Reklamy na zblití

tany

Re:Reklamy na zblití
« Odpověď #45 kdy: 19. 04. 2013, 04:02:53 »
Reportérka nedala, začala ji bolet hlava :)

Mr. Curious

« Odpověď #46 kdy: 19. 04. 2013, 08:05:32 »
Pane Krcmar,
to snad nemyslite vazne.

Ja osobne zrovna precitlively nejsem (u vecere sleduji Discovery ID casto a rad), ale souhlasim se slabsimi jedinci. Co je moc, to je prilis.

Skutecne mate potrebu se takhle prodavat?

Skutecne je Vam nazor uzivatelu az tak lhostejny?

Pokud ne, tak to skutecne nedokazete technicky vyresit?

PS: Proc by mel nekdo potrebu pouzit zmineneho click-bota? Treba proto, ze ma radeji mysicky nez zoubecky ...

Mr. Curious

« Odpověď #47 kdy: 19. 04. 2013, 08:06:41 »
Proste nekam dejte checkbox "nezobrazovat reklamy na zbliti" a vsichni budou spokojeni ...

« Odpověď #48 kdy: 19. 04. 2013, 09:52:03 »
Skutecne je Vam nazor uzivatelu az tak lhostejny?
Tipoval bych, že čtenářů roota bude tak desetkrát nebo padesátkrát míň než čtenářů Vitalie. Takže být tebou bych neremcal a byl rád, že vůbec nějaký root ještě existuje...

« Odpověď #49 kdy: 19. 04. 2013, 10:31:23 »
Já netuším, jakou máte představu o mých rozhodovacích pravomocech, ale asi bude výrazně zkreslená. Jediné, co můžu, je mluvit s lidmi a navrhovat věci. Zejména v tomto případě, protože tohle není přímá součást Roota, ale je to meziserverové řešení, o kterém se rozhoduje o úroveň výše. O žádných zaškrtávátkách si tam rozhodovat nemůžu.

Příští týden v pátek je porada šéfredaktorů. Slibuju, že tam to téma navrhnu a budeme o tom mluvit. Ovšem předem vím, co si vyslechnu. Šéfredaktorka Vitalie mi řekne: „To už si dělají srandu ne? To jim vadí opar, který vidí na ulici každý den? A plastová lebka? To jsou magoři.“ A vysměje se mně i vám. Pak se otočím na našeho společného šéfa a ten řekne: „To je fakt pitomost. Žádné extrémní věci tam nejsou, je to v mezích normy. Navíc to funguje a lidi na to klikají, takže v čem je problém?“ Ale slibuju vám, že se tam na to zeptám a napíšu vám odpověď. Tím ale končí moje pravomoc.

A osobně si opravdu myslím, že poté, co jsme se asi před rokem dohodli, že tam budou dávat jen decentní věci, je tam dávají. Plastová lebka a opar je fakt sranda.

tadeas

« Odpověď #50 kdy: 19. 04. 2013, 11:09:15 »
Navrhuju hlasovat peněženkou a zapnout AdBlock.

Mr. Curious

« Odpověď #51 kdy: 19. 04. 2013, 11:38:20 »
Ano, jsem pro.

Akorat Prymek nebude mit s kym flamovat a kde rozumovat.

ferren

« Odpověď #52 kdy: 19. 04. 2013, 11:58:09 »

mentalita mnohych mistnich je presne duvod,proc jsem rozdvojena osobnost. sice programator, ale clovek stitici se ajtaku, branze+komunity jako takove. vesmes netolerantni precitliveli a prechytrali jedinci. holt naprogramovat si to sve a hned pak radsi vypadnout mezi normalni lidi.

a ano,na vitalii jsem mnohokrat klikl.nekdy me chytil text, nekdy obrazek. obrazky maji vhodne a citlive volene, dokonce vetsinou k tematu, coz neni na webech moc zvykem. ze vsech ostatnich webu v liste mi prijdou v tomto nejlepsi, velkem svezi protiklad bezpohlavniho mesce a podnikatele.
ze pozdravuju

Neúspešný žadatel

Když nás, co požádáme AdBlock Plus, bude více...
« Odpověď #53 kdy: 19. 04. 2013, 12:14:41 »
V minulosti jsem už párkrát žádal AdblockPlus aby pro EasyList a EasyPrivacy (to jsou Tracking Protection List - IE9 a snad i IE10) vytvořily záznam pro iInfo a připojené servery. Nikdy žádná změna. Můžete mi zkusit pomoci (promítne se to automaticky i do ostatních anti-tracking a anti-reklamních systémů) - problémy nebo neblokovanou reklamu lze reportovat do fóra http://forums.lanik.us/ nebo e-mailem easylist.subscription@gmail.com

Co se IE9 týká stále tu je ještě možnost že si můžeme vytvořit vlastní TPL manuálně. Kam na web ho nahrát - mimo FTP, nechci zdůvodňovat - aby bylo i editovatelné? Nějaké veřejný prostor s přímým přístupem - to znamená přímo dostupný pro čtení, editaci, i smazání z jakékoli aplikace skrze HTTP, kam bych eventuelně mohl nahrát i něco jiného (řekněme do 30MB) co zrovna nevím kam umístit.

Nebo lze použít "Individuální seznam funkce Ochrana před sledováním" (funguje i u IE8) ve správě uživatele. Aby ale pro servery iInfo řádně fungoval je třeba vložit filtr ručně a násilně (přes registr Windows) a vydrží jen dokud ho omylem nesmažete (většina lidí je však uvyklá čas od času tento filtr nulovat).

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 19. 04. 2013, 12:43:45 »
odstranovac (vsech) obrazku z dolni listy tamhle -> http://userstyles.org/styles/86260/root-cz-reklamni-lista-bez-obrazku. odzkouseno v FF a chromu

« Odpověď #55 kdy: 19. 04. 2013, 13:25:39 »
Neúspešný žadatel: To už je trochu trapné, ne? Navíc je to za hranicí tohohle tématu.

Celý internet je plný keců o tom, že grafické bannery jsou svinstvo a textová reklama by byla super. Celý internet je plný návodů na to, jak si zablokovat textové reklamy.

Celý internet je plný keců o tom, jak je nemorální chtít za obsah peníze a že by měli vydavatelé vydělávat na reklamě. Celý internet je plný návodů na to, jak reklamu blokovat a keců o tom, jaké je reklama zlo.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #56 kdy: 19. 04. 2013, 13:48:52 »
Neúspešný žadatel: To už je trochu trapné, ne? Navíc je to za hranicí tohohle tématu.

Celý internet je plný keců o tom, že grafické bannery jsou svinstvo a textová reklama by byla super. Celý internet je plný návodů na to, jak si zablokovat textové reklamy.

Celý internet je plný keců o tom, jak je nemorální chtít za obsah peníze a že by měli vydavatelé vydělávat na reklamě. Celý internet je plný návodů na to, jak reklamu blokovat a keců o tom, jaké je reklama zlo.

V minulosti jsem si platil papírové časopisy typu: internet, Linux+, Linux Express, Computerworld ... a kdo ví co ještě. Nepamatuji si vše. Vždycky jsem se na ty časopisy těšil, a reklama v nich mi nikterak nevadila, protože byla nutná a hlavně byla i k tématu. Články měly úroveň, a prostě to za ty peníze stálo. Dnes ani na internetu nic podobného není. Vydavatelé  brečí, že nejsou peníze a čtenáři, že není úroveň ... a tak se oboustraně spokojujeme s kvalitou druhé až třetí třídy. To je můj pohled na tuto problematiku.

Neúspěšný žadatel

« Odpověď #57 kdy: 19. 04. 2013, 14:29:49 »
Dobrý den Petře i Tigře,

Nemusíte se hned vztekat. Já osobně proti reklamě nemám nic (i když odkazy následuji tak, že je vyřazen zdroj - tedy neproklikávám a většina se mi ani nezobrazuje). Navíc, obrázky/ikony k článkům pocházejí ze stejného zdroje jako zápatí.

Osobně považuji Vitalii za dávno nečitelnou a plnou keců, podobně Měšec a prakticky i Lupu, Podnikatel nestál nikdy za nic. Ze serverů iInfa jedině Root má ještě nějakou (docela stabilní) úroveň. Tedy o obsah většiny serverů iInfa nemám příliš velký zájem.
Co by mi eventuelně mohlo vadit je sledování, z principu (v minulosti servery iInfa řádily s cookies, dnes sledují čtenáře jinak).

Nicméně ani to sledování mi nějak zvlášť nevadí. To že jsem psal o žádosti pro AdBlock Plus považujte spíše za povzdech nad dobou minulou.

To že píši o technickém řešení, ve vlastní režii čtenářů vašich serverů, považujte spíše za možnost technicky stále ještě občas nadšeného člověka (Takové kolem Rootu snad chcete ne?) na možnosti spolupráce s ostatními čtenáři na jednom z palčivých problémů dneška.

<strong>Takže, jak ručně (lokálně) instalovat IE9 TPL</strong>
poznámky:
- Identifikátor {12345678-1234-1234-1234-1234567890AB} nahraďte vlastním, strukturu zachovejte
- Jde o příklad, který by zablokoval veškerý obsah na doméně iinfo.cz
- Příklad uvádím proto, že bych jednak rád od někoho zkušeného zjistil jaká je syntaxe těchto skriptů, jednak proto že to může být váš nátlakový nástron na to o které konkrétní obrázky nestojíte (pokud budete filtr aktualizovat a bude případně veřejný a sdílený)
- Vzdálená instalace by probíhala jako příkaz javascript:window.external.msAddTrackingProtectionList('http://.../xxx.tpl', 'iInfo')

1. Do registru importujte následující informaci

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Safety\PrivacIE\Lists\{12345678-1234-1234-1234-1234567890AB}]
"Path"="D:\\Users\\UserX\\AppData\\Local\\Microsoft\\Internet Explorer\\Tracking Protection\\{12345678-1234-1234-1234-1234567890AB}.tpl"
"Name"="iInfo"
"Url"=""
"Enabled"=dword:00000001
"LastUpdateTime"=dword:00000000
"TTL"=dword:00000001

2. Vytvořte soubor "{12345678-1234-1234-1234-1234567890AB}.tpl" s níže uvedeným obsahem v  adresáři %LOCALAPPDATA%\Microsoft\Internet Explorer\Tracking Protection

msFilterList
# Title: iInfo webs - Tracking Protection List
# Last modified: 2013-IV-19 13:00
: Expires=1
# Homepage: -
# Licence: FreeWare
#
-d iinfo.cz /images/*/*

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #58 kdy: 19. 04. 2013, 14:43:02 »
Dobrý den Petře i Tigře,

Nemusíte se hned vztekat. Já osobně proti reklamě nemám nic .....
Co s tím mám co společného, doporučuji znovu přečít můj příspěvek.

Ten neúspešný

« Odpověď #59 kdy: 19. 04. 2013, 14:47:10 »
Uvedený filtr pochopitelně neblokuje veškerý obsah z iinfo.cz
Změnil jsem ho až dodatečně jen na obrázky (/images/), byla by tak zachována i loga (/sh/)

Při importu do registru nezapomeňte změnit Path za vlastní/správnou. Lze použít i následující příkaz, který ji doplní za vás:
REG ADD "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Safety\PrivacIE\Lists\{12345678-1234-1234-1234-1234567890AB}" /v "Path" /t REG_SZ /d "%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Internet Explorer\Tracking Protection\{12345678-1234-1234-1234-1234567890AB}.tpl" /f