Teda... jak se na tu náplň koukám, tak mě optimismus hodně rychle přešel. Ten "Základ I" mi přijde jako absolutní úlet.
Analýza síťového provozu jako kdesi zastrčený volitelný předmět... Management rizik: nula. Právo: nula. Bezpečnostní normy: nula. Ale zato tam máme - tramtadadá - typy a důkazy! Petriho sítě! Sémantiky!
Ja mam zaklad II a ten je o trochu lepsi, ten zaklad I je cista zverina
petriho siete mam tento rok a nemam to vobec rad
semantiky som nemal a ani nechcem, typy som nemal, asi polovica predmetov je tam cista haluz, tie teoreticke predmety zo skupiny IA su uz mimo reality
Toto je presne ten dosledok volneho rozhodovania, ktory predmet si zapise a ktory nie. Potom to skonci tak, ze si student sam posklada rozvrh, rozhoduje sa na zaklade "uspesnosti" a neriesi nic. Ja by som tu teoriu osekal na polovicu a kazdy predmety by mal povinne cvika a nieco by sa tam kodilo (az na tie business veci).
Napriklad Petriho siete. Vobec netreba ucit sa to tak strasne do hlbky, ja si z toho nic nepamatam a dneska bola prednaska, uz mi to lezie hore krkom ... Preco si nenakodime nejaku jednoduchu Petriho siet? Zobereme si na to Scalu, zobereme Akka framework na Actorov, miesto a prechod v sieti bude Actor, tokeny budu spravy, nasimulujeme nejaky randevous protokol alebo synchronizaciu, otestujeme ci je siet ziva.
Toto sa da aplikovat na skoro akykolvek predmet.
Lenze smutne na tom je to, ze toto sa nikdy nestane
To si musis sam, doma, po veceroch .... Mozno sa to bude ucit tak za 30 rokov.