Reklamy na zblití

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Reklamy na zblití
« Odpověď #15 kdy: 13. 04. 2013, 21:35:02 »
... jinak, jak jsem psal, mně je to také šumák, ale když už tu to vlákno je, tak jsem se vyjádřil.  ;D

Ivorne

« Odpověď #16 kdy: 13. 04. 2013, 21:41:36 »
No já si toho hned všiml, když se to tam začalo oběvovat. Vždycky když tam něco takovýho vidím, tak pak nějakou dobu nosím v hlavě, že nesmím na rootu narolovat až ke spodu, abych to náhodou neviděl zase.

#

« Odpověď #17 kdy: 13. 04. 2013, 22:01:43 »
Je sice pekny, kdyz tady sefredaktor rekne, ze to prece neni tak strany, ale pak se nesmi divit, ze ten adblock proste nikdy na rootu nezrusim - kdo chce kam ...

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #18 kdy: 13. 04. 2013, 22:04:37 »
Když tam dají krásné ženské rty s nápisem, jak jsem se zbavila oparu, tak na to spíš někdo klikne, ne? Jak se má společnost zlepšit k lepšímu, když je vychovávána negativně?

Souhlas. Bohužel ale marketing zdegeneroval a posunul vnímání, došlo k devalvaci mnoha symbolů. Všimni si, že hezké obličeje (i jiné části těla) máš v prakticky každé reklamě – tzn. i v těch, které s obličejem nebo člověkem, tělem nijak nesouvisí. A když to vidíš všude, začneš to ignorovat, ztrácí to svoji váhu. A zrovna tady by se rty hodily, jenže jsou všude, tak autor reklamy „musí“ vymyslet něco jiného – tak tam dá hnusný obrázek, který přitáhne pozornost – vyniká totiž mezi tím hezkým, co je jinde.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #19 kdy: 13. 04. 2013, 22:20:27 »
Když tam dají krásné ženské rty s nápisem, jak jsem se zbavila oparu, tak na to spíš někdo klikne, ne? Jak se má společnost zlepšit k lepšímu, když je vychovávána negativně?

Souhlas. Bohužel ale marketing zdegeneroval a posunul vnímání, došlo k devalvaci mnoha symbolů. Všimni si, že hezké obličeje (i jiné části těla) máš v prakticky každé reklamě – tzn. i v těch, které s obličejem nebo člověkem, tělem nijak nesouvisí. A když to vidíš všude, začneš to ignorovat, ztrácí to svoji váhu. A zrovna tady by se rty hodily, jenže jsou všude, tak autor reklamy „musí“ vymyslet něco jiného – tak tam dá hnusný obrázek, který přitáhne pozornost – vyniká totiž mezi tím hezkým, co je jinde.

To je také pravda, ale reklamy jsou pro ovce, rozumní člověk nebude hned vytáčet telefonní číslo, protože mu to Helmut v televizi řekne. Hlava je od toho, aby přemýšlela a nenechala se ovlivnit médii. V reklamách sice jsou hezcí lidé, ale všímáte si také té jejich inteligence? Jsou tedy "hezcí" jen na povrchu, což nic o nich nevypovídá. Ale o konzumentovi hodně, že založil svůj život na povrchnosti, mamonu a závisti. Přitom je to celé absurdní, protože celý náš život je jeden velký pronájem a krom Lásky si do hrobu nic jiného neodneseme. Proto je většina věcí kolem nás naprosto zbytečně zveličněna a nemusíme mít kdejakou pí..vinu. No, ale to už jsme od IT úplně v jiných kolejích.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 13. 04. 2013, 23:45:45 »
Panove, nedelejte z toho vedu. V televizi to mate samou zozmaznutou mrtvolu, filmy se zombies,... a tady vas vytaci opar.

BTW, me by zajimalo, proc mi tu vyvesuji reklamy v polstine:

Hale namiotowe
Imprezowe, Magazynowe, Nietypowe Wejdź, tu znajdziesz pełną ofertę

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #21 kdy: 14. 04. 2013, 00:06:45 »
Panove, nedelejte z toho vedu. V televizi to mate samou zozmaznutou mrtvolu, filmy se zombies,... a tady vas vytaci opar.

BTW, me by zajimalo, proc mi tu vyvesuji reklamy v polstine:

Hale namiotowe
Imprezowe, Magazynowe, Nietypowe Wejdź, tu znajdziesz pełną ofertę
Ne televizi nekoukám, takže nevím, co tam dávají. Mne to nikterak nerozčiluje, je to naprostá banalita, nicméně nějaký postoj k tomu mám. A toto vlákno je spíše jen o těch postojích, než nějakém rozčilování se.

Polské reklamy? Za vším špatným hledej poláka  a tím nemyslím Karola, to byl velký Polák.  ;D

Lola Phirel

« Odpověď #22 kdy: 14. 04. 2013, 00:13:55 »
Nedělal bych z opara velblouda.

Z Vašeho oparu bych fakt velblouda nedělal...

Alt+F4

« Odpověď #23 kdy: 14. 04. 2013, 00:28:54 »
Přiznám se, že je to hodně za hranicí toho na co bych se rád díval, ale aspoň ta reklama není tak častá.

Já si vypěstoval doslova alergii na jednoho zelenýho kašpara, kterej neuvěřitelně protivným hlasem s vysokou frekvencí vyřvává "sto tabletů týdně, sto tabletů týdně". Tahle je skoro všude. Perfektní práce, protože na tuhle jen tak nezapomenu, ale zárověň kvůli tomu opičákovi si od nich nekoupím ani třísku.

Reklama se dá dělat i vkusně. To se ale podle mě ani u jedné ze zmíněných nepodařilo.

tany

« Odpověď #24 kdy: 14. 04. 2013, 00:38:15 »
taky jsem u sebe tak nějak zjistil, že otravná a vnucující se reklama má stejný účinek. Na just si u té společnosti nic nekoupím. (Luxusní je to ICT mega profi od tmobile .. když jim puberťák DOSem schodí půlku infrastruktury)

ferren

« Odpověď #25 kdy: 14. 04. 2013, 00:44:03 »
no a ted si predstavte ze oni tam zas vidi nakej obskurdni linux pro adocialy...

ale mozna jsou tolerantnejsi.teda vlastne urcite

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #26 kdy: 14. 04. 2013, 02:09:35 »
Přiznám se, že je to hodně za hranicí toho na co bych se rád díval, ale aspoň ta reklama není tak častá.

Já si vypěstoval doslova alergii na jednoho zelenýho kašpara, kterej neuvěřitelně protivným hlasem s vysokou frekvencí vyřvává "sto tabletů týdně, sto tabletů týdně". Tahle je skoro všude. Perfektní práce, protože na tuhle jen tak nezapomenu, ale zárověň kvůli tomu opičákovi si od nich nekoupím ani třísku.

Reklama se dá dělat i vkusně. To se ale podle mě ani u jedné ze zmíněných nepodařilo.

Tak ta zelená příšera se nepovedla od začátku. Ta firma byla dobrá do doby, než se přestěhovala přes ulici, pak už to šlo do .....

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #27 kdy: 14. 04. 2013, 02:11:54 »
no a ted si predstavte ze oni tam zas vidi nakej obskurdni linux pro adocialy...

ale mozna jsou tolerantnejsi.teda vlastne urcite

Zajímavá myšlenka, ale srovnávat se to moc nedá, protože určitě rozumím lépe jejich oparu a jogurtům, než oni Linuxu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 14. 04. 2013, 08:55:13 »
Reklama se dá dělat i vkusně.

Da. A dokonce i vtipne. Ale chce to mit talentovane lidi, ktere nemaji. Krome toho svou reklamu adresuji hlavne sede mase na ulici, ktera sestava vetsinou z lidi, jimz vkus veli oslovovat se navzajem "helevole" a na kterou vyrvavani funguje lepe.

Zajímavá myšlenka, ale srovnávat se to moc nedá, protože určitě rozumím lépe jejich oparu a jogurtům, než oni Linuxu.

A napadlo te, ze jim ten opar take mohl naskocit z Linuxu nebo pouhe reklamy na Linux? Absence loga Microsoftu muze vyvolat kulturni sok.

« Odpověď #29 kdy: 14. 04. 2013, 09:16:56 »
Já se přiznám, původně jsem měl reklamy bloknuté úplně.

Pak jsem o tom zapřemýšlel a vzhledem k tomu, že root z toho žije, tak jsem to (s malým omezeným) zapnul zpátky.

Pak se ale začaly u těch reklamních linek objevovat i náhledy (proboha, proč?!) těch odkazovaných stránek a to už bylo moc. Prostě mne to na těch stránkách rušilo, tak jsem ty náhledy zablokoval, linky jsem nechal.

Nemám nic proti reklamě, když z toho ten web žije, ale když je to už moc otravné, smolík ...