Plat pro člověka bez praxe

Makovec

Re:Plat pro člověka bez praxe
« Odpověď #120 kdy: 06. 04. 2013, 23:53:01 »
Co to tu řešíte? Člověk snad nejde studovat vysokou školu aby se naučil montovat PC, tahat kabely instalovat MS Windows?! (Ne že by na montování PC, tahání kabelů a instalaci MS Windows bylo něco neodborného a nebo ponižujícího). Na to snad stačí učiliště bez maturity. Na patlání php je možná maturita určitou výhodou (absolvent by mě být funkčně gramotný). Aby to nedopadlo jako ve "Zpěvu drozda" s universitními katedrami čtení a psaní....

« Odpověď #121 kdy: 07. 04. 2013, 00:04:47 »
Ty, posliš, Makovec, dyž už sme u tedlencté funční gramotnosti, do té se počítá i porozumění mišlence a podstatě debaty nebo ne?

PanKapitanRUM

« Odpověď #122 kdy: 07. 04. 2013, 00:22:17 »
...

Díky, je to tak, přesně vím, že na tuhle pozici (firma na to prostě nedá dost peněz) neseženu Billa Gatese.
To prostředí je myslím hodně zajímavý, protože tam je spousta velmi zajímavých technologií a člověk se prostě naučí.
Taky mi je jasný, že by si ten člověk do CV napsal něco jiného než "pucflek", proč bych ho shazoval?
Taky by si mohl udělat nějaké 2-3 MS certifikáty, papíry se hodí a zkoušky bych mu zaplatil třeba místo prémií.
On je rozdíl, jestli si do CV může někdo napsat "zajišťoval podporu SAP, prováděl kontrolu procesů ISO 9001 a tvorbu dokumentace" nebo jestli si tam napíše "V neziskovce jsem reinstaloval Windows XP na počítači s PII a dával jim na stránky newsky". Nic proti neziskovkám, ale SAP nebo ISO není zkušenost z neziskovky a přitom na to hodně managerů slyší.
Řekl bych, myslí si to, že jde o to, jak člověk daný čas využije.
Hlupák by takový čas mohl promrhat, ale někdo se špetkou rozumu by to mohl zúročit.
Při tom úvazku 6,5 hodiny * 5 dní nebo 4 * 8 hodin se dá udělat ještě opravdu hodně, pokud by se ten člověk celý rok jeden a půl hodiny učil každý den (tj. pracoval by 6,5 hodiny a 1,5 hodiny se učil) měl by to jako naprosto luxusní laborku.
Jestli si někdo udělá Bc. a má pocit, že je dokonalý skvost, vybroušený diamant, tak bych řekl, že se plete.
Taky pochybuju, že by se mi tam hlásili lidi z ČVUT nebo VUT, proč by praxi sháněl člověk s tak dobrou školou?
Ne, mám pocit, že tu pár lidí chlastá víc než já a jen vrtím hlavou.....

Jsem si říkal, že bych pro někoho udělal něco, pomohl někomu se dostat nahoru.
Ten by za to nebral plat snů, což je ale jasné, protože se mi tam určitě nebudou hlásit ani Carmackové ani Torvaldsové.
A až by po roce odešel, mohl by být rád, že má hodně opravdových zkušeností.
Ale jak Vás tak poslouchám, je mi z Vás zle, pokud bych tam měl mít někoho, kdo bude mít takový postoj jako že když nedostanu 30 miliónů na dřevo, tak nemakám, tak si ty pecka raději vypucuju sám, peníze si nechám :-X a koupím si za to víc chlastu.

PanKapitanRUM

« Odpověď #123 kdy: 07. 04. 2013, 00:48:35 »
Jo a jasně že bych ho první den nenechal hned nastavovat transakci SU3 po všech peckách, ale až by se osvědčil, až bych dostal pocit, že ho to můžu nechat dělat. Z nějakých dvaceti transakcí se člověk sice SAP nenaučí spravovat, ale seznámí se s ním natolik, aby o něm něco věděl. A tak je to se vším, je tam komplet Cisco prostředí a kdo by se chtěl trochu něco naučit, má naprosto perfektní příležitost.
Ale když vidím ten přístup, tak jsem z toho zhnusený.
Jo a mám jen střední školu, protože VŠ jsem dělal při práci a z vícero důvodů nakonec nedodělal, radujte se zmdi ::)

Franta.

« Odpověď #124 kdy: 07. 04. 2013, 00:51:42 »
Nechci rýpat, ale vážně si firma, která používá SAP, nechá ten systém oprašovat od někoho takového (viz popis pozice a plat výše – kdo se tam asi tak přihlásí…)? Nebo to bylo myšleno jen jako do CV?

PanKapitanRUM

« Odpověď #125 kdy: 07. 04. 2013, 01:12:28 »
Nechci rýpat, ale vážně si firma, která používá SAP, nechá ten systém oprašovat od někoho takového (viz popis pozice a plat výše – kdo se tam asi tak přihlásí…)? Nebo to bylo myšleno jen jako do CV?

Jak jsem psal, potřebuji primárně někoho k ruce, resp. abych měl víc času na vážné věci, firma si to primárně nechá oprašovat ode mě a pokud by se ten člověk něco naučil, pustím ho na to, na co bude mít, to je zase moje zodpovědnost a můj salám, pokud to posere. Tak si rýpání strč pěkně hluboko ty víš kam.

PanKapitanRUM

« Odpověď #126 kdy: 07. 04. 2013, 01:17:45 »
Jo a celkem běžně tam mám praktikanty ze SŠ, ale ti jsou obvykle zcela nepoužitelní. ::)
Já v jejich věku jsem už skládal pecka, opravoval HW a programoval, oni na ty školy lezou asi jen aby nějakou měli.
Ale to už je jedno, když Vás tady vidím, tak se na to můžu vys....
Jestliže Vy jste reprezentanti průměru, tak to jsme jako republika v pěkné ).(

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #127 kdy: 07. 04. 2013, 01:27:23 »
Citace
ale vážně si firma, která používá SAP, nechá ten systém oprašovat od někoho takového
Tak ja napriklad mozna sice mylne, ale prece, predpokladam, ze ten SAP pro nekoho outsourcujou a nepouzivaji ho pro vnitrni ucely. Ani si moc nedovedu predstavit k cemu, a firmy co outsourcuji IT nejakou spolecnosti outsourcuji ty sluzby one spolecnosti a nikoliv jejimu zamestnanci. Velice casta praxe je, ze firmy se ohaneji certifikacema a ten clovek ktery k vam pote prijde to pecko opravit zadnou nema. Jestli jsem nikomu zkazil iluze tak dobre vam tak.
Kazdej se nekde musi ucit a nekde zacit. Tohle je stejne ubohy jako troubit na autoskolu

Citace
ale vážně si firma, která používá SAP, nechá ten systém oprašovat od někoho takového
Kazdym okamzikem ocekavam zalozeni noveho threadu VS absolventu resicich, jak je mozne, ze nekdo bez patricneho vzdelani jako ty, zabira pozici jim, skvelym kapacitam v oboru, kteri po tydnu v lihu, rano, deset minut pred uprkem na tramvaj dovypracovali skvelou bakalarskou nebo diplomovou praci na tema "Snizeni nakladu firmy pouzitim open source". Na druhou stranu je skvele videt, ze je tu tolik ferovych lidi s vysokoskolskym vzdelanim, pro ktere je preci stejne tak, jako je pod uroven delat praxi u tebe, tak i samozrejme byt na pracaku a cekani na pomateni smyslu HR pracovnika, aby je zamestnal na vedouci pozici s platem ne nizsim nez 30 cista ruka, vcetne hrazeni patricnych pojisteni a zivotni vylohy si plati samy, aby to za ne nemusela delat svoloc bez vzdelani ze svych dani.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #128 kdy: 07. 04. 2013, 01:29:24 »
sorry, ta druha citace je samozrejme od KapRa
Citace
Jo a mám jen střední školu, protože VŠ jsem dělal při práci a z vícero důvodů nakonec nedodělal,

txt

« Odpověď #129 kdy: 07. 04. 2013, 01:37:47 »
...
Možnost proniknout do základů SAPu, to v původním inzerátu nebylo a hodit se to může. Na ISO nic světobrnýho neni, norma je to vágní a její implementace různá.

PanKapitanRUM

« Odpověď #130 kdy: 07. 04. 2013, 01:52:51 »
Možnost proniknout do základů SAPu, to v původním inzerátu nebylo a hodit se to může. Na ISO nic světobrnýho neni, norma je to vágní a její implementace různá.

Nebylo, stejně jako nebudu popisovat docházkový systém nebo procesy zálohování.
K dané věci pustím jen toho, kdo na to bude mít, pokud budu mít pocit, že bych ho k tomu neměl pouštět, tak ho k tomu taky nepustím a bude na tom stejně, jako by to tam nebylo. ISO mi vágně napsané nepřipadá, máš si nastavit procesy a pak se jich držet, atd. a možná by ses divil, kolikrát se mě na to už ptali a kolik firem takové, jak ty říkáš vágní, znalosti od IT Managerů vyžaduje.

PanKapitanRUM

« Odpověď #131 kdy: 07. 04. 2013, 01:54:08 »
Kazdym okamzikem ocekavam zalozeni noveho threadu VS absolventu resicich, jak je mozne, ze nekdo bez patricneho vzdelani jako ty, zabira pozici jim, skvelym kapacitam v oboru, kteri po tydnu v lihu, rano, deset minut pred uprkem na tramvaj dovypracovali skvelou bakalarskou nebo diplomovou praci na tema "Snizeni nakladu firmy pouzitim open source".

Jo, taky to tak vidím ::)
Ať si užijou.

ded kenedy

« Odpověď #132 kdy: 07. 04. 2013, 02:35:04 »
Citace
Mno... Nejsi ty jeden z těch, co tady tak hájili důležitost formálního vzdělání, aby se člověk naučil myslet?

Hodne slabe, ..., promin, opravdu jsem myslel, ze mas na vic, ...

Citace
To je zvláštní - pro někoho to vůbec není práce pro vysokoškoláka a dělat tam je pro něj karierně horší než dělat v neziskovce, podle jiného je potřeba tam nahnat kvalitnější vysokoškoláky, protože ti podprůměrní by to nezvládli...

Tohle téma mi nějak hlava nebere.

,,Straw man'' jak vysity, dobra prace, s takovou se na sto stranek dostanete raz dva.

« Odpověď #133 kdy: 07. 04. 2013, 07:42:30 »
Hodne slabe, ..., promin, opravdu jsem myslel, ze mas na vic, ...
A tenhle komentar je silny? Odpoved na ty jasne formulovane vecne vytky jsou kde?

.

« Odpověď #134 kdy: 07. 04. 2013, 08:14:22 »
Taky nechápu, proč všichni najednou tak horlivě tvrdíte, že z vysokých škol vycházejí samí hlupáci.

podle sebe soudim tebe. souvislosti si dopln za domaci ukol.