Kde sehnat instalační CD Windows 7?

Blek

Re:Kde sehnat instalační CD Windows 7?
« Odpověď #16 kdy: 27. 09. 2013, 16:54:26 »
Mám poruchu osobnosti a proto používám jenom linux. Psycholožka říkala, že nejsem schopný vztahu se ženou.

BLEK

« Odpověď #17 kdy: 28. 09. 2013, 18:27:35 »
To nebyl pravý blek!

Snowman

« Odpověď #18 kdy: 28. 09. 2013, 18:57:27 »
Recovery Media jsou k dispozici na supportu Lenovo, stažení je ale zpoplatněné (lze platit kartou)

http://www.lenovoservices.cz/servis-a-sluzby/recovery-media

Martin

« Odpověď #19 kdy: 06. 01. 2014, 10:54:05 »
Já jsem řešil stejný problém, v Lenovu mi řekli, že cca 700,-kč fyzické médium (+poštovné), 450,- za odkaz. Když jsem s tím seznámil zákazníka, který nakonec souhlasil a já vyplňoval formulář na webu http://www.lenovoservices.cz/   tak mě naštvala kolonka, kde jsem měl nahrát kopii faktury-učtenky, na které ten počítač byl zakoupen (s vyditelnou informací o tom, že měl v sobě Windowsy) !!  Asi nestačí ten štítek, vylepený na PC pod baterkou :(

Když jsem si telefonoval s podporou a narovinu se jich zeptal, jesli má cenu zkoušet ten sériový klíč na klasické instalační médium, tak mi řekli, že to ani nemusím zkoušet, že mají svoje verze widlí.

Jenže po zkušenosti s účtenkou a čekací dobou X dnů, dokud mi "administrátor účtenku neschválí" jsem se to rozhodl risknout. Na štítku bylo uvedeno Win 7 Pro for Lenovo. Já jsem použil instalační disk Win 7 Pro 64bit SP1 (GGK) a sériák mi to sežralo tak úspěch! :-)

Pokud by mi tenhle postup neprošel (ještě jsem měl v záloze instalačku bez SP1), tak bych asi přistoupil k brutálnějšímu kroku - windowsy cracknul a potom natvrdo pomocí nějaké utlity změnil product key...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #20 kdy: 06. 01. 2014, 14:33:01 »
Já jsem řešil stejný problém, v Lenovu mi řekli, že cca 700,-kč fyzické médium (+poštovné), 450,- za odkaz. Když jsem s tím seznámil zákazníka, který nakonec souhlasil a já vyplňoval formulář na webu http://www.lenovoservices.cz/   tak mě naštvala kolonka, kde jsem měl nahrát kopii faktury-učtenky, na které ten počítač byl zakoupen (s vyditelnou informací o tom, že měl v sobě Windowsy) !!  Asi nestačí ten štítek, vylepený na PC pod baterkou :(

Když jsem si telefonoval s podporou a narovinu se jich zeptal, jesli má cenu zkoušet ten sériový klíč na klasické instalační médium, tak mi řekli, že to ani nemusím zkoušet, že mají svoje verze widlí.

Jenže po zkušenosti s účtenkou a čekací dobou X dnů, dokud mi "administrátor účtenku neschválí" jsem se to rozhodl risknout. Na štítku bylo uvedeno Win 7 Pro for Lenovo. Já jsem použil instalační disk Win 7 Pro 64bit SP1 (GGK) a sériák mi to sežralo tak úspěch! :-)

Pokud by mi tenhle postup neprošel (ještě jsem měl v záloze instalačku bez SP1), tak bych asi přistoupil k brutálnějšímu kroku - windowsy cracknul a potom natvrdo pomocí nějaké utlity změnil product key...

No to je pěkný nesmysl i Lenovu přiřazuje čísla Microsoft. Když sériové číslo nefunguje, tak je to maximálně verzí vydaného média. Také si říkám, jak musí být spokojený  zákazník, který dostane cracknuté windows s dodatečně upraveným seriovým číslem. To snad nemůžete myslet vážně!  Já vím, že  lidská  blbost nezná  hranic, ale ještě  ji takto veřejně prezentovat, to už je do nebe volající!

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #21 kdy: 06. 01. 2014, 15:04:20 »
Přidám trochu zkušeností:
Licenční číslo na štítku vespod lze použít při reinstalaci z libovolného média (klidně ulozto.cz nebo torrenty), musí ale soushlasit verze systému (Home Premium, Pro apod.) - osobní zkušenost (3x)
Licenční číslo získané ze systému, který je v NTB od výrobce předinstalován nemusí nutně souhlasit s tím na nálepce - osobní zkušenost (1x)
U Windows 8 lze číslo použít jak na 32 tak na 64 bitovou verzi (možná i u dřívějších, ale u Win 8 je to jisté)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #22 kdy: 06. 01. 2014, 15:21:50 »
Přidám trochu zkušeností:
Licenční číslo na štítku vespod lze použít při reinstalaci z libovolného média (klidně ulozto.cz nebo torrenty), musí ale soushlasit verze systému (Home Premium, Pro apod.) - osobní zkušenost (3x)
Licenční číslo získané ze systému, který je v NTB od výrobce předinstalován nemusí nutně souhlasit s tím na nálepce - osobní zkušenost (1x)
U Windows 8 lze číslo použít jak na 32 tak na 64 bitovou verzi (možná i u dřívějších, ale u Win 8 je to jisté)

U Windows 7 a vlastně i Vista, také naprosto bez problémů.

« Odpověď #23 kdy: 03. 11. 2014, 12:06:02 »
Volal jsem na M$ a poslali mě na www.uloz.to   ;D

j

« Odpověď #24 kdy: 03. 11. 2014, 13:26:17 »
No to je pěkný nesmysl i Lenovu přiřazuje čísla Microsoft. Když sériové číslo nefunguje, tak je to maximálně verzí vydaného média. Také si říkám, jak musí být spokojený  zákazník, který dostane cracknuté windows s dodatečně upraveným seriovým číslem. To snad nemůžete myslet vážně!  Já vím, že  lidská  blbost nezná  hranic, ale ještě  ji takto veřejně prezentovat, to už je do nebe volající!

Nesmysl ses ty, SN ktery vylepujou lenovo/dell/hp/... nejsou vubec v nicem jiny, nez libovolny jiny SN. V predinstalovanych widlich ale pouzity neni. Widle si totiz nadetekujou v BIOSu vyrobce notesu (a ostatne je na tom zalozeny i jejich crackovani) a SN ani nechtej.

Mimochodem, provozovat crackly SW pokud si jej ziskal legalne je naprosto vporadku. Sam takhle provozuju nekolik widloaplikaci, protoze bez cracku se snazi (kuprikladu) pripojovat na server vyrobce, kterej davno neexistuje.

Nemluve o tom, ze primo M$ te odkaze na ulozto, maximalne ti doporucej prekontrolvat hash.

2Pavouk: V pripade ze mas prave neco jako lenovo a spol, tak velmi casto staci na vyzvu  SN nezadavat, ale jen entrem potvrdit. Osobni zkusenost minimalne 10x.

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 03. 11. 2014, 13:41:43 »
Pak jsem jeste vystoural utilitu, ktera odstranila zadratovanou verzi.

K tomu žádná utilitka není potřeba, stačí smazat soubor ei.cfg.

flack

« Odpověď #26 kdy: 03. 11. 2014, 13:58:26 »
Volal jsem na M$ a poslali mě na www.uloz.to   ;D

To je ten ich freemium model ;D

j

« Odpověď #27 kdy: 03. 11. 2014, 15:07:59 »

Ten by ale mel bejt gratis ne? Za statisice na licencich bych tak nejak cekal, ze pristup bude ponekud onacejsi.

« Odpověď #28 kdy: 03. 11. 2014, 17:21:52 »

Ten by ale mel bejt gratis ne? Za statisice na licencich bych tak nejak cekal, ze pristup bude ponekud onacejsi.

u OEM verze ? to asi těžko.

Však po doinstalování preinstalace po koupit určitě minimálně měsíc řvala recovery utilita, že chce se vypálit instalační DVD.
Jenže většina uživatelů laptopů prostě "na co bych to vypaloval, si koupím novej" a pak prostě je problém.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

j

« Odpověď #29 kdy: 03. 11. 2014, 18:04:09 »
Jenze M$ te poslou na ulozto i kdyz tam volas kvuli serverovym licencim za stovky tisic Kc. Jop, a pak ti neopominou obratem vnucovat opice 365 a strasne se divej, ze je nechces, dyk je to tak vyhodny.