Este prihodim mojich par centov a podporim Mirka pretoze ten tu ma fakt vsetkych 5 pokope

Problem bol dost trivialny, niekto po mne chcel, aby som zobral jeden maven repozitar a porovnal ho s druhym a to tak, ze mi to vypise, ktore artefakty su nove a ktore artefakty maju len ine verzie, alebo ktory artefakt bol odstraneny. A to v presnom formate. Poviete si, pohodicka.
Tak som to zacal robit, upravoval som svoju vlastnu vec, bolo to vo firemnom gite dobre ulozene a zdokumentovane (mnou), otvorim to po troch mesiacoch, 10 minut sa orientujem v zmysle "aha tak takto som to spravil, jasne". Ta stara verzia pracovala tak, ze to este pocitalo checksumy ale vypisovalo to v inom formate a ta logika bola proste ina.
Tak som sa v tom zacal vrtat, zbuchal som to celkom rychlo, pushol, poslal mail, mate to tam a tam zoberte tento commit.
Potom sa to zacalo, na druhej strane bola nejaka zena (!) a ona to nevedela spustit pretoze (co som zistil) nemala javu 7 ale len 6. To som hned odhadol ze kym ona pochopi jak si prehodit javu so sestky na sedmicku tak ja tu aj zostarnem tak som si povedal, do riti toto mi bolo treba, tak som to zacal prepisovat na sestku. (pouzivalo to nove NIO a to v sestke nie je).
Tak som to opat zbuchal, opakujem kolecko, commit, push, mail ...
Potom sa jej to konecne podarilo spustit, a aj ten vystup je v pohode, lenze to bol plain ascii a ona by to potrebovala nejako v markdown a do tabulky alebo do pdfka najlepsie automaticky.
no do riti

tak som tam zacal dopisovat primitivny templateovaci engine, vygooglil som si nejaky pattern na to, nakodil, commit, push, email.
A az teraz bola spokojna!
Moral story:
Koho zaujimalo ako som to spravil? -> nikoho
Koho zaujimalo ze to robi to co ma? -> kazdeho!
Kedy to mam dokoncit? -> co najrychlejsie
Akakolvek optimalizacia na urovni "bozinku dobre robim ten template engine, sprave podla oop a vsetko tak ako ma byt", to je kazdemu totalne jedno.