Ahoj,
ja byt tebou, tak bych se taky nenechal odradit. Pokud te WP zajima, mas treba k .net frameworku blizko, tak nevidim jediny duvod proc by sis to mel nechat ujit

Prvni pristup je, proc vyvijet pro WP, kdyz je to jeste maly trh a zrejme se ti vyplati vice vyvijet pro Android a iOs.
Druhy pristup je: vyvijet prave pro WP, protoze ta tvoje jedna mala appka nezapadne mezi miliony ostatnich.
Na rootu bych se moc nevyptaval, zdali vyvijet pro WP nebo Android, to je jako by ses tady zeptal (v centru linuxaku), jestli Windows nebo Linux

Osobne mam doma jak masinku s Androidem, tak strojovnu s WP8. Zajimam se o WP a osobne musim (velice subjektivni nazor), ze WP budoucnost ma, protoze v mobilu s WP8 se zorientujes behem pul hodky.
Ne ze by mi android delal problemy, ale uzivatelum mimo IT to az tak jednoduche neprijde a nejednou jsem se s tim setkal (rodice, pratele).
Dalsi vyhodu, kterou bych vypichnul je ta, ze u Androidu lidi chteji hlavne veci zdarma. Ostatne to je super vec, ale po pocatecnim uzasu jsem byl spis vytocen do obratek a byl jsem ochotny si priplatit nejakej ten drobacek, hlavne aby mi tam nevyskakovaly reklamy pres cely okno, nebo tam nemel pruh hned nad tremi klicovymi tlacitky (zpet, all-app, home..)
Na Windows marketu pripadne na Windows Store je situace jina, vetsina aplikaci je placena, ale nic tak hroznyho a lidi si proste uz zvykly, ze pokud neco chteji s nejakou kvalitou, tak si to stahnou, zdarma vyzkouseji a pak zaplati.
Ostatne, kdyz pujdu v patek vecer na pivko, tak tam necham na dysku vic nez je prumerna hodnota aplikace.
Tim samozrejme nijak nechci hanit Android. To kdyz uz, tak iOs pro jeho uzavrenost a nepristupnost, ale holt kdyz si na tom nekdo postavi jmeno a ono to funguje, tak by byl blbej, kdyby cuknul.
Samozrejme, ze Google Play ma aplikaci mnohonasobne vic a napr. hry typu GTA bych na WP hledal tezko.
Nakonec jsem skoncil s mobilem s WP8 a tabletem s Androidem (Nexus 7) a nemenil bych. Ceny tabletu s Windows jsou nehorazne vysoko, WinRT je pro vyvoj tak omezen, ze prakticky po kurzu HowTo jsem si polozil jednoduchou otazku, jakou aplikaci vytvorit na tak omezenem systemu? - nic mne nenapadlo
Osobne si myslim, ze je dobre vedet o vyvoji na vsechny platformy aspon neco, vse si vyzkouset a nasledne se rozhodnout kterou cestou jit.
Evzen