Haha, seriozne. Ake by teda ocakaval tie znalosti? ...
Ja vazne necekam, ze mi z VS prijde Cckar, Javar, ... vyvojar kteryho posadim k SAPU a on mi za odpoledne sfoukne ucetni modul ... ale cekam, ze pokud trebas z VS prijde sitar, tak ze umi nakonfigurovat tucnaka ... byt trebas nezna do detailu konkretni distro ... umi si poradit s ciscem ... byt trebas z pameti nepise konfiguraci radiusu ... proste clovek, kterej vi jak ty veci fungujou, vi, kde hledat informace a umi navrhnou strukturu site/programu/... a vi PROC takhle a ne jinak - cim mam na mysli, ze mi je schopen rict "switche bych propojil tak a tak, protoze .... bezpecnost/vykon/...". Necekam ze bude znat detail kazdy krabice ...
Uplne stejne jako od vyucenyho zednika ocekavam, ze umi postavit rovnou zed a do ni zazdit futra. Jenze neumi - realita je takova, ze ja "bridil amater" na toho idiota nevericne ziram, pricemz si rikam "no snad vi co dela ... ", abych se o par okamziku pozdejs presvedcil o tom, ze vazne netusi ... ze futra je treba vysprajcovat, paac cumi jak puk, ze se mu tam nevejdou dvere. Co je mu pak platny, ze umi vyjmenovat vsechny panovniky zemi ceskych ... ze ...
...
BTW: Googli vyhledavac v zakladu funguje naprosto jednoduse. Proste pocita odkazy, ktere na web vedou z jinych webu. Samo, v dalsich iteracich se bere v potaz hodnoceni tech webu ze kterych ty odkazy jdou, bere se v potaz, jak casto lidi na ten odkaz pri hledani kliknou ... a spousta dalsich drobnosti, ktere vedou k tomu, ze hleda velmi slusne.
Samo, prozkoumat a popsat ten algortimus z venku exaktne nepujde ... a to je i ucel, protoze pak by se vsichni snazili ho ochcat. Dost pravdepodobny je, ze je do toho vrazeny i nejaky procento nahody - zcela umyslne, aby probihaly nejaky alespon drobny zmeny v poradi ...
Ale zadna AI v tom rozhodne (zatim) neni
.