Práce v IBM

/.

Re:Práce v IBM
« Odpověď #60 kdy: 20. 04. 2013, 14:01:43 »
Je tu třeba někdo, kdo tam je a je spokojený?

IBM je firma mnoha tvari a prilezitosti. Podle toho vypada i spektrum cinnosti ke kterym se muze dostat. Ovsem kdyz tam jdes po skole a zvenci, tak nemas prilis sanci dosahnout na nic zajimaveho.

/.

« Odpověď #61 kdy: 20. 04. 2013, 14:16:09 »
jestli se chceš něco naučit, zkus tohle:
http://hp.lmcg2.com/pd/553818838/?rps=233&section=positions

hp je financne ve srackach. tam zazraky necekat.

Kolemjdoucí_razdvatri

« Odpověď #62 kdy: 20. 04. 2013, 14:34:16 »
Oni vůbec netestovali úroveň cizího jazyka uchazeče? Měl jsme za to, že veškerá komunikace podnikem probíhá anglicky.

« Odpověď #63 kdy: 20. 04. 2013, 17:05:13 »
jestli se chceš něco naučit, zkus tohle:
http://hp.lmcg2.com/pd/553818838/?rps=233&section=positions

hp je financne ve srackach. tam zazraky necekat.

co tam píšou ? Anglicky neumím, ani to po mě nikdo nemůže chtít, když jsem z ANJ odmaturoval za 4.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

Bob

« Odpověď #64 kdy: 20. 04. 2013, 23:42:21 »
Hoj.
Pro L2 support cehokoli v IDC Brno network / win / unix je standard 30k hrubeho.
Niz nejdi at ti nabizi hory doly za oncall ci 24h smenny support... budes to mit min 1 rok.... a cas se zorientovat a trochu naucit.
Hodne stesti... a kdyztak se potkame na cigarku venku ;-)

prezek

• 229
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 21. 04. 2013, 22:42:38 »
Koleso, žiješ z našich daní a ještě bys chtěl, abysme ti zadarmo překládali?

greppppp

« Odpověď #66 kdy: 21. 04. 2013, 22:52:27 »
Hoj.
Pro L2 support cehokoli v IDC Brno network / win / unix je standard 30k hrubeho.
Niz nejdi at ti nabizi hory doly za oncall ci 24h smenny support... budes to mit min 1 rok.... a cas se zorientovat a trochu naucit.
Hodne stesti... a kdyztak se potkame na cigarku venku ;-)

30k ?
co som nastupoval ja pred rokom tak som dostal 40k (l2 support). treba sa len nebat pytat.

greppppp

« Odpověď #67 kdy: 21. 04. 2013, 23:02:43 »
este skusim opysat moje skusenosti. nastup som mal cca pred rokom cez jednu hr agenturu. dostal som 40k nastupny.
prvy 3 dni si musis odkrutit klasicky brainwashing + mandatory skolenia.
vybavenie dostanes po niekom, necakaj ziadne nove veci. vyhoda oproti inym firmam je ze mozes mat linux ako os.
svojho manazera som pocas svojho 3 mesacneho posobenia videl asi 2 krat, a aj to kvoli tomu, pretoze som potreboval od neho podpis. citim som sa tam ako kus mesa, nezajem od vedenia.
partia ludi vyborna, zmes cechov, cobolakov, rumunov, bulharov, poliakov a dalsich.
v skusobnej dobe som dostal ponuku do inej firmy a bez rozmyslania som od tam odisiel.

kamarati co tam robia maju tiez cca okolo 45k nastupny pred rokom. po roku niektory dostali premie (cca 10k), zvysenie platu 0%. maju 3 smennu prevadzku, takze z nocnych a vikendov maju peniaze + overtime (vela podvadzat, nadhodnocovat, ..., proste drzat krok) pre priklad vytvorenie usera je na 1 hodinu....

« Odpověď #68 kdy: 22. 04. 2013, 05:27:47 »
Koleso, žiješ z našich daní a ještě bys chtěl, abysme ti zadarmo překládali?

napište to rovnou česky a nebudete muset nic překládat :-)
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

Dave

« Odpověď #69 kdy: 22. 04. 2013, 08:11:09 »
rict si muzes klidne treba o 50k mesicne ale to ti rozhodne nedaji, za dverma ceka dalsich 2000 lam ktere vezmou za 25-30k, taky tam neni neobvykle ze L1 pri naboru dostane vic penez nez L2
zvysovani platu sem si taky moc nevsiml behem 3 let co sem tam byl, kdyz mas dobreho manazera tak snad ale to jedine za cenu ze budes teamleadra, focal pointa apod.
z naseho L2/L3 Unix teamu tam zustal jeden clovek - behem jednoho roku odesli vsichni jinam (RedHat, AT&T, Homecredit)
ale nekdo rikal ze kazdy ajtak musi aspon jednou za zivot pracovat v IBM  ;D tak ja uz mam splneno

« Odpověď #70 kdy: 22. 04. 2013, 08:30:48 »
kdyz tomu nerozumis tak tam stejne nebylo nic pro tebe zajimavyho.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

smajl

« Odpověď #71 kdy: 22. 04. 2013, 11:09:40 »
LVM v Linuxe je o niecom inom ako LVM v AIXe, tak isto pochybujem ze si sa pri Linuxe stretol s GLVM (Geographic Logical Volume Manager). So sluzobnym notasom si hlavu nelam, funguje na vsetko co potrebujes :) SLA sa pohybuje od 2 hodin do asi 1 mesiaca, takze riesenie "urgentneho" problemu do 2 hodin je obcas otazkou 15 minut.
Pracujem v IBM, plat sa mi za 4.5 roka odkedy som nastupoval na L1 zvysil presne o 105% (som na L2). Da sa to, nesmies byt nemehlo a ako uz niekto spominal musis mat stastie na managera. Ten moj sa pomerne aktivne zapaja do diania + sedi asi 2 metre od nasich miest = okamzity feedback.
Nebat sa, prinajhorsom si tam odsedis 2 roky a mas pekny novy zaznam v zivotopise.

Ředitel

« Odpověď #72 kdy: 04. 06. 2013, 19:44:19 »
Všichni zkušení admini utíkají pryč. Vedení omezuje přesčasy, nezvyšuje platy, nedává prémie, ruší školení. Dokonce i Indové, Bulhaři a Rumuni odjíždějí pryč!

Pokud máte možnost jít kamkoli jinam, neváhejte.  Zůstávají jen zoufalci.

« Odpověď #73 kdy: 04. 06. 2013, 20:17:25 »
Všichni zkušení admini utíkají pryč. Vedení omezuje přesčasy, nezvyšuje platy, nedává prémie, ruší školení. Dokonce i Indové, Bulhaři a Rumuni odjíždějí pryč!

Pokud máte možnost jít kamkoli jinam, neváhejte.  Zůstávají jen zoufalci.

zrovna jsem se chtel zeptat. studuji na VS IT a přemyslel jsem že bych sel do IBM student intership university nebo jak se to jmenuje abych zacal startovat svoji IT karieru. takze mam startovat u jine spolecnosti rikate? taky jsem slysel že je v IBM spousta smernic a narizeni... na jeden email mi po mesici odpovedely dve pani. takze nebrat? diky :)

benny264

« Odpověď #74 kdy: 05. 06. 2013, 07:33:00 »
Na start by som to urcite skusil... vela veci sa tam naucis...