Plat pro člověka bez praxe

Re:Plat pro člověka bez praxe
« Odpověď #300 kdy: 17. 04. 2013, 07:59:24 »
Oslovování tituly má kořeny v Rakousko-Uhersku* a afaik je běžné v Rakousku a Německu, do jejichž civilizačního okruhu patříme. Nejspíš to ale bude postupně upadat s narůstajícím vlivem anglosaského světa.

* "Dobrý den, paní vrchní radová." - oslovení manželky pana vrchního rady :)

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #301 kdy: 17. 04. 2013, 09:32:34 »
Hele, takze kdyz se zbavime sipkovy ruzenky Schwarzenberga tak ten proces urychlime?

« Odpověď #302 kdy: 17. 04. 2013, 10:55:11 »
Ne, prave proto, ze do tohodle okruhu historicky patrime.

Zvedavej

« Odpověď #303 kdy: 17. 04. 2013, 14:58:22 »
Ona to nebyla jen titulomanie, ale i posedlost formálním vzděláním. Stylem máš, nemáš. Bez ohledu na kvalitu.

Když jsem byl ve věku ZŠ, docela jsem četl KODovky a tak, pamatuji si Batličku, dobrodruh, muž mnoha řemesel a dnes by se řeklo polygot. Po návratu ze světa měl problém sehnat práci. Psávalo se o tom v záložkách o autorovi. Na rychlo jsem něco našel tady http://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/59938-otakar-batlicka.html

Tom Liberec

« Odpověď #304 kdy: 24. 04. 2013, 23:05:33 »
Dokážu se na to podívat z obou stran. Na jedné straně je pravda, že při současné nezaměstnanost je pro mladé po škole těžké si najít práci. Není jejich vinou, že je recese.
Na straně druhé ve firmách je potřeba řešit problémy v té chvíli je důležité kdo je schopen vyřešit problém, pomoci s řešením, případně zda nevyjde lépe si někoho najmout. U nás je to jednoduché, každý a platí to obecně má právo udělat si ŽL a ostatním to předvést. Ve vedení firmy a "složkách" těsně pod ní jsou pouze lidé s vlastní, většinou dlouholetou zkušeností s podnikání.
U člověka jenž nastupuje a jedno zda po VŠ či SŠ, mě jako člověka jenž vedl účetnictví firmám a viděl jich nespočet jít bankrotu, ať řízeného či nikoliv, zajímá kdy si vydělá na mzdu a zda vůbec. Navíc PLAT  se vyplácí převážně ve státní sféře, je otázkou zda diskutujeme o platu, či mzdě. Pokud mám na starosti určité věci okolo IT a to IT neprodáváme, pak musí být moje zajištění těchto věcí co nejlepší. Prostě já firmu neživím a dělám co se mi řekne. Mladé lidi po škole bych nepodceňoval, nemají tu šanci jako mnozí z nás získat zkušenosti s ŽL v deskách pro nižší koupěschopnost obyvatel a firem v této době. Je to tvrdé ale mnohdy pokud nevezmou minimální mzdu, mají opravdu jen tu šanci si ji vydělat na ŽL či si založit firmu a nebo tu maminku. Viděl jsem však i studentíky schopné v 17 - 18 letech naučit, samostatně programovat atd. Psal se rok 1991. Loni jsem dal inzerát na místní technickou VŠ a byl jsem ochoten platit 300 Kč / 45 min. Byl jsem ochoten se časově přizpůsobit a obětovat dovolenou.   .................... výsledek neozval se nikdo !

hmmm

« Odpověď #305 kdy: 25. 04. 2013, 19:48:44 »
Re: Tom Liberec

Za 300 Kc/hod se nikdo neozval? To je divne. Jak ten inzerat vypadal?
Za to by se klidne mohl ozvat i nejaky doktorand jako melouch.

Kde jsou ty casy, kdyz jsem delal v Jobstudentu za 30 Kc/hod, Hypernova, Meritor, Peguform...

« Odpověď #306 kdy: 25. 04. 2013, 20:48:16 »
psal jsem to vedle: tenhle evropskej socík je naucil tomu ze se jim proste nechce.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tom Liberec

« Odpověď #307 kdy: 25. 04. 2013, 21:06:56 »
Předpokládaný počet lekcí i to, že se časově mohu přizpůsobit. Šlo mi o JS a případně o jQuery. Teoreticky by to šlo i na kolejích jestli mají ten web tam. Nakonec v roce 1991 - 92, musel bych se podívat do papírů nevím přesně, jsme s kámošem taky vozíčkářem byli na kurzu na místní VŠ dnes Technické univerzitě Liberec, tehdy DOS a Lotus. Po roce 2000 jsem si na rekvalifikaci, opět okolo počítačů musel sehnat i učitele sám a bylo to se štěstím.   

morf

« Odpověď #308 kdy: 25. 04. 2013, 21:52:27 »
Takovej přehled pompézní nabubřelosti, která má překrýt vlastní mindráčky a nejistotu jsem už dlouho neviděl. Mám na mysli to co tu předvedli PanKapitanRUM, Macík apod. Na chvíli jsem myslel, že jsem na nějakém serveru pro psychology a že se tu řeší nějaký fest poškozený pacienti. A né, osobně se mě to nedotýká. V IT dělám už déle jak 15 let, taky jsem začínal od nuly, ale nikoho bych rozhodně nenazýval opičkou. Takovej životní přístup k druhým svědčí o ubohosti pisatele, i když on si nejspíš myslí, že je hroznej borec.

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #309 kdy: 26. 04. 2013, 12:13:28 »
Tak to je presny. To se stava treba u architektu, kteri zelenaji kdyz jim nekdo rekne "jen" inzenyre.
A jeste me vytaci, kdyz u doktora vyvolava sestra stylem "inzenyr Novak". Co je ostatnim lidem v cekarne do toho kdo ma jaky titul?
Pouzivani titulu bych zrusil. Jedni blbove si tim honi ego a pro dalsi blby je to duvod k zavisti.

Doktorovi taky neříkáš pane Nováku, nýbrž pane doktore. A z toho, že tě to tak vytáčí, usuzuji, že patříš mezi ty závistivé blby, jinak by ti to totiž bylo úplně jedno.

jehovista

« Odpověď #310 kdy: 26. 04. 2013, 13:10:52 »
Doktorovi taky neříkáš pane Nováku, nýbrž pane doktore. A z toho, že tě to tak vytáčí, usuzuji, že patříš mezi ty závistivé blby, jinak by ti to totiž bylo úplně jedno.
Jenze doktorovi rikam doktore protoze za nim jdu kvuli vykonu jeho profese a navic v ordinaci nemusim pouzivat casto spatne zapamatovatelne jmeno, protoze je jasne koho oslovuju. V cekarne je ale podle me lepsi rict pan Novak, nez inzenyr architekt Novak.
P.S. Ja titul mam, tak tezko muzu patrit mezi ty zavistive.

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #311 kdy: 26. 04. 2013, 14:43:17 »
V tom případě nechápu, co tě na tom vytáčí. Doktoři a sestry si na tituly obzvlášť potrpí a projevuje se to i na jejich přístupu ke klientům.

j

« Odpověď #312 kdy: 26. 04. 2013, 16:06:33 »
Tak to je presny. To se stava treba u architektu, kteri zelenaji kdyz jim nekdo rekne "jen" inzenyre.
A jeste me vytaci, kdyz u doktora vyvolava sestra stylem "inzenyr Novak". Co je ostatnim lidem v cekarne do toho kdo ma jaky titul?
Pouzivani titulu bych zrusil. Jedni blbove si tim honi ego a pro dalsi blby je to duvod k zavisti.

Doktorovi rikam doktore ... protoze je to doktor, stejne jako sestre rikam sestro ... neco jinyho je osloveni funkci a neco jinyho osloveni titulem. Uvedom si laskave, ze vyucujicimu na stredni skole se taky rika profesore/profesorko, a to pres to, ze ten titul nikdo z nich nema. Prozmenu na zakladce se oslovuje uciteli/ucitelko ... a to pres to, ze prevazne nejaky ten titul mit musi.

Uplne neco jinyho pak je, kdyz se nekdo titulem predstavuje.

Znam lidi, ktere by bylo mozne nazvat uspesnymi lidmi, a je to tak 1:1 s titulem a bez. Ti co titul maji, se jim nikde nechlubi. Pak znam hromadu blbu, a ta cast z nich co titul ma, se jim chlubi absolutne vsude a velmi trvaji na tom, aby jejich titul byl uvaden vzdy a vsude ...

Neznam ani jednoho cloveka, ktereho by bylo mozno povazovat za uspesneho/kvalitniho odbornika/... a zaroven baziroval na svem titulu.

Jakub Galgonek

« Odpověď #313 kdy: 26. 04. 2013, 16:55:56 »
Doktorovi rikam doktore ... protoze je to doktor, stejne jako sestre rikam sestro ... neco jinyho je osloveni funkci a neco jinyho osloveni titulem.

On je to funkcí hlavně lékař.

« Odpověď #314 kdy: 27. 04. 2013, 23:35:11 »
Jak byste oslovovali sestru? Pani bakalářko?