Jak získat praxi v IT?

Jak získat praxi v IT?

Re:Jak získat praxi v IT?
« Odpověď #15 kdy: 23. 06. 2013, 00:32:57 »
Na kule_hryz je nejlepší ruko_hrab(). Tímto se omlouvám za zaplevení.

Riaditel vesmiru

« Odpověď #16 kdy: 23. 06. 2013, 11:11:27 »
Ako ziskat prax v IT? Prax v IT sa da velmi dobre ziskat na pri zbierani uhoriek v DE. Retardacia toto forum uplne cista, uz len cakam otazku o tom na akych miestach sa holite a ci pouzivate skrabku na gule. Nechapem preco sem stale chodim, FAIL.

Ked uz sme pri tom, mohli by ste odporucit nejaku kvalitnu skrabku na gule?
Tak ako v inych oblastiach (vratane IT), je dolezite venovat dokladnu pozornost hlavne prevencii problemov. Z vlastnej skusenosti mozem odporucit udrziavanie gul v dokladnej cistote, najma v pripadoch, ak ide o gule vlastne. Ak sa necitite v tejto oblasti dost sebaisto, je mozne zverit tuto pracu do ruk specializovaneho pracovnika. Vyslovene ale neodporucam zverit tuto pracu kolegom a to ani v pripade, ze deklaruju, ze s tym maju skusenosti.

Taypan.

« Odpověď #17 kdy: 23. 06. 2013, 11:50:32 »
@Riaditel vesmiru: při VS se mi zdá 20h celkem malé číslo, těch 40H se dá v pohodě zvládnout, pokud se chce člověk rozumně věnovat i škole... Pracuji 70% lokálně a 30% vzdáleně a udělám při Bc. studiu od 40 do 70H a ve zkouškovém povím, že potřebuji záskok a je klid, vše se dá domluvit jak říkáš :)

Jinak samozřejmě certifikace STUDOVAT nejen získávat.... :) ale ty dle mého názoru pomohou až ve větších korporačkách...

WOW takže ty děláš na 1 a 3/4 úvazku tj. 280h měsíčně? :D Riaditel vesmiru mluvil o polovině úvazku což je 20h týdně, ne za měsíc.

« Odpověď #18 kdy: 23. 06. 2013, 12:02:57 »
A jak mám získat praxi, když jsem papírově "nezaměstnatelný" ?
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

David

« Odpověď #19 kdy: 23. 06. 2013, 12:08:27 »

Mozna kdyby jste delal na nejakem OpenSource projektu tak by si Vas casem vsiml nejaky sponzor. Nebo by Vas rovnou zamestnal :) Co takhle hodit odkaz na github, bitbucket, nebo rovnou zdrojaky s kodem ktery pisete?

« Odpověď #20 kdy: 23. 06. 2013, 12:14:50 »
Tady se to teda zase poradne zvrhlo. :D

TomasP

« Odpověď #21 kdy: 23. 06. 2013, 13:18:25 »
Taypan. : Aj, tak to sem to špatně pochopil :D popravdě se v úvazcích nevyznám a nedošlo mi, že to je týdně :D Tak to pak doporučuje 2x tolik hodin než zvládám já, to bych pak asi nedal školu...

radek

« Odpověď #22 kdy: 23. 06. 2013, 13:44:27 »
Ohol se, ostrihej se, skakni do kvadra, nemluv o tom, ze jsi kripl (to neni mineno jako urazka), chovej se slusne a treba te nekde vemou.

Aspenger

« Odpověď #23 kdy: 23. 06. 2013, 15:11:07 »
Však NDT-CZ mu to podle facebooku kdysi nabízela, jenže on se ani neobtěžoval odepsat... A teď jen nípe do ostatních.

2012

« Odpověď #24 kdy: 23. 06. 2013, 21:32:56 »
Citace
Ohol se, ostrihej se, skakni do kvadra, nemluv o tom, ze jsi kripl (to neni mineno jako urazka), chovej se slusne a treba te nekde vemou.
Ijtak v kvadru, toho bych uz z principu nevzal...

2012

« Odpověď #25 kdy: 23. 06. 2013, 21:54:03 »
Zdravím,
 chtěl bych se zeptat co byste mi doporučili pro získání praxe v oboru IT, studuju 2. rokem školu zaměřenou na IT. Nicméně to co se učí a praxe předpokládám je něco jiného. Jde mi hlavně o to abych po x letech nevyšel ze školy a nezažil šok při hledání práce. Zkoušel jsem poslat pár mailů na práce při škole , boužel většinou chtějí 30 hodin týdně což úplně nejde dohromady se školou. Děkuji za názor
Jestli je to VS, tak si to hod o pristiho semestry dalkove, 30hodin tydne dalkove to das s rukou v kapse. Dalkovy studium je navic o dost snazsi (aspon tomu tak bylo na CVUTu).

txt

« Odpověď #26 kdy: 23. 06. 2013, 23:00:38 »
Zdravím,
 chtěl bych se zeptat co byste mi doporučili pro získání praxe v oboru IT, studuju 2. rokem školu zaměřenou na IT. Nicméně to co se učí a praxe předpokládám je něco jiného. Jde mi hlavně o to abych po x letech nevyšel ze školy a nezažil šok při hledání práce. Zkoušel jsem poslat pár mailů na práce při škole , boužel většinou chtějí 30 hodin týdně což úplně nejde dohromady se školou. Děkuji za názor
Jestli je to VS, tak si to hod o pristiho semestry dalkove, 30hodin tydne dalkove to das s rukou v kapse. Dalkovy studium je navic o dost snazsi (aspon tomu tak bylo na CVUTu).

Zde se naskýtá otázka, jestli má kombinované studium jiný smysl než honba za titulem, s tím že se jako vedlejší efekt něco málo dozvíte. Co jsem měl příležitost poznat, tak byla na kombinovaným bakalářoj (jinde než ČVUT) velmi vysoká úmrtnost (požadavky u matiky 1 a 2 identické jako na denním) a ti co to dávaly, tak cestou nejmenšího odporu. Zajímavá možnost je, absolvovat přínosnější předměty na denním a ty slabší naházet do semestru, ve kterým přestoupit na kombinovaný.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 24. 06. 2013, 00:29:40 »
to txt:
Zasadni rozdil v drtive vetsine mezi dennim a kombinovanym studiem je ze clovek studujici kombinovane studium travi vetsinu casu mimo skolu v praci, zatimco ten na dennim v hospode. Honba za titulem je to tak jako tak a navic u cloveka co to dela dalkove je daleko vetsi pravdepodobnost, ze vi uz co od zivota chce, co bude potrebovat a umi si to zaridit.
Drtiva vetsina studentu na VS jenom prodluzuje parazitovani na dane platicich obcanech predstiranim "studia". Takovych lidi co skutecne cas mimo skolu venuji v drtive vetsine studiu je minimum a o tom zbytku neni treba si delat jakekoliv iluze. Pak uz je to jenom o tom, jestli je ten dotycnej dostatecne inteligentni/trpelivej/stastnej a dodela to i kdyz casto se znacnym spozdenim. Nase skolstvi nastesti pro titulohonice toleruje debilitu a prukazni hodnota jakehokoliv stupne vzdelani je nulova a zalezi na kazdem jedinci zvlast. Krasnym prikladem budiz nase stredni skoly a maturity. Nevsiml by sem si, ze by nekdo rekl, ze mame hodne propadliku tak ze asi budou hloupi zaci. Hned se zacalo resit to, ze maturity jsou moc tezke. No ono aby taky nebylo tolik spatnejch vysledku, kdyz dneska jsou ukoncovany maturitou obory typu kuchar/cisnik, kadernice a nebo elektrikar. Ona se nesnizuje kvalita studentu, to jenom nas stat na ne dava nespravne nalepky a totalne toto klamani ignoruje a navic jeste podporuje, abychom v EU meli lepsi cisla.Uprimne lituji lidi, kteri jsou skutecne dobri a venuji se studiu, protoze dnesni ystem nedovoluje takoveto lidi rozpoznat a ztraci se v davu zmetku vyprodukovanych nasich edukacnim systemem.
Navic i kdyby ten rozdil mezi KS a DS byl jak rikas, tak po opusteni skoly to bude kazdemu jedno, protoze to co v praci uplatnujes na IT pozicich je zejmena to, co se naucis mimo skolu a veci ze skoly po case zapomenes, protoze je proste nepouzijes a v IT to plati dvojnasob.

to 2012:
Ja treba mimo jine i diky kvadru praci v IT dostal a nektere pozice to primo vyzaduji. Neni nic spatneho na tom, prijit na pohovor v obleku a dat tim zamestnavateli najevo, ze mas o praci skutecne zajem a ze ti na pozici zalezi.
Jednostrane mysleni a pseudo-principy te v zivote daleko nedostanou.

txt

« Odpověď #28 kdy: 24. 06. 2013, 01:46:38 »
...
Kdo odchodí školu s trojkama, všechny zkoušky kde to jde, udělá díky taháku, to málo co uměl tak během měsíce zapomene a volnej čas prosedí v hospodě (DS), to je notorickej lempl, kterej by za parazita označit šel. Takový lidi jsou a není jich málo (jak na KS tak na DS). Na druhou stranu s poctivým přístupem může bejt studium přínosný. Kdybych se díky studiu nenaučil dostatečný množství užitečných věcí tak na to dávno hodim bobek (na VŠ jsem nastupoval s pár rokama dělnický praxe).

to txt:
Navic i kdyby ten rozdil mezi KS a DS byl jak rikas, tak po opusteni skoly to bude kazdemu jedno, protoze to co v praci uplatnujes na IT pozicich je zejmena to, co se naucis mimo skolu a veci ze skoly po case zapomenes, protoze je proste nepouzijes a v IT to plati dvojnasob.
Pokud by ses uplatnitelný věci učil v drtivé většině mimo školu, tak by ti KS vlastně jenom zabírala čas a učit se ty uplatnitelný věci by ti zbývalo pouze v pracovní době a to se toho zase tolik nestihne, takže vlastně přešlapuješ na místě. Když se něco naučíš, dáš si práci s hledáním dobrý literatury, pochopením souvislostí a pak si to ještě po čase zopakuješ tak to nezapomeneš ze 100%, ale třeba jenom z 50%. a naskočit z5 na plnej stav je mnohem rychlejší (viz křivky učení).

« Odpověď #29 kdy: 24. 06. 2013, 07:28:50 »
Když se něco naučíš, dáš si práci s hledáním dobrý literatury, pochopením souvislostí a pak si to ještě po čase zopakuješ tak to nezapomeneš ze 100%, ale třeba jenom z 50%. a naskočit z5 na plnej stav je mnohem rychlejší (viz křivky učení).
"(viz křivky učení)" je hodně dobrej zdroj ;)

Na dvojciferný čísla zapomeň rovnou. 50% si nepamatuješ už v řádu dnů :)) (výzkumy se mi teď nechce hledat, tak aspoň http://goo.gl/fsQBD ) a rychlost zapomínání není daná tím, jestli sis hledal hledal v literatuře, ale tím, jestli si danou věc pravidelně opakuješ, čili jestli ji používáš. A jelikož většinu toho, co se na VŠ naučíš, nepoužiješ nikdy...