Chci se živit programováním - jak začít?

Re:Chci se živit programováním - jak začít?
« Odpověď #90 kdy: 22. 05. 2013, 08:09:12 »
Mne ale nyní zajímá, co lidi konkrétně v praxi dělají a co se jim k tomu hodilo - neměli by tedy odpovídat ti, co teprve studují! Třeba se zjistí, že všichni v praxi dělají překladače ;)
Desítky českých gcc-ček to jasně dokazují :)

« Odpověď #91 kdy: 22. 05. 2013, 08:52:10 »
Asi by bylo fajn, kdyby ti, co šli do praxe, konkrétně napsali, které předměty se jim v praxi hodily a které naopak postrádali.
To je uplne zbytecny. Kdyz napisou "neupotrebil jsem X,Y,Z", tak dostanou odpoved "Aha, ty ses jeden z tech lepicu kodu/cvicena opice/idiot/podclovek/... To jsem tady taky jednoho takovyho mel a ten ..." Jedina spravna odpoved je "X,Y,Z i FŇ pouzivam kazdy den, cili jsem jeden z vas nadlidi".

Tak FŇ jsem ještě nepoužil,  :(
Mea culpa, mea maxima culpa.

Jakub Galgonek

« Odpověď #92 kdy: 22. 05. 2013, 08:55:37 »
Tak FŇ jsem ještě nepoužil,  :(
Mea culpa, mea maxima culpa.

Nejsi náhodou P.K. :)?

j

« Odpověď #93 kdy: 22. 05. 2013, 08:59:32 »
To je tady vecne tema.

Asi by bylo fajn, kdyby ti, co šli do praxe, konkrétně napsali, které předměty se jim v praxi hodily a které naopak postrádali.

Postradali ... prakticky zkusenosti (naprosto vsichni), protoze 99% toho, co se po nich chtelo vzivote nevideli.
Hodilo se jim ... prakticky vubec nic.

Jestli chces zcela konkretne - predstav si trebas takovyho automechanika. Co bys od nej ocekaval? Ze rozumi autum, ze umi cist servisni dokumentaci, rozebrat/slozit auto .... a umi najit zavadu. Jaka je realita? Prijedes do !autorizovaneho! servisu (prakticky zcela jedno jakeho), reknes, ze ti nekde neco ... a rozsveci se pri tom nejaka signalizace ... a oni ti po celodenim nicnedelani vyjmenujou pulku auta s tim ze "neco z toho to asi bude" lol.

A vis proc? Protoze tam v 99,999% delaj dementi, jejiz demence je navic podporena zpusobem vzdelavani, kde se u ucne automechanika baziruje na tom, jestli napise bezchybne diktat a umi sloh ... pricemz v te prakticke casti vyuky se uci pilovat pilnikem ...

no niekto ju urcite vyuzije, ale mozno tak 1-2 z 10 ludi. Ja som tiez z VUT a nemyslim si, ze som nieco nad(mozno si niekedy poviem, ked niekto neovlada daky zaklad zeby to mal, ale nehanim ho zato, nerobim z neho debila). U nas na fore keby si registrovany, tak vies, ze je tam takych "nad" ludi dost. Inac nemyslia si to aj ti, co s tebou byvaju?
Spis tak jeden z milionu. Za ty roky co se zivim v pracovnim procesu, sem svoje skolsky znalosti potreboval jednou - kdyz sem doucoval prave tu matiku svoji pribuznou ... ;D. A pritom sem krasne zjistil, ze ulohy, ktery sem resil lusknutim prstu vlastne uz ani nevim, jak se resi ... ale prisel sem na to ;D.

Jakub Galgonek

« Odpověď #94 kdy: 22. 05. 2013, 09:06:11 »
Postradali ... prakticky zkusenosti (naprosto vsichni), protoze 99% toho, co se po nich chtelo vzivote nevideli.
Hodilo se jim ... prakticky vubec nic.

Jestli chces zcela konkretne - predstav si trebas takovyho automechanika.

Nepochopil jsi dotaz. Máš už po VŠ a šel jsi do praxe? Co konkrétně jsi ty využil? Co konkrétně tobě chybělo? Pohádek o jiných a imaginárních automechanicích tu už bylo dost.

j

« Odpověď #95 kdy: 22. 05. 2013, 09:12:48 »
Aha, tobe chybi i to nejzakladnejsi ... ses negramotnej ... tak to nemuzu slouzit.

Jakub Galgonek

« Odpověď #96 kdy: 22. 05. 2013, 09:16:23 »
Aha, tobe chybi i to nejzakladnejsi ... ses negramotnej ... tak to nemuzu slouzit.

Pokud jsem přehlédl příspěvek, kde na to odpovídáš, tak se omlouvám. V kterém svém příspěvku jsi o tom psal?

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 22. 05. 2013, 09:35:00 »
Myslím, že to psal tady:

Spis tak jeden z milionu. Za ty roky co se zivim v pracovnim procesu, sem svoje skolsky znalosti potreboval jednou - kdyz sem doucoval prave tu matiku svoji pribuznou ... ;D. A pritom sem krasne zjistil, ze ulohy, ktery sem resil lusknutim prstu vlastne uz ani nevim, jak se resi ... ale prisel sem na to ;D.

Jinak moje 0.02€ - tvrdá "FIT-VUT" škola Cčka se mi již párkrát hodila. Sice jsem .Neťák, ale člověk občas potřebuje P/INVOKE a tam se to sakra hodí. Tím ale neříkám, že C je lepší než Java - není to pravda, na něco je lepší jedno a na něco druhé.

Podobně s některými ostatními věcmi ze školy - tím, že člověk má základní potuchu o assembleru, snáze pochopí volací konvence v Cčku atd. Samozřejmě, je toho tak 1/100. Těch věcí, které se mi hodí nepřímo (teorie), je mnohem víc, ale bohužel je nelze snadno spočítat - jsou mezi sebou vzájemně provázané. Každopádně ale mohu říci, že teorie obvodů, číslicovka a návrh mikroprocesorů šly mimo mne, stejně jako většina věcí v předmětu se zkratkou ISA (už ani nevím, ja se jmenoval; učí ho dr. Matoušek v zimě v třeťáku).

Jakub Galgonek

« Odpověď #98 kdy: 22. 05. 2013, 09:40:59 »
Myslím, že to psal tady:

Aha, to jsem ani nepovažoval za odpověď na můj dotaz, moje chyba.

« Odpověď #99 kdy: 22. 05. 2013, 09:57:29 »
...
Nejsi náhodou P.K. :)?

:o :o :o
Co prosím?

Jakub Galgonek

« Odpověď #100 kdy: 22. 05. 2013, 09:59:50 »
Co prosím?

Soudě podle reakce to tvé iniciály asi nebudou :D

« Odpověď #101 kdy: 22. 05. 2013, 10:06:06 »
Existuje vůbec nějaký rekvalifikační kurz na programátora ?
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

Pupi

« Odpověď #102 kdy: 22. 05. 2013, 10:18:46 »
to Jakub Galgonek:

zas na skole je dost teoretickych predmetov a mozno aj zbytocnych, ktore sa tazko vyuziju v praxi, ale na druhu stranu su predmety, ktore ti daju zaklad princip fungovania PC, OS. Podla mna toto nemusia byt priamo predmety vyuzitelne v praxi, ale su to predmety, ktore obsahuju ucivo, ktore by mal poznat kazdy clovek z IT brandze, lebo to si myslim je zaklad kazdeho ITckara. To ze niekto sa ide ucit programovat Javu, C#, PHP apod., malo krat vobec vie, ako pracuje OS. Takze niektore predmety su zaklad aj pokial nie su az tak v praxi vyuzitelne.

« Odpověď #103 kdy: 22. 05. 2013, 10:24:59 »
internet je snad malej? proboha...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #104 kdy: 22. 05. 2013, 10:33:12 »
internet je snad malej? proboha...

Mě nejde o tutoriály zdarma, ale abych měl nějaký certifikát úřední dokument že něco umím jako je maturitní vysvědčení nebo výuční list nebo vysokoškolský diplom
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI