Plat pro člověka bez praxe

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Plat pro člověka bez praxe
« Odpověď #90 kdy: 06. 04. 2013, 19:01:28 »
Právě tyhle debaty mě přesvědčují o tom, že jsem geniální a zhruba 90% ostatních jsou blbci ::)

Nepochybne 90 % lidi prilis vysokou inteligenci nevynika. Proto take svet vypada tak, jak vypada. To ale nijak nedokazuje tvoji genialitu. Mit o sobe prilis vysoke mineni je nejlepsi cesta k tomu, aby se clovek zaradil do buciciho stada tech blbcu. ;-) (Abys nerekl, pripojuji take smajlika.)

ded kenedy

« Odpověď #91 kdy: 06. 04. 2013, 19:21:46 »
To je zase flejm na tisic stran.

KapitanRum se tvari jako velky podnikatel, ale asi bude vsechno jinak. Jinak by netvrdil, ze nejaky sefik hleda pro nej podrztasku. Normalni podnikatel by plat takoveho cloveka neresil nekde na internetu a sam si spocital, za jakych podminek se mu takovy clovek vyplati. Pozadovat na pozici urcenou pro cloveka se SOU nebo SOS VS titul je vylozene nesmysl.

Nevim, jestli se ma smysl vyjadrovat ke karituram skol tak, jak je tu vykresluje Prymek s Rumem. Je hodne prehnane tvrdit, ze absolventi nemaji zadnou praxi. Absolventi odbornych SS maji obvykle praxi v ramci vyuky. Absolvent VS muze prokazat sve zkusenosti minimalne ve forme bakalarske a diplomove prace. Dalsi praxe je u absolventu technickych skol vic nez casta. Zauceni kazdeho cloveka je nutne, bez ohledu na to,jestli ma clovek 0 nebo 10 let praxe a solidni firmy na to maji nastavene procesy, tak aby naklady byly minimalni.

Prymkova teorie o tom, ze pokud kvalifikovany clovek bude mit v zivotopise polozku ,,podrztaska'', bude to pro nej plus, je chybna. Ma to stejny efekt, jako zadna praxe. Pokud takovy clovek dojde k pohovoru, je to jednoznacne signal, ze je neco spatne... kdyby byl dobry, tak si prece najde rozumnou praci rovnou a nemusi pracovat jako podrztaska, ne?

Zvedavej

« Odpověď #92 kdy: 06. 04. 2013, 19:33:11 »
Tak MF psala něco o nástupu pro VŠ IT 32 144 Kč hrubého. Má to být průměrně. Tak jak to tedy je?

Odkaz z 18.3.2013:
http://finance.idnes.cz/vyvoj-mezd-absolventu-prumerne-mzdy-podle-oboru-a-jejich-vyvoj-psu-/podnikani.aspx?c=A130314_155114_podnikani_zuk

« Odpověď #93 kdy: 06. 04. 2013, 20:02:19 »
Tak MF psala něco o nástupu pro VŠ IT 32 144 Kč hrubého. Má to být průměrně. Tak jak to tedy je?
Je to tak, že Rum nabízí podprůměrný nástupní plat. To je snad každému jasné, ne?

OMG

« Odpověď #94 kdy: 06. 04. 2013, 20:05:50 »

Odkaz z 18.3.2013:
http://finance.idnes.cz/vyvoj-mezd-absolventu-prumerne-mzdy-podle-oboru-a-jejich-vyvoj-psu-/podnikani.aspx?c=A130314_155114_podnikani_zuk

No asi je to tak, že 99% čerstvých IT VŠ absolventů už má v horším případě alespoň slušnou praxi v oboru, nebo v lepším případě už rok dva pracuje v oboru na poloviční, či plný úvazek. Takže těch 32 není průměr pro lidi bez praxe.

« Odpověď #95 kdy: 06. 04. 2013, 20:07:01 »
Prymkova teorie o tom, ze pokud kvalifikovany clovek bude mit v zivotopise polozku ,,podrztaska'', bude to pro nej plus, je chybna. Ma to stejny efekt, jako zadna praxe. Pokud takovy clovek dojde k pohovoru, je to jednoznacne signal, ze je neco spatne... kdyby byl dobry, tak si prece najde rozumnou praci rovnou a nemusi pracovat jako podrztaska, ne?
Mno... Nejsi ty jeden z těch, co tady tak hájili důležitost formálního vzdělání, aby se člověk naučil myslet?
Máš v té úvaze dvě chyby:
1. především jsem řekl "tuhle otázku si položme". Netvrdil jsem rozhodně nic s takovou vehemencí jako ty ("je to jednoznacne signal, ze"). Proto taky žádná moje teorie nemůže být chybná.
2. X je horší než nic, protože kdyby byl dobrý, pak by měl něco lepšího než X. A kam nám zmizelo to nic?

OMG

« Odpověď #96 kdy: 06. 04. 2013, 20:18:50 »

2. X je horší než nic, protože kdyby byl dobrý, pak by měl něco lepšího než X. A kam nám zmizelo to nic?

Pokud půjde IT vysokoškolák skládat k rumovi počítače a instalovat tam windowsy. A to na roční smlouvu - ne jako brigádu, kterou rum výslovně odmítá, tedy bez možnosti mu s tím operativně seknout, až se najde něco odpovídajícího - tak to pro drtivou většinu personalistů prostě bude horší než nic. Kde nic je reprezentováno třeba prací v neziskovce, charitě, nebo zamlženým pokusem o startup, který ale nevyšel.

Můžete se tady s kdekým shodnout, že je to tak špatně, ale je to tak.

Chápu, že je zábavné tady dělat nesmyslné úvahy typu - máme člověka, co nesehnal po IT VŠ práci, tak si celý rok procvičoval důkazy..., ale ve skutečném životě takle to nic nevypadá.

« Odpověď #97 kdy: 06. 04. 2013, 20:28:05 »
Můžete se tady s kdekým shodnout, že je to tak špatně, ale je to tak.
Tvrdil jsem někdy, že to tak není? Je pravda, že je mi docela k neuvěření, že by si to ten personalista nenechal rozumně vysvětlit (to byl smysl toho příběhu), ale je to možné, co se těhle lidí týče, nemám moc iluze.

Chápu, že je zábavné tady dělat nesmyslné úvahy typu - máme člověka, co nesehnal po IT VŠ práci, tak si celý rok procvičoval důkazy..., ale ve skutečném životě takle to nic nevypadá.
Tak já nevím, ale "nic v CV" mi přijde jako celkem jasně definovaný pojem: to je prostě takové bílé místo na papíře. Je tam třeba "2012 Mgr. IT na MU" ... no a pak prostě nic.

Jestli je pro práci třeba toho programátora lepší zkušenost z neziskovky nebo z práce u Ruma, to si opravdu nedovolím odhadovat. Koneckonců, svého času se tady pohyboval personalista Petr Uchytil, tak není nic snadnějšího než mu napsat PM a počkat si na jeho kvalifikovaný odhad oproti našim laickým doměnkám, pokud někomu tenhle problém tak zásadně trhá žíly :)

Zvedavej

« Odpověď #98 kdy: 06. 04. 2013, 20:45:56 »
... měl dostat tak 9-12 hrubého ...

... když jsou hvězdy v dobré konstelaci, zvládne sestavit PCčko do druhého dne a do konce týdne tam dostat i Windows a Office.

Je to tak, že Rum nabízí podprůměrný nástupní plat. To je snad každému jasné, ne?

Tak teď jsem si to přečetl znovu a pořádně, PanKapitanRUM nabízí za složení 4 počítačů 9-12 hrubě. No to už se dá ;)

Biktop

« Odpověď #99 kdy: 06. 04. 2013, 21:17:27 »
"VŠ vzdělání technického směru, náplň práce - podržtaška podržtašky, co skládá počítače, plat - 10-12000,- Kč, místo - Liberec..."  Hmm... BLEK. si byl své poruchy osobnosti alespoň vědom. V tomto případě by si psycholog nepochybně také přišel na své. :D

pedro

« Odpověď #100 kdy: 06. 04. 2013, 21:25:08 »
Nečetl jsem to celý, jenom první stranu, ale nechápu, co se kdo diví. Určitě to nějaký absolvent průmyslovky nebo i bakalář vezme. Zkrácený úvazek, nějaká ta koruna (při plném úvazku by to dělalo 16 hrubého, to není až taková trága), položka v CV, dost volného času a při první příležitosti zdrhne. Jak se do lesa, tak se z lesa. Pro absolventa je to pořád o hodně výhodnější, než pro zaměstnavatele. Až takhle bude Kapitán někdy koncem podzima nebo v zimě najímat třetí, čtvrtou opičku, buď ho to přestane bavit, nebo mu seberou budget na provozování tohoto hobby.

Maixner

« Odpověď #101 kdy: 06. 04. 2013, 21:37:10 »
Vážně nechápu ty šmejdy tady, kteří jediné co, tak uráží.
Biktop a spol. by měli radějí STFU.
Nejsme tady u vás doma v kravíně.
Jediný slušný argument tady uvedl Pedro!

Franta.

« Odpověď #102 kdy: 06. 04. 2013, 21:54:25 »
při plném úvazku by to dělalo 16 hrubého, to není až taková trága
Je to polovina průměrného nástupního platu v daném oboru…

hmmm

« Odpověď #103 kdy: 06. 04. 2013, 22:00:48 »
Asi to nema cenu dal rozpitvavat.

Zajima me, koho Rum sezene. (Nekde dokonce psal, ze chce, aby ten clovek za tyhle penize byl spolehlivy.)

Takze az nekoho sezenete, tak dejte vedet.

« Odpověď #104 kdy: 06. 04. 2013, 22:29:55 »
Je to polovina průměrného nástupního platu v daném oboru…
To ale není "v daném oboru". V daném oboru (servisní technik) je celkově průměrný plat snad někde kolem 22,5 [1] (těžko říct, jak je to důvěryhodný zdroj)

V roce 2011 byla průměrná mzda v Libereckém kraji 23,4k [2] zatímco pro celou republiku 25,6 [3] - o nějakou tu desetinu nižší. Takže servisní technik na Liberecku by měl průměrně mít snad, od oka něco kolem dvacítky.

Takže přesněji řečeno se jedná o cca 80% průměrného platu v daném oboru.

(inteligentní čtenář si jistě všiml, že jsem se nevyjádřil k tomu, jestli je daný obor vhodný pro vyskoškoláka)

[1] http://www.platy.cz/platy/informacni-technologie/servisni-technik
[2] http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/t/01003F631A/$File/310912B01.pdf
[3] http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/t/01003F6324/$File/310912A01.pdf