Išli by ste k takému robiť?

j

Re:Išli by ste k takému robiť?
« Odpověď #30 kdy: 07. 05. 2013, 08:36:23 »
2Petik: On zcela zjevne nikdy zadnyho cloveka nevyhazoval, jinak by si totiz podobny pindy odpustil. Kdyby totiz nekdy nekoho skutecne vyhazoval, tak by vedel, ze jako zamestnavatel proste nema prakticky sanci. Pokud totiz zamestnanec neni uplne blbej, nebo vlastne odejit chce ... tak ho prakticky vyhodit neni realne mozny.

To neni zadny scifi, to jsou zcela realny zkusenosti (z pohledu nezavislyho pozorovatele ;D ).

Naopak zamestnanec muze prakticky vzdy firme pekne zavarit, neznam zadnou, ktera by dusledne dodrzovala vsechny predpisy a pravidla.

=> kazdej normalni zamestnavatel dobre vi, ze je predevsim v jeho zajmu se vzdycky s kazdym domluvit a to i na ukonceni spoluprace.

iwtu

« Odpověď #31 kdy: 07. 05. 2013, 09:07:26 »
To Pupi:
Nepoznám tvojho šéfa, ani teba, ale každopádne ti poviem, že tvoj šéf mi je sympatickejší. Prečo?
- Nemá potrebu ventilovať si pracovné problémy na webe, ktorý je určený na celkom iné veci.
- To čo tvoj šéf "povedal" si počul? Alebo ti to niekto prerozprával? Bolo to v súvislostiach?
- Bol si za ním, aby si si tento "problém" vydiskutoval osobne?
- Urazil ti ego? OK, mohlo sa stať. Ale je to tiež len človek. Možno je v ťažkej životnej situácii. Naháňa peniaze na výplatu pre zamestnanca. Dáva ti prácu-chlieb... Možno trošku úcty?
- "Vies ono je to clovek co prisiel ku zakazke ani nevie ako. a teraz sa nejak prsi, ze co je on." je teda dost arogantná veta.

V tvojom prípade doporučujem skúsiť podnikanie na aspoň 10 rokov. Skús si tú druhú stranu. Zamestnaj 2-3 ludí. Skús si tie rozhovory s novými kolegami, ktorí všetko vedia. Prečítaj si tie diskusie vo fórach, aký si falus ked zamestnávaš, žiješ z potu iných a vobec nerozumieš tomu čo robíš...

+ 100

.

« Odpověď #32 kdy: 07. 05. 2013, 10:50:39 »
To Pupi:
Nepoznám tvojho šéfa, ani teba, ale každopádne ti poviem, že tvoj šéf mi je sympatickejší. Prečo?
- Nemá potrebu ventilovať si pracovné problémy na webe, ktorý je určený na celkom iné veci.
...

+ 100
Rozdil mezi pruzkumem nazoru na situaci a ventilovanim se lisi treba prave v anonymnosti a zamenitelnosti s vymyslenou situaci.
iwtu i TomBA -1k, protoze rubrika je zvolena vhodne a IT neni bublina ve vzduchoprazdnu. I takoveto situace k oboru patri.

« Odpověď #33 kdy: 07. 05. 2013, 11:22:49 »
I takoveto situace k oboru patri.
Jasně. Akorát mně třeba přijde, že poslední dobou tady taková pavlačová temata drtivě převažují. Technických dotazů minimum. Dobře položených technických dotazů 0.000nic. Dobře položených a dobře zodpovězených technických dotazů nula.

Trochu se obávám, že když se někdo rozumný chce rozumně na něco zeptat, jde spíš na nejmenovaný konkurenční web s podobným zaměřením. A to je imho škoda a zbytečná daň za "svobodné"/"necenzurované" fórum. Samozřejmě to není moje věc a nemám do toho co kecat, just my 2c...

radan

« Odpověď #34 kdy: 07. 05. 2013, 14:42:31 »
mne osobne taketo temy vyhovuju, lebo sa clovek dozvie ako to kde chodi.
ked chcem vyriesit programatorsky problem, tak pisem na stackoverflow, v zivote by ma nenapadlo to pisat na nejaky cesky web:)

TomBA

« Odpověď #35 kdy: 07. 05. 2013, 17:07:13 »
ked chcem vyriesit programatorsky problem, tak pisem na stackoverflow, v zivote by ma nenapadlo to pisat na nejaky cesky web:)
Žiaľ bývali časy, kedy sa stackoverflow na root nechytal. Na roote publikovali odborníci, k témam sa vyjadrovali ludia, ktorí mali čo povedať. Nachádzal som tu odpovede na denné i nie celkom štandardné, starosti informatika.
V poslednom čase som sa spýtal na dva problémy (1 - ako rozumne routovat 150/10 MBit od UPC ak má router robit aj VPN server a komplikovaný FW+NAT,  2 - Ako rozumne pripravovat 4 x do roka 700 USB klucov s 8GB obsahom). Odpovede boli prvoplánové, bez zamyslenia nad tým čo sa pýtam. Také facebookové....
A pritom si myslím že obe témy v sebe skrývajú veľa komplikácií, otázok, námetov a stále viac ľudí ich bude riešiť.

Preto je mi ľúto že sa z tohoto fóra stáva politicko-spoločensko-sociálno-mediálna žumpa akých tu máme desiatky. Ľudia si nadávajú bez toho aby sa poznali, aby sa zamysleli nad slovami toho druhého. "veľkopodnikatelia" proti "sockám".... ring voľný

Aby som len nehanil, bude to asi aj tým, že prichádza ku generačnej výmene v IT branži v CZ i SK. My "ponovembroví podnikatelia" sme už do veľkej časti vyhoretí, držíme sa často nami osvedčených schém, nevieme sa tak rýchlo nadchnúť "novými smermi" lebo sme ich už toooooľko videli. Tu v SK nám aj ten jeden SMER stačí... Vo veľkej časti sme zabezpečení a nie sme pod tlakom hypoték, náborových oddelení nadnárodných spoločností (a tých čo sa tak tvária). Máme svoju klientelu, ktorá nás pozná, dôveruje nám, je v podobnom veku, podobnej životnej situácii. Kamaráti, spolužiaci sú v pozíciách, kde nie je problém získať prácu, ktorá bude adekvátne honorovaná.

A potom sú tu mladí. Naše deti, ich kamaráti.... čerství absolventi (do 5 rokov praxe). Musia si nájsť svoju cestu. "Nebudem predsa ako môj foter, v 50-tke hľadať pod stolom vytiahnutý kábel". Porovnávajú možnosti zamestnanca vo veľkej firme a živnostníka. Hľadajú pre a proti (prášiť peknú kolegyňu v IBM, alebo sa trápiť so schyzofrenickou pozíciou zamestnanco-zamestnávateľa-furtrobiča-vrajhocikedyvoľnoviča).

Preto sú tu tieto témy. A preto sú často veľmi obsiahle. Je to stret generácií...

« Odpověď #36 kdy: 07. 05. 2013, 17:37:07 »
@TomBA: jo, na tom určitě něco bude. Ale stejně, to ti/my mladší neřeší(me) žádné technické problémy? Nebo už je fakt trend na česká fóra se vykašlat a jít rovnou do celosvětových?

JS

« Odpověď #37 kdy: 07. 05. 2013, 18:42:01 »
Nebo už je fakt trend na česká fóra se vykašlat a jít rovnou do celosvětových?

Za sebe muzu rict, ze ano. Ale ja jsem asi trochu zvlastni pripad - v podstate uz dnes prijimam cesky daleko mene informaci nez anglicky, prestoze jsem Cech - vsichni moji spolupracovnici jsou americane, misto televize sleduji YT (nebo original v anglictine), zpravy ctu i celosvetove v anglictine, a v oboru - programovani - temer jenom v anglictine, a knihy si kupuji take v anglictine.

« Odpověď #38 kdy: 07. 05. 2013, 18:44:38 »
Ale ja jsem asi trochu zvlastni pripad
Ja bych rekl, ze jsi naopak uplne standardni pripad: neco placnes a kdyz te nekdo upozorni, ze to neni pravda, je ticho po pesine...

viz http://forum.root.cz/index.php?topic=6297.msg61483#msg61483

JS

« Odpověď #39 kdy: 07. 05. 2013, 19:17:00 »
Ja bych rekl, ze jsi naopak uplne standardni pripad: neco placnes a kdyz te nekdo upozorni, ze to neni pravda, je ticho po pesine...

S tebou se nema smysl hadat. Uz jsem to delal. Proto jsem se tam na to pak vykaslal.

Cekas omluvu? Za co? Vzdyt jsi sam napsal, ze jsi delal admina, a ze jsi nikdy na pohovoru u velke firmy nebyl. Ano, zjednodusil jsem to, protoze jsem to chtel napsat jednou vetou. Hledas v tom hlubsi smysl, nez v tom je. Pointa zustala - velke firmy casto zajima, jak dobre kandidati (na programatory) umi teorii, a VS je pro ne casto kriterium. Mozna je to iracionalni, ale je to zkratka tak.

« Odpověď #40 kdy: 07. 05. 2013, 19:18:45 »
S tebou se nema smysl hadat.
Ja se s tebou nehadam. Jenom ti davam impuls k sebereflexi. Zjevne ho nehodlas vyuzit. Ok, beru na vedomi.

JS

« Odpověď #41 kdy: 07. 05. 2013, 19:43:52 »
Jenom ti davam impuls k sebereflexi.

Tak ja ti dam taky impuls. Az si tu budete zase stezovat, jak to tu vypada, zamyslete se nad tim, zda to nahodou neni taky tim, ze lide jako ty, Rum nebo Lenin maji neustale potrebu nekomu davat "impulzy".

« Odpověď #42 kdy: 07. 05. 2013, 19:46:33 »
Tak ja ti dam taky impuls. Az si tu budete zase stezovat, jak to tu vypada, zamyslete se nad tim, zda to nahodou neni taky tim, ze lide jako ty, Rum nebo Lenin maji neustale potrebu nekomu davat "impulzy".
Ok. Tak kdybych tady nahodou treba napsal epopej na tema "no jo, JS totiz ji, co najde v kontejnerech", tak mi pak taky nedavej zadne impulzy :)

ded kenedy

« Odpověď #43 kdy: 08. 05. 2013, 00:03:22 »
Citace

Diskuze s Prymkem tady nema cenu. Je to regulerni troll, i kdyz se tvari distingovane. Hromada jeho prispevku je jenom o tom, aby upoutal pozornost a mohl se predvadet. Viz ten posledni vykrik nebo cele vlakno o VS.

Zopper

• 926
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 08. 05. 2013, 06:48:45 »
Diskuze s Prymkem tady nema cenu. Je to regulerni troll, i kdyz se tvari distingovane. Hromada jeho prispevku je jenom o tom, aby upoutal pozornost a mohl se predvadet. Viz ten posledni vykrik nebo cele vlakno o VS.

Jestli je troll, tak kéž by všichni trollové byli takoví... 

Hej, Mirku, jakou máš barvu kůže? A slyšel jsem, že prý se trollové moc nemyjí, je to pravda?  :D