Plat pro člověka bez praxe

Maixner

Re:Plat pro člověka bez praxe
« Odpověď #240 kdy: 10. 04. 2013, 00:33:49 »
Hele už přestaňte o skládání počítačů. Vždyť se tady nabízí úplně něco jiného.
To napsal až poté, co se zvedla vlna odporu.

Hele podíval jsem se a napsal, je to hned v prvním postu, že by ten člověk měl alespoň umět složit pecko, načež jsi ho s dalšíma začal urážet a dělat, že se u něj budou jen skládat pecka. Jsem za všechny docela rád, že nenapsal, že by si ten člověk měl umět alespoň utřít zadek, to nevím, co bys z toho udělal ;D ;D

txt

« Odpověď #241 kdy: 10. 04. 2013, 01:38:16 »
Hele už přestaňte o skládání počítačů. Vždyť se tady nabízí úplně něco jiného.
To napsal až poté, co se zvedla vlna odporu.

Hele podíval jsem se a napsal, je to hned v prvním postu, že by ten člověk měl alespoň umět složit pecko, načež jsi ho s dalšíma začal urážet a dělat, že se u něj budou jen skládat pecka. Jsem za všechny docela rád, že nenapsal, že by si ten člověk měl umět alespoň utřít zadek, to nevím, co bys z toho udělal ;D ;D
Překručuješ to. Dokud se nevyskytly bezobsažné příspěvky jako je ten tvůj, tak to byla docela korektní diskuze. Poprvé jsem ho vyplísnil, až když nasadil uražený tón. Proč teda téma zakládal, chtěl snad poplácat po rameni?

Dál už nebudu ztrácet čas nekonstruktivním vyvracením dohadů.

« Odpověď #242 kdy: 10. 04. 2013, 08:52:51 »
 ;D ;D ;D

Tak toto téma si snad přečtu celé, pěkně od začátku ...

Buzz

« Odpověď #243 kdy: 10. 04. 2013, 09:05:36 »
;D ;D ;D

Tak toto téma si snad přečtu celé, pěkně od začátku ...

Varování Ministerstva zdravotnictví: Čtení tohoto vlákna může poškodit Vaše zdraví

« Odpověď #244 kdy: 10. 04. 2013, 12:14:07 »
Zdravím všechny u plodné hospodské diskuse :)
co se týče Ruma... práci nabídni jak chceš... máme volný pracovní trh a jako zaměstnavatel můžeš definovat podmínky práce (v regulích zákona). Jinak bych určitě vyhodil podmínku na vzdělání, spíš bych viděl neco jako "minimálně učiliště elektro směru".

Tak jak je práce nabízená, je opravdu jenom pro absolventa, to je z platových podmínek jasné. Zároveň si myslím že to není nic pro šikovného člověka (nikoho kdo má byť brigádu v oblasti elektro/IT).
Jinak, kdyby jsi +- nechal plat a dal tam něco jako že "minimálně 4hodiny denně" (u pohovoru by se upřesnilo, že bude dostávat úkoly, a že podle šikovnosti ...blabla...) tak si umím přestavit že by to přilákalo i šikovnější lidi ;).

Se zvedání platu po zkušebce také nemám moc dobré pocity a sám píšete, že Vám je jedno jestli ho po pár měsících vyměníte za jiného troubu a to by mě moc neuklidnilo. Více by mě ve smlouvě uspokojilo mít 10k hrubého a 2k odměny v případě splnění úkolů (odměny až po zkušebce).

« Odpověď #245 kdy: 10. 04. 2013, 12:23:27 »
Je to polovina průměrného nástupního platu v daném oboru…
To ale není "v daném oboru". V daném oboru (servisní technik) je celkově průměrný plat snad někde kolem 22,5 [1] (těžko říct, jak je to důvěryhodný zdroj)
...
[1] http://www.platy.cz/platy/informacni-technologie/servisni-technik

Jako síťař nemám rád tyhle průměrné platy :( ... správce počítačové sítě má podle toho v průměru o 4k víc než podržtaška :(.

to je jedno

« Odpověď #246 kdy: 10. 04. 2013, 12:30:15 »
inak celkom zbytocna diskusia, ja nechapem, co vsetci vidia na peniazoch, stale viac viac viac viac az budete mat vsetci 100k ale nebudete stastni, pri honbe za astronomickymi platmi stratite samich seba a budete robit to, co vas nebavi, zarabat peniaze na to, aby ste si udrzovali vsetky tie zbytocnosti, ktorymi ste obklopeny, ja pracujem v IT a sice som vysiel zo skoly, myslim, ze za par rokov budem mat plat celkom slusny, a tam treba skoncit a zivot si uzivat ... nikto si tie trinaste platy nezobere do hrobu

to je jedno

« Odpověď #247 kdy: 10. 04. 2013, 12:33:58 »
co vsetci maju s nejakym jobsom alebo gatesom, nie su vsetci rovnaki aby robili to iste, nie kazdy musi "rozbiehat firmu v garazi", ako by to bola jediny model uspesneho zivota, niekto o to nema absolutne zaujem, niekto je spokojny cely zivot s tymi 20k hrubeho a radsej ma skrateny pracovny cas a v piatok poobede ide na cely vikend na ryby, uplne normalna vec. to len dnesna spolocnost je tak zaslepena peniazmi ze ich prezentuje ako jediny ciel zmysluplneho zivota, o com sa to akoze bavite :) ci ma niekto 25 alebo 30 tisic, uplny nonsens

« Odpověď #248 kdy: 10. 04. 2013, 12:55:55 »
co vsetci maju s nejakym jobsom alebo gatesom, nie su vsetci rovnaki aby robili to iste, nie kazdy musi "rozbiehat firmu v garazi", ako by to bola jediny model uspesneho zivota, niekto o to nema absolutne zaujem, niekto je spokojny cely zivot s tymi 20k hrubeho a radsej ma skrateny pracovny cas a v piatok poobede ide na cely vikend na ryby, uplne normalna vec.
A nekdo jiny zase takhle spokojeny neni, no.

nikto si tie trinaste platy nezobere do hrobu
A ty ryby si do hrobu vezmes? Ja kdybych byl na smrtelne posteli, tak by mi asi ke klidnemu umirani nepomohlo rikat si, ze jsem byl kazdy vikend na rybach.

Proste kazdy to ma jinak a ten "uspech v praci" nemusi byt jenom o penezich, ale treba o tom, ze se pred smrti podivas na to, co jsi dokazal a reknes si "je to fajn, rozjel jsem eru tabletu, miliony lidi diky mne jsou se svym tabletem spokojeni a dela jim radost". Nebo si treba reknes "zalozil jsem neziskovku, ktera se stara o lidi bez domova". Spokojenost je proste vec, kterou kazdy clovek cerpa z neceho jineho, tak jim to neber, tobe taky nikdo ty ryby nebere.

to je jedno

« Odpověď #249 kdy: 10. 04. 2013, 13:59:46 »
miliony lidi diky mne jsou se svym tabletem spokojeni a dela jim radost". Nebo si treba reknes "zalozil jsem neziskovku, ktera se stara o lidi bez domova". Spokojenost je proste vec, kterou kazdy clovek cerpa z neceho jineho, tak jim to neber, tobe taky nikdo ty ryby nebere.

Presne tak, o to by malo kazdemu ist, nemam nic proti tomu, ak je niekto milionar a filantrop. Z tychto prispevkov ale vela lasky k bliznemu necitim a predstava, ze aspon jeden clovek z tohoto threadu chce zarabat velke prachy s vidinou pomoci trpiacim, je cisto naivna.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #250 kdy: 10. 04. 2013, 14:24:23 »
Podotkneme, ze milionum lidi by ryba udelala mnohem vetsi radost, nez tablet, i kdyby mel na displayi obrazek ryby.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #251 kdy: 10. 04. 2013, 14:34:07 »
No na celou tuto diskuzi presne sedi jedno krasne prislovi:

"Give a man a fish you feed him for a day, teach a man to fish you feed him for life"

« Odpověď #252 kdy: 10. 04. 2013, 14:46:38 »
Nejlepší by byly státem dané minimální mzdy pro různé profese, rozlišené vzděláním, praxí, ale ne papírově, ale fakticky co skutečně daný člověk dělal veš kole, či předchozím za městnání, ba brigádách, či má výkon práce i jako svůj osobní koníček, aby nebyli různé dohady a znerovnoprávnění.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #253 kdy: 10. 04. 2013, 15:46:39 »
to Michal Kolesa:
Citace
Nejlepší by byly státem dané minimální mzdy pro různé profese, rozlišené vzděláním, praxí, ale ne papírově, ale fakticky co skutečně daný člověk dělal veš kole,
A jak bys to chtel posuzovat? Problem prave je, ze neexistuje takove meritko ktere by bylo objektivni. Drive to byl prave ten papir. At uz maturita, nebo titul. Jenze uroven dnesniho skolstvi je tak rozpolcena, ze to postrada smysl. Neni to o tom, ze by vsichni lide s VS byli hloupi a liny, jenom o tom, ze dnes i taci  dneska mohou dostat titul a deje se tam v obrovske mire, nikoliv vyjimecne, coz je presne to, co devalvuje skolstvi.
Dnesni doba je takova, ze i lide s VS velice casto konci na pracaku a zadnej diplomem neni automaticky zarukou pracovniho mista a zamestnavatele si davaji vetsi pozor na to, koho zamestnaji.

« Odpověď #254 kdy: 10. 04. 2013, 15:51:22 »
Mezi vysokoškoláky je nezaměstnanost minimální.

Právě proto by bylo v zákoně co přesně musí dotyčný umět a znát aby měl tolik a tolik, aby si to nemohl každý vykládat po svém.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI