Jelikož by byl o aplikaci zájem u více lidí
Neni to jednorazovka, ale vydelecna cinnost, ZL musite mit.
Kdepak, jde o autorskou tvorbu - stejny jako psani knizky => ZL na to byt nemusi. Jen musi prijmy priznat (1x do roka) a samo z nich nasledne realizova prislusny odvody kradousovi a spol. Druha vec je, jak to chce resit vuci odberatelum, protoze bez ZL jim samo fakturu nevystavi a oni si to nejak do ucetnicvi (pokud jde o firmy) dat musej. Musela by se na to uzavirat nejaka extraburt smlouva ... a stim ho kazdej posle nekam.
Já tedy mám za to, že GPL nemůžeš linkovat s ne-GPL kódem. V tom je přeci základní rozdíl mezi GPL a LGPL.
Ale muzes, jednoduse dodas hotovou knihovnu (klido vcetne zdrojaku) a k tomu svoji appku, ktera tu knihovnu jen pouziva.
2Sten: Vyuziti knihovny NENI odvozena aplikace. Odvozena aplikace = vemes (trebas) gimpa, prekopas 99% kodu a udelas z toho "gimshop" ... ale porad tam je to 1% => odvodils to = je to GPL. Uvedom si, ze pouzitim knihovny jen pouzivas nejakou cernou skrinku a jeji API. A jak uz nekolik soudu kosntatovalo API nelze chranit. Ty muzes v pricipu kdykoli tu knihovnu vyhodit a nahradit ji jinou, pokud bude mit stejny API tak naprosto bez zasahu do kodu vlastni aplikace.
radit nekomu faktury v excelu je napresdrzku... flexibee. a ve chvili kdy vyda 100 faktur tak uz si vydela i na tu nejlevnejsi placenou verzi (podobne to maji i jine programy, ale neznam zadny rozumny ktery by byl multiplatformni)
Lol .... chci videt nekoho, kdo se zivi jako ITk na volny noze a dela 100+ faktur rocne ... osobne neznam nikoho, kdo by delal vic jak 5 mesicne ...
Když už jsme u toho GPL apod., můžu prodávat zařízení, ve kterém je Linux bez toho, abych poskytoval zdrojové kódy? Dodavatel mi poskytl zdrojové kódy jádra jen pod podmínkou podepsání NDA (Dohoda o mlčenlivosti - non disclosure agreement) a tak vlastně ani nemůžu šířit zdrojové kódy, protože bych porušil NDA.
Takova NDA je neplatna. Dodavatel sam porusuje GPL. A ty ji porusujes samo taky, protoze vuci kupci ses ty ten, kdo musi zdrojaky dodat. Samo nedodrzovanim GPL se potencielne vystavujes i zalobe - a to jak ze strany zakaznika, tak ze strany libovolneho z autoru.