Reklamy na zblití

student

Re:Reklamy na zblití
« Odpověď #60 kdy: 19. 04. 2013, 15:03:10 »
Šéfredaktorka Vitalie mi řekne: „To už si dělají srandu ne?
Ne

To jim vadí opar, který vidí na ulici každý den?
Linuxaci maju SSH, nechodia tolko po uliciach. SSH je Secure Shell, preto opary mozeme poznat akurat z ASCII artu. A tam sa nenachadzaju, tak nam vadia.

A plastová lebka?
Ta zrovna mne nevadi.

To jsou magoři.“
Pripomente jej, ze niektori tu maju / mali poruchu osobnosti, po niektorych idu zidobolsevicki zednari z New World Order zaplateni Rotschildovymi peniazmi a bude jej to snad jasnejsie :D.

A vysměje se mně i vám.
Ja to znesiem (ale nemozem hovorit za ostatnych navstevnikov roota alebo Vas).

To je fakt pitomost.
Neni, vid protesty na rootu. Dokonca to sposobuje problemy nepredstavitelnej sirky, kedze je tu aj navod, ako to blokovat na tom neslobodnom a uzavretom Windows, na ktory tento web nie je orientovany.

Žádné extrémní věci tam nejsou, je to v mezích normy.
Uzivatelia maju na vec iny nazor.

Navíc to funguje a lidi na to klikají, takže v čem je problém?“
V tom, ze niektore obrazky niektorym uzivatelom vadia.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 19. 04. 2013, 15:10:40 »
Zobrazováním reklam z vitalie root.cz nepodporuji. Protože si z vitalie nic nekoupím a články tam nečtu. Ve výsledku zobrazováním těchto reklam zbytečně vytěžuji vaše servery. A pokud bych na ty odkazy klikal a nic si nekoupil, tak bych vás poškozoval o to více. Pokud nabídnete reklamu, o kterou stojím, která bude cílená a relevantní mým zájmům, a bude třeba i jen decentní ve formě textových odkazů, tak nebudu mít důvod reklamu blokovat.

jadd rezervované jméno

« Odpověď #62 kdy: 19. 04. 2013, 15:35:30 »
Být já pan Krčmář tak celé téma zamknu, pokud bych neměl už jen zájem zdejších diskutujících u jejich setrvání, dokud se budou moci zapojovat do nesmyslného tématu.
Provoz se musí zaplatit, když nepřispěji sám a v takové výši aby ta reklama tu být nemusela, ne?
Taky používám ABP, ale dávat návody přímo na portál, který chci částečně blokovat?
Teď to udělají všichni co sem chodí, a kvalita min. fora půjde dolů.
To je jak dávat někomu, kdo i pro nás něco dělá, facky a přitom se smát, že se nebrání.

Hmmm

« Odpověď #63 kdy: 19. 04. 2013, 15:37:17 »
Já netuším, jakou máte představu o mých rozhodovacích pravomocech, ale asi bude výrazně zkreslená. Jediné, co můžu, je mluvit s lidmi a navrhovat věci. Zejména v tomto případě, protože tohle není přímá součást Roota, ale je to meziserverové řešení, o kterém se rozhoduje o úroveň výše. O žádných zaškrtávátkách si tam rozhodovat nemůžu.

Příští týden v pátek je porada šéfredaktorů. Slibuju, že tam to téma navrhnu a budeme o tom mluvit. Ovšem předem vím, co si vyslechnu. Šéfredaktorka Vitalie mi řekne: „To už si dělají srandu ne? To jim vadí opar, který vidí na ulici každý den? A plastová lebka? To jsou magoři.“ A vysměje se mně i vám. Pak se otočím na našeho společného šéfa a ten řekne: „To je fakt pitomost. Žádné extrémní věci tam nejsou, je to v mezích normy. Navíc to funguje a lidi na to klikají, takže v čem je problém?“ Ale slibuju vám, že se tam na to zeptám a napíšu vám odpověď. Tím ale končí moje pravomoc.

A osobně si opravdu myslím, že poté, co jsme se asi před rokem dohodli, že tam budou dávat jen decentní věci, je tam dávají. Plastová lebka a opar je fakt sranda.
Ked uz budete na tej porade, tak ich prosim poziadajte aby prestali klamat v uputavkach. Uz neraz sa tu riesilo aj to, ze uputavka ma klamlivy text a odkazuje na clanok, ktory castokrat len minimalne alebo vobec nesuvisi s textom uputavky. To je podla mna horsie nez opar alebo plastova lebka.

Hmmm

« Odpověď #64 kdy: 19. 04. 2013, 15:40:46 »
Zobrazováním reklam z vitalie root.cz nepodporuji. Protože si z vitalie nic nekoupím a články tam nečtu. Ve výsledku zobrazováním těchto reklam zbytečně vytěžuji vaše servery. A pokud bych na ty odkazy klikal a nic si nekoupil, tak bych vás poškozoval o to více. Pokud nabídnete reklamu, o kterou stojím, která bude cílená a relevantní mým zájmům, a bude třeba i jen decentní ve formě textových odkazů, tak nebudu mít důvod reklamu blokovat.
AdBlock a podobne filtre blokuju reklamu na strane prehliadaca, nie na strane servera. Takze je zbytocne sa ohanat tym, ze to vlastne sluzi v prospech webu, pretoze to znizuje vytazenie serverov. Pretoze neznizuje.

« Odpověď #65 kdy: 19. 04. 2013, 17:14:34 »
Uvedený filtr pochopitelně neblokuje veškerý obsah z iinfo.cz
Změnil jsem ho až dodatečně jen na obrázky (/images/), byla by tak zachována i loga (/sh/)

Při importu do registru nezapomeňte změnit Path za vlastní/správnou. Lze použít i následující příkaz, který ji doplní za vás:
REG ADD "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Safety\PrivacIE\Lists\{12345678-1234-1234-1234-1234567890AB}" /v "Path" /t REG_SZ /d "%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Internet Explorer\Tracking Protection\{12345678-1234-1234-1234-1234567890AB}.tpl" /f

Kód: [Vybrat]
$ REG
REG: command not found

Kód: [Vybrat]
... HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Safety\ ...
A jo.
 ;D ;D ;D

#

« Odpověď #66 kdy: 19. 04. 2013, 17:30:17 »

Ked uz budete na tej porade, tak ich prosim poziadajte aby prestali klamat v uputavkach. Uz neraz sa tu riesilo aj to, ze uputavka ma klamlivy text a odkazuje na clanok, ktory castokrat len minimalne alebo vobec nesuvisi s textom uputavky. To je podla mna horsie nez opar alebo plastova lebka.

dtto ... tohle me sralo totalne a plati to i reciprocne o reklamach na clanky na rootu, kde sou ruzny kalhotky a podobne :/, v kazdym pripade uz tyhle veci nevidam a asi nikdy vidat nebudu, protoze se na tom stejne nic nezmeni, dle odpovedi sefredaktora.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 19. 04. 2013, 17:31:55 »
AdBlock a podobne filtre blokuju reklamu na strane prehliadaca, nie na strane servera. Takze je zbytocne sa ohanat tym, ze to vlastne sluzi v prospech webu, pretoze to znizuje vytazenie serverov. Pretoze neznizuje.
To, že fungují na straně prohlížeče neznamená, že nesnižují velikost stahovaných dat. Ty data navíc se prostě nestáhnou.

« Odpověď #68 kdy: 19. 04. 2013, 18:22:35 »
To, že fungují na straně prohlížeče neznamená, že nesnižují velikost stahovaných dat. Ty data navíc se prostě nestáhnou.

A hlavně je to úplně irelevantní, protože ten cluster je na to dimenzovaný. Pár statických souborů navíc s ním nehne.

« Odpověď #69 kdy: 19. 04. 2013, 18:24:39 »
Být já pan Krčmář tak celé téma zamknu, pokud bych neměl už jen zájem zdejších diskutujících u jejich setrvání, dokud se budou moci zapojovat do nesmyslného tématu.
Provoz se musí zaplatit, když nepřispěji sám a v takové výši aby ta reklama tu být nemusela, ne?
Taky používám ABP, ale dávat návody přímo na portál, který chci částečně blokovat?
Teď to udělají všichni co sem chodí, a kvalita min. fora půjde dolů.
To je jak dávat někomu, kdo i pro nás něco dělá, facky a přitom se smát, že se nebrání.

Děkuji pěkně za podporu. Zamykat to nebudu, protože se o tom chci bavit. Že nemám jednoduchou odpověď, je věc jiná. Věci bývají většinou složitější, než vypadají z venčí. Je spousta různých protichůdných tlaků, tendencí, příkazů, plánů, statistik a dalších věcí, které vy nevidíte a nemůžete vnímat. Bohužel to pak vyústí v jednoduché: „Krčmář se rozhodl...“ ale tak snadné to není. Jak říká moje maminka, vždycky jsou alespoň dvě pravdy.

rrii

« Odpověď #70 kdy: 19. 04. 2013, 19:09:50 »
A proč není root placený? Kvalita za rozumnou cenu. Jinak to nejde. Asi každý vidí, že kvalita v posledních letech není nijak skvělá, ale to je hlavně tím, že sem za pár korun nikdo psát nebude. Není lepší udělat kvalitní web? Neberte to jako výtku, jen mi přijde nesmyslné dělat kvalitní web zadarmo (celkově v ČR). Stejně jako české školství. Je zadarmo a podle toho vypadá.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #71 kdy: 19. 04. 2013, 19:54:30 »
A proč není root placený? Kvalita za rozumnou cenu. Jinak to nejde. Asi každý vidí, že kvalita v posledních letech není nijak skvělá, ale to je hlavně tím, že sem za pár korun nikdo psát nebude. Není lepší udělat kvalitní web? Neberte to jako výtku, jen mi přijde nesmyslné dělat kvalitní web zadarmo (celkově v ČR). Stejně jako české školství. Je zadarmo a podle toho vypadá.
Bohužel, to se v česku nechytne, lidé chtějí levné věci, nedokážu si představit, že by za roota někdo platil. Jdi se někdy projít v supermarketu a koukej, co tam lidé hážou do košíku a co potom konzumují. Kdyby tomu tak nebylo, šmejdské potraviny by tu neměly šanci. Já bych si dejme tomu předplatné na rok za +/- 500,- koupil, ale kolik by nás bylo? Jaká by to byla částka a bylo by za ni možné přinést onu kvalitu? To že čtu většinou to, co dříve, nebo později krachne je má smůla, holt nejsem davovou ovcí. Nejsem v tom sám, ale není nás tolik, aby nás někdo bez problému nakrmil a nedostal se díky tomu do potíží.

jadd rezervované jméno

« Odpověď #72 kdy: 19. 04. 2013, 20:10:42 »
Přesně, a nevěřím, že by přispívající za peníze napsal kvalitnější článek, možná delší to jo, pokud by se platilo za délku.
Myslím si, že kvalitnější napíše dobrovolník, tedy jen ten co bude chtít aby byl i kvalitní.
Možná jich nenapíše tolik, ale tím, že budou univerzálnější hned nezestárnou.
Portál kde to dělají jen z radosti je penguin.cz. I když jsou tam více historické články, stojí za to je číst.

rriii

« Odpověď #73 kdy: 19. 04. 2013, 20:18:01 »
Bohužel, to se v česku nechytne, lidé chtějí levné věci, nedokážu si představit, že by za roota někdo platil. Jdi se někdy projít v supermarketu a koukej, co tam lidé hážou do košíku a co potom konzumují. Kdyby tomu tak nebylo, šmejdské potraviny by tu neměly šanci. Já bych si dejme tomu předplatné na rok za +/- 500,- koupil, ale kolik by nás bylo? Jaká by to byla částka a bylo by za ni možné přinést onu kvalitu? To že čtu většinou to, co dříve, nebo později krachne je má smůla, holt nejsem davovou ovcí. Nejsem v tom sám, ale není nás tolik, aby nás někdo bez problému nakrmil a nedostal se díky tomu do potíží.

Nechytne, protože to říkáš ty? Také to není výtka, jen jsem moc webů takhle rozjetých neviděl. Co si tak pamatuju, tak to zkoušel Bonusweb s pochybnou kvalitou a pár dalších. V současné situaci to znamená, že root cílí na debily, protože je jich nejvíc. Stejně tak naše vysoké školství a supermarkety. No a? Je to jediná cesta? Možná ano, ale než mi někdo bude cpát reklamy, tak ať mi raději nabídne kvalitní obsah za přiměřenou cenu.

Jde mi pouze o reakci na blokování reklam. Nechápu, proč by někdo neměl blokovat reklamy, když celý nápad s nima je nevhodný. Samozřejmě chápu souvislosti atd., ale ať tu je i něco jiného než blokovat/neblokovat.

Přesně, a nevěřím, že by přispívající za peníze napsal kvalitnější článek, možná delší to jo, pokud by se platilo za délku.
Myslím si, že kvalitnější napíše dobrovolník, tedy jen ten co bude chtít aby byl i kvalitní.
Možná jich nenapíše tolik, ale tím, že budou univerzálnější hned nezestárnou.
Portál kde to dělají jen z radosti je penguin.cz. I když jsou tam více historické články, stojí za to je číst.

Není problém s kvalitou článku, ale kvalitou autora. Kvalitnější autor bude rozhodně dražší. Ty možná nakupuješ za úsměv a peníze ti nic neříkají, ale běžně se to tak nedělá.

« Odpověď #74 kdy: 20. 04. 2013, 01:40:41 »
Nechytne, protože to říkáš ty? [...] jen jsem moc webů takhle rozjetých neviděl
Myslím, že sis odpověděl tou druhou větou, ne? Pokud myslíš, že ne a že všichni provozovatelé webů jsou pitomci, měl by ses do toho pustit sám a ukázat jim, jak se to má dělat...