Přesně proto jsem nechtěl psát konkrétní věci, protože jsem čekal, že každý řekne, že nic takového není. Jenže všechno tohle se používá víc než bys čekal (např. k překladačům: viděl jsem na netu článek, kde si autor napsal něco jako "generátor" aplikací do mobilu a pomocí DSL nad javou si ten generátor parametrizoval a sázel tak aplikace do mobilu jak na běžícím páse, paralelizace je zase oblíbená u obchodníků na burze atd.). Spíš to z těch inzerátů nevyčteš. Mě jde hlavně o to jak zjistit co se za daným inzerátem vlastně skrývá za práci nebo kde najít lepší inzeráty. Z inzerátu "Hledáme Java (SE/EE) programátora" nevím vůbec nic.
Rozumim. Mno k tomu generatoru aplikaci, to zni urcite zajimave, ale imho tezko najdes nejakeho zamestnavatele, ktery by to po tobe chtel. To jsou takove indivudalni projekty, ktere muzes zacit i sam, nebo se s nekym domluvit na spolupraci. Vsadim se, ze ten autor toho generatoru to take nedelal pro sveho zamestnavatele, ale spise z vlastni iniciativy, nebo ano? Vlastni iniciative se meze urcite nekladou, to je podobne jako treba to nedavne proskenovani internetu (
http://www.root.cz/clanky/botnet-proskenoval-cely-internet-pouziva-se-jen-tretina-ipv4-adres/), taky proste vlastni iniciativa. Za nejaky cas treba ten svuj projekt prodas za velke $$$, nebo bys mohl zkusit kickstarter, jestli mas nejaky zajimavy projekt a chtel bys na nem delat, ale nemas finance.
Souhlasim urcite s tim, co jsi psal, ze kompilatory se pouzivaji dnes a denne, obchodnici na burze potrebuji sve paralelizovane aplikace a kdo vi co vsechno, ale takove joby jsou zkratka velmi minoritni, anebo jednoduse nevim kde se vyskytuji. Ja treba pouzivam roky ruzne programovaci jazyky, ale job na vylepsovani nejakeho toho programovaciho jazyka jsem nikdy nevidel
anebo opet nevim kde jsou.
Jak zjistit co se za danym inzeratem skryva za praci to by chtel umet kazdy. Me treba zaujal jednou jeden inzerat na nejakou UNIXovou pozici a az na pohovoru jsem zjistil, ze se vlastne jedna o Windowsovy job
Jedine se proste snazit ziskavat co nejvice informaci o konkretnich lidech a od tech ziskat presnejsi informace.
Bohuzel realita v IT je takova, ze se spise nakoupi nove servery, nez aby se slo neco optimalizovat
Bohuzel je to asi levnejsi... Ale urcite se da se najit i takovy job, kde se pocita kazdy bit, ci podobne opravdu kriticke veci, ale takove imho na jobs.cz nenajdes, to chce proste cilit na konkretni firmy/lidi/projekty/technologie.