednoduché, protože se špatně hledají majitelé účtů, muselo by být i vlastnictví privátního klíče k peněžence trestné. Takže jediné co nakonec zbyde je to sledovat jako sdílení filmů na internetu a trestat exemplárně, což nepovede nikam.

Petr

« Odpověď #409 kdy: 05. 12. 2013, 13:21:29 »
Oznámení právě vůbec není jasné. Aspoň mně teda ne. Nechápu, jestli banky nemají BTC používat, protože to je riziko pro jejich stabilitu, nebo se vystavují riziku problémů se zákony proti praní šp. peněz.
"Obchodování mezi jednotlivými investory je možné, protože riziko nesou plně jednotliví investoři." Co je na tom nejasného? Riziko nesou PLNĚ investoři.

Tak to se ovšem velmi mýlíš. Škoda je škoda. Když někomu z počítače smažeš Photoshop v ceně X, tak vůbec nezáleží na tom, že Photoshop "neexistuje" a je jenom ve formě nějakých nábojů na jakémsi kotouči.
Škoda to je protože, můžeš dokázat, že si to koupil za peníze. Kdyby si ho od někoho dostal zdarma, tak ti žádná finanční újma nevznikla. Možná tomu, kdo ti to daroval, ale to je jenom dohad. Lidi by si už konečně měli uvědomit, že v rámci jakéhokoliv majetkového trestného činu se věci přepočítávají na peníze toho konkrétního státu. Když ti někde ukradne $100 není to v Čechách trestný čin, ale přestupek, protože škoda není dle aktuálního kurzu větší než 5000kč a tak to je se vším.
Tzn. podle té zprávy pokud ti někdo z Číny ukradne 1000BTC, tak máš prostě smůlu. Policie může maximálně kontaktovat čínskou stranu, ta řekne kašlem na Vás, protože dle našeho žádná škoda nevnikla, tudíž nebudeme nic dělat.

« Odpověď #410 kdy: 05. 12. 2013, 13:31:16 »
"Obchodování mezi jednotlivými investory je možné, protože riziko nesou plně jednotliví investoři." Co je na tom nejasného? Riziko nesou PLNĚ investoři.
Mně ale není jasné, jaké riziko. Riziko, že na tom prodělají, že je stát zavře za praní šp. peněz, nebo že je zavřou a rozprodají jejich orgány?

Škoda to je protože, můžeš dokázat, že si to koupil za peníze. Kdyby si ho od někoho dostal zdarma, tak ti žádná finanční újma nevznikla.
To je samozřejmě nesmysl. Když mi rodiče dají Lamborghini a někdo mi ho naboří, tak mi nic nezaplatí, protože jsem to dostal a tímpádem mi újma nevznikla?

Lidi by si už konečně měli uvědomit, že
...když ví o právu kulový, neměli by se o něm silácky vyjadřovat.

Petr

« Odpověď #411 kdy: 05. 12. 2013, 13:32:38 »
Nebo jinak. Je to stejné, jako když jeden drogový kartel okrade druhý o zásilku drog. Myslíš, že se tím policie bude zabývat jako trestným činem? I kdyby to jeden z nich oznámil. :) A v tomto případě nikde nemůže namítnout, že nevznikla škoda. Přesto mají prostě smůlu. Nikdo jim nepomůže.

« Odpověď #412 kdy: 05. 12. 2013, 13:33:28 »
Nebo jinak. Je to stejné, jako když jeden drogový kartel okrade druhý o zásilku drog. Myslíš, že se tím policie bude zabývat jako trestným činem? I kdyby to jeden z nich oznámil. :) A v tomto případě nikde nemůže namítnout, že nevznikla škoda. Přesto mají prostě smůlu. Nikdo jim nepomůže.
Už to prosímtě radši nevylepšuj.

« Odpověď #413 kdy: 05. 12. 2013, 13:36:17 »
Mám návod jak kvůli krádeži Bitcoinů nemusí okradení brečet.

http://byznys.ihned.cz/trhy-a-investice/c1-61399840-prvni-regulace-bitcoinu-cina-s-nim-omezi-obchodovani-hodnota-meny-strme-pada

Prostě počkat až to spadne co nejblíže k nule, nejlépe aby Bitcoiny stály méně než 5000,- a nebyl to trestný čin.
Stačí říct Číňanům, že vláda bude na nekontrolovatelnou měnu kontrolovat a je to.

Je to jak když nějaký představitel v Číně řekl, že Američané jsou oproti Číňanům vysocí proto, že pijí mléko a cena na světových trzích vylétla nahoru. No později zase spadla, když pití mléka Číňany přestalo bavit.

Nemyslím si, že Ondřej Novák má pravdu. Zakázat se to dá a hodně omezit také. Ona stačí cenzura internetu, NSA apod.organizace. - Práce není a hned je šance jak by stát zaměstnal další lidi na omezování svobody ostatních, to by tak scházelo aby si každý platil čím chce. A také účetní závěrky a daňová přiznání, daně, odvody sociálního a zdravotního pojištění bude nutné platit v oficiální měně.

Teď dotaz. Vešel by se mi nějaký bitcoin do čtyřjádra mobilu s 16 GB kartou?

- Pokud budou soudit lidi za Bitcoin jsem spíš zvědav, jak dopadne KEY INVESTMENT a geniální radní městských částí v Praze, jenž mu svěřili peníze. Hlavně jedna paní inženýrka ekonomie, která si stěžovala, že je před reovlucí nic o akciích a akciových trzích neučili.   

Ctirad

« Odpověď #414 kdy: 05. 12. 2013, 13:41:06 »
To co skutečně mohou politici považovat za problém je, že bitcoiny jsou decentralizované, tedy že se nedají zakázat tak, že se pro jistotu zavře provozovatel (něco se mu přišije, případně jednoho dne znenadání zmizí ze světa - konečně, stačí se podívat na  tanečky kolem wikileaks).

Takže, i když je nějaká autorita zakáže, nezabrání uživatelům si bitcoiny dále točit. Musela by postavit celou technologii mimo zákon a primárně trestat uživatele té technologie. A ani to není jednoduché, protože se špatně hledají majitelé účtů, muselo by být i vlastnictví privátního klíče k peněžence trestné. Takže jediné co nakonec zbyde je to sledovat jako sdílení filmů na internetu a trestat exemplárně, což nepovede nikam.
:)
Všechny podnikatelské subjekty jsou povinny vést účetnictví, které je pod kontrolou finančních úřadů. Pokud stát zakáže bitcoiny, tak si s něma firmy ani neškrtnou. Pak si za ně nic nekoupíte, pak si je ani nevyměníte za normální měnu. Nemůžete si s něma ani vytapetovat špajz nebo vytřít zadek, protože jsou jen virtuální.

Petr

« Odpověď #415 kdy: 05. 12. 2013, 13:43:25 »
Svatá ty prostato. Naivita některých lidí si přímo volá po využití nějakým podvodníkem. Koho někdy vykradli, tak ví, že policii primárně zajímá "hodnota" ukradených věcí a ne, jestli to jsou fungující hodiny po pradědečkovi staré 100 let, ke kterým má člověk citový vztah, který si cení na milión.

Petr

« Odpověď #416 kdy: 05. 12. 2013, 13:44:44 »
:)
Všechny podnikatelské subjekty jsou povinny vést účetnictví, které je pod kontrolou finančních úřadů. Pokud stát zakáže bitcoiny, tak si s něma firmy ani neškrtnou. Pak si za ně nic nekoupíte, pak si je ani nevyměníte za normální měnu. Nemůžete si s něma ani vytapetovat špajz nebo vytřít zadek, protože jsou jen virtuální.

Asi tak.

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #417 kdy: 05. 12. 2013, 14:01:20 »
Svatá ty prostato. Naivita některých lidí si přímo volá po využití nějakým podvodníkem. Koho někdy vykradli, tak ví, že policii primárně zajímá "hodnota" ukradených věcí a ne, jestli to jsou fungující hodiny po pradědečkovi staré 100 let, ke kterým má člověk citový vztah, který si cení na milión.

To si bude muset policie upravit svůj pracovní postup, jinak bude mít problémy. http://finance.idnes.cz/noz-cena-zvlastni-obliby-0x3-/viteze.aspx?c=A131014_103146_viteze_zuk

Hrnok

« Odpověď #418 kdy: 05. 12. 2013, 14:02:22 »
Pevne veríme v budúcnosť Bitcoinu, preto sme začali ako prví v Poľsku vyplácať mzdy v tejto mene.
Toto tvrdí na tomto odkaze poľská firma EL Passion
http://blog.elpassion.com/el-passion-pays-november-salaries-bitcoin/

Len na okraj pre neveriacich truhlíkov

Ctirad

« Odpověď #419 kdy: 05. 12. 2013, 14:11:54 »
Pevne veríme v budúcnosť Bitcoinu, preto sme začali ako prví v Poľsku vyplácať mzdy v tejto mene.
Toto tvrdí na tomto odkaze poľská firma EL Passion
http://blog.elpassion.com/el-passion-pays-november-salaries-bitcoin/

Len na okraj pre neveriacich truhlíkov

No to ale zcela mění situaci.  ;D ;D ;D