Prodej vlastního softwaru

Re:Prodej vlastního softwaru
« Odpověď #15 kdy: 20. 05. 2013, 09:28:40 »
to sice ne, ale nekde neco tukat do kalkulacky, dohledavat fakturacni udaje... rika se tomu databaze :)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

prezek

• 229
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 20. 05. 2013, 10:22:47 »
Když už jsme u toho GPL apod., můžu prodávat zařízení, ve kterém je Linux bez toho, abych poskytoval zdrojové kódy? Dodavatel mi poskytl zdrojové kódy jádra jen pod podmínkou podepsání NDA (Dohoda o mlčenlivosti - non disclosure agreement) a tak vlastně ani nemůžu šířit zdrojové kódy, protože bych porušil NDA.

gamer

« Odpověď #17 kdy: 20. 05. 2013, 11:05:13 »
Dodavatel porušuje GPL, nesmí vyžadovat NDA:
http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#DoesTheGPLAllowNDA

« Odpověď #18 kdy: 20. 05. 2013, 13:15:25 »
Když to shrnu:

Když si chce člověk vydělat tak stát mu je hází klacky pod nohy.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

« Odpověď #19 kdy: 20. 05. 2013, 13:59:07 »
kdyz to shrnu tak jsi neschopny a liny se o sebe starat sam a radsi cekas co ti stat da pod nos.

« Odpověď #20 kdy: 20. 05. 2013, 14:03:02 »
Proč dělat něco složitě, když to může jít jednodušeji
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

Sten

« Odpověď #21 kdy: 20. 05. 2013, 14:27:32 »
Když to shrnu:

Když si chce člověk vydělat tak stát mu je hází klacky pod nohy.

Když to schrnu: když si chce člověk vydělat, musí pro to něco udělat ;)

Tom Liberec

« Odpověď #22 kdy: 20. 05. 2013, 15:00:41 »
Hlavně je potřeba Martine začít, dotáhnout to do konce a začít prodávat. Je jedno zda je to služba, výrobek, či program.Vzhledem k tomu, že jste v invalidním důchodu není nad Vámi tvrdý klacek, že nezaplatíte nájem nebo nebudete mít co jíst ..... Takže být Vámi bych se na stát příliš nevymlouvat. Dále pracovní místa pro OZP jsou do výš 75 % celkových mzdových nákladů dotována zaměstnavateli, příspěvkem vypláceným zpětně za kvartál. Pokud je to pro Vás schůdnější po nějakém takovém zaměstnavateli se podívejte. Zkuste například nějakou bezpečnostní službu, která má pult centrální ochrany. To jede na PC a uplatníte tam své dosavadní IT znalosti a zkušenosti. Jinak však nečekejte, že od Vás někdo hned bude kupovat nějaký software. Mám kamarády co to dělají dvacet let a zakázek nemají zdaleka tolik co by potřebovali.
 Účetní startovací programy jsou levné, případně zdarma, např. MONEY S3 , Daňová evidence se dá udělat i v tom tabulkáči, je jen otázka zda to dotyčný kdy uměl bez počítače, či nikoliv. Ovšem pokud je více zakázek a tím faktur a různých dalších účetních záležitostí je lepší nějaký program. Pod OpenOffice někdo kdysi nabízel i celé podvojné účetnictví a celý informační systém ke stažení.

Nebo naprogramujte nějakou utilitku, prodávejte ji přes své webové stránky .... minimálně na sebe upozorníte nějakého zaměstnavatele OZP.

prezek

• 229
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 20. 05. 2013, 15:32:55 »
Kolesa nevezme žádnou práci, kde není alespoň metr vody a tak se nedá předpokládat, že se tam budou pohybovat plavající ženy. Viz Google Michal Kolesa

Tom Liberec

« Odpověď #24 kdy: 20. 05. 2013, 15:38:33 »
Tak ať vezme job plavčíka v akvaparku. Nebobbrzy bude leto tak na nějakém koupališti.  Či jako ostraha parkoviště u přehrady.

« Odpověď #25 kdy: 20. 05. 2013, 15:44:09 »
Já chci PRACI Z DOMOVA.

nějaké kreslení v CADu nebo nějaké technické výpočty práce v nějakém sofistikované aplikaci pro strojírenství či elektrotechniku,
Michal Kolesa

« Odpověď #26 kdy: 20. 05. 2013, 15:52:10 »
co chces je hezke ale musis pro to neco udelat a ne cekat ze te nekdo bude milosrdne prosit abys pro nej pracoval.

Tom Liberec

« Odpověď #27 kdy: 20. 05. 2013, 16:05:35 »
Tak to si jsi jistě schopen zjistit poptávku po takových zaměstnancích sám.  Ohledne příspěvku tvému zaměstnavateli, zákon o zaměstnanosti paragrafy číslo 75 az 78 a další . Ovšem chtít můžeš,  závisí to však na nabídce a poptávce na trhu práce. Take nemám povedomost, zda se takova prace vůbec dáva domu, obecně ale i například vzhledem k ceně a licenčním podmínkám CAD programu. Já do práce musím a i tak si pro zajištění spojení držím troje ruzne připojení na internet. Mnoho kamarád u vozíčkářů podniká na počítači z domova. Jsou ted zajímavé dotace od úřadu práce. Není az tak důležité co chceš ty dělat.  Důležite je po čem je poptávka.

Tom Liberec

« Odpověď #28 kdy: 20. 05. 2013, 16:12:06 »
Občas člověk zjistí v čem je vlastně dobrý podle toho co po nem známi, pripadne zamestnavatel, chtějí. Vzhledem k tomu, že se treba pan Kubík uživí trollingem nebo tak o to co s  pulky živi mne, je možne skoro všechno.

« Odpověď #29 kdy: 20. 05. 2013, 18:31:11 »
Abychom diskusi o mě ukončili, tak nedávno jsem si emailoval s ´jednou paní s Úřadu práce. Napsal jsem jí pár vět co mám v papírech od sociálky a řekla mi, že kdyby mě někdo zaměstnal, tak by porušil zákon.
Citace
Je invalidní dle §39 odstavce 1 zákona č. 155/1995 sb, ve znění pozdějších předpisů ... 

Jde nadále o invaliditu třetího stupně dle §39 odstavce 2 písmena c) zákona 155/1995 Sb.

Nadále není schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek.

Z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu poklesla jeho schopnost o 70% a nadále nesplňuje podmínky ustanovení §6 vyhlášky 359/2009 sb.

U pojištěnce došlo k poklesu pracovní schopnosti nejméně o 70% a není schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek       
  Skutková zjištění, ke kterým orgán sociální zabezpečení dospěl při posuzování zdravotního stavu a pracovní schopnosti pojištěnce:   
  • Paranoidní schizofrenie, t.č. floridní symptomatika, osobnost alterována psychosou
  • Schizotypní porucha, Protrahovaná depresivní porucha
  • Atopická dermatitis, pollinosis
  • St.p. Scheuermannově chorobě
  • Stp. odněté pr. varlete po poúrazovou nekrozu v roce 2004
Posudkový závěr:  Rozhodující příčinou dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu pojištěnce s nejvýznamnějším dopadem na pokles pracovní schopnosti je zdravotní postižení uvedené v kapitole V. položce 3e přílohy k vyhlášce č 359/2009 Sb., pro které se stanovuje míra poklesu pracovní schopnosti 70%.

Procentní míra poklesu pracovní schopnosti se ve smyslu §3 a 4 citované vyhlášky nemění
Michal Kolesa