Fórum nefunguje kvůli gemius.pl

Nemohu si pomoci, ...
« Odpověď #45 kdy: 26. 02. 2013, 15:29:23 »
... ale asi ty reklamní "plochy" AdBlocku zase povolím nezobrazovat.

Dřív to ještě šlo, ale teď jsou ty reklamní linky (reklama seznam.cz) i s náhledama stránek a to už je otravné.
Nevím jak komu, ale na mne to už působí rušivě.
(nemluvím o té patičce)

PS: Zjistěte si, kdy zemřete?

neplatnyudaj

Re:Fórum nefunguje kvůli gemius.pl
« Odpověď #46 kdy: 26. 02. 2013, 15:42:39 »
Jak jsem si vsiml, tak leceni homeopatiky, minimalne na zapade, vyjde spise levneji, nez leceni chemikaliemi. Takze pokud to nekomu pomaha, i kdyby to bylo pouze na zaklade placebo efektu, je to porad lepsi, nez svinstva s mnozstvim vedlejsich ucinku prevysujicim mnozstvi ucinku zadoucich. Nemyslete si, ze big pharma ma jine umysly, nez dostat se k obsahu vaseho konta. Ve Francii treba vysla knizka "Guide des 4000 médicaments utiles, inutiles ou dangereux" (autori Philippe Even, Bernard Debré). Podle nich je 50 % leku k nicemu, 20 % uzivateli spatne tolerovanych, 5 % potencialne vysoce nebezpecnych, nizmene 75 % tech predrazenych sracek je hrazenych pojistovnou. Ovsem na kazdem diskusnim foru se vzdy najde alespon jeden trouba, ktery setri farmaceutickym spolecnostem naklady na reklamu a navazi do homeopatik, ktera maji minimalne tu zasluhu, ze nikomu neuskodi. Budte tak laskav a ponechte lidem svobodu rozhodnuti, cim se budou lecit. Na vselijaka omezeni a nesmyslne zakazy tady mami jiz nasi vladu a do znacne miry i Evropskou komisi.

Sam jsi trouba. Kupuj si homeopatika treba po kilech, ale za sve. Z principu je spatne, aby se z povinneho pojisteni hradil podvod. Ze je klasicka farmacie taky prohnila na tom nic nemeni.

Lol Phirae

« Odpověď #47 kdy: 26. 02. 2013, 17:12:16 »
Sam jsi trouba. Kupuj si homeopatika treba po kilech, ale za sve.

Asi tak nějak. V opačném případě požaduju stejnou "dotaci" z pojistného na nákup cukru (přepočtenou na gram) v samoobsluze.

paranoik

« Odpověď #48 kdy: 26. 02. 2013, 17:29:35 »
Neřešíme blokování reklam, ale blokování měřících služeb. Obojí je samozřejmě problém, ale to měření snad ještě větší. Navíc to nikoho neobtěžuje (až na problém, kterým začala celá tato diskuse, ale to bude brzy vyřešeno nadobro) a stejně to lidi blokují z principu. Když už blokuju, tak všechno! Jeden klik navíc a je to. To jsem s tím pěkně vy... třel podlahu.
Skoro všechny analytické nástroje jsou prostředek pro budování korporátní totality. Uživateli nepřináší vůbec nic, pouze dávají další možnosti korporacím (sledování uživatelů po internetu, získávání osobních údajů atd. a to bez vědomí uživatele a někdy proti jeho vůli). Proto doporučuju blokovat hlavně analytické nástroje. Neříkám, že to dělá netmonitor, ale pro jistotu ho blokuju, protože s tím může kdykoliv začít. Nikomu není nic do toho co jsem si zobrazil, kdy a z jakého počítače.

« Odpověď #49 kdy: 26. 02. 2013, 17:53:42 »
Bohužel to není ale jak jinak dělat. My sice máme data z Apache, ale těm z principu nikdo nevěří. Jediným způsobem jsou tyhle nezávislé analytické nástroje, které dodávají relevantní data inzerentům. Detailní údaje má jen NetMonitor a ven (nám i inzerentům) dává jen obecné statistiky.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #50 kdy: 26. 02. 2013, 22:26:16 »
Dámy a pánové, dnes jen krátce:

Neblokuju, uvědomuju si, že to servery živí.

Navštěvujte následující měsíc několikrát denně zive.cz a jejich forum a až e poblejete třikrát za den, pochopíte, jak je tady krásně... To myslím naprosto vážně. Jejich server jsem navštěvoval pravidelně a celkem jim tam naklikával. Pral jsem se ve foru za přijatelnější reklamy. Nebyl jsem sám, přidali se další. Jak to dopadlo? zive.cz ani forum jsem několik týdnů neviděl a jsem za to sakra rád.

Tady je to ještě super skvělý úžasný, ať s prsatýma holkama v autech nebo s nějakýma červama nebo co...

Zkuste a sami uvidíte.

(PS: Přidávám odkaz na vlákno ve foru, kde jsem se fakt naštval a začal to s nima řešit - tady)

dd

« Odpověď #51 kdy: 26. 02. 2013, 23:57:57 »
Hm musim uznat, ze jste me nahlodali. Asi k tomu zmenim trochu pristup.

PanKapitanRUM

« Odpověď #52 kdy: 27. 02. 2013, 00:07:30 »
Taky žádný nechuťárny vidět nechci (a to jsem dostal školu na www.zvraceny.cz ), ale to bylo opravdu jen jednu dobu.
Já si myslím, že by možná bylo řešení "Placený přístup bez reklam" aneb root je jeden z mála serverů,
kterému bych byl ochotný dát peníze
.

App, když už to tu řešíme, občas bych si dovedl představit to, že někdo napíše nějaký článek, protože tu chybí.
Na startupech to funguje docela dobře, prostě někdo přijde s něčím a lidi se na to složí.
Proč by něco takového nemohlo fungovat tady?
Ve fóru založit rubriku "chci článek na téma bla bla" nabízím 50 až 100,- Kč, když se k tomu přidá ještě dalších 10-20 lidí, bude to na honorář.

Další, co by mohlo být zajímavé, je hodnocení těchto článků před jejich vydáním, když na článek dám peníze, tak bych na něj měl expresní náhled a mohl se například vyjádřit k hodnotám uvnitř článku uvedeným před jeho ostrým vydáním. Nikdo není neomylný.

Pak by mohlo být zajímavé zavést institut "sponzora článku", tj. vydělit náklady na vydání článku dejme tomu pěti a za každou 1/5 tam bouchnout odkaz o velikosti řekněme takového toho malého tlačítka, jak bylo u seznamu, tuším že tenkrát 200 na 100 px.

To mi přijde apriori lepší, než to post-oceňování článků.
Proč čekat na to, až někdo vydá nějaký článek, když mohu o článek požádat v rubrice PRÁCE?

To se budu za to zejtra zase stydět, až budu číst, co jsem tu nalitej psal. ::) A třeba ne, jsem totiž RUM! Kapitán RUM! tedy PAN Kapitán RUM  :P

paranoik

« Odpověď #53 kdy: 27. 02. 2013, 00:35:11 »
...
Takze pouzit neco jako flattr s tim ze to zaplatis dopredu. To mi nepripada moc dobry napad. Vzdy jsou lespi penize za odvedenou praci nez dopredu a nelibi se mi autorum rikat o cem maji psat. At pisou o cem chteji, ale hlavne at to za neco stoji, takze preferuju spis ten flattr.

Bohužel to není ale jak jinak dělat. My sice máme data z Apache, ale těm z principu nikdo nevěří. Jediným způsobem jsou tyhle nezávislé analytické nástroje, které dodávají relevantní data inzerentům. Detailní údaje má jen NetMonitor a ven (nám i inzerentům) dává jen obecné statistiky.
Tady muzu jenom rict, ze je navyber mezi soukromym a penezi pro web. Neni zas tak slozite odhadnout co vyhraje (mezi lidmi , kteri vi o co jde). Problem je v tom, ze neexistuje zadny zakon, ktery by ucinne omezoval, co za udaje je mozne shromazdovat.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #54 kdy: 27. 02. 2013, 00:57:04 »
...
Takze pouzit neco jako flattr s tim ze to zaplatis dopredu. To mi nepripada moc dobry napad. Vzdy jsou lespi penize za odvedenou praci nez dopredu a nelibi se mi autorum rikat o cem maji psat. At pisou o cem chteji, ale hlavne at to za neco stoji, takze preferuju spis ten flattr.
Tady to bylo myšlené asi tak, že se nashromáždí peníze na nějaké téma a autor, který uvidí vhozenou rukavici a ujme se ho a odvede ho na schválené úrovni obdrží onu částku až po vydání na serveru. Alespoň takto jsem to pochopil a má to smysl. Nejdříve se spoří a až potom se koupí produkt.

Tady muzu jenom rict, ze je navyber mezi soukromym a penezi pro web. Neni zas tak slozite odhadnout co vyhraje (mezi lidmi , kteri vi o co jde). Problem je v tom, ze neexistuje zadny zakon, ktery by ucinne omezoval, co za udaje je mozne shromazdovat.
[/quote]
... a i kdyby to bylo právně podložené, tak si přiznejme, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly. Přiznejme si však, že root je oproti jiným serverům zlatej.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #55 kdy: 27. 02. 2013, 01:00:13 »
To se budu za to zejtra zase stydět, až budu číst, co jsem tu nalitej psal. ::) A třeba ne, jsem totiž RUM! Kapitán RUM! tedy PAN Kapitán RUM  :P
Z toho si nic nedělej, taky tu kolikrát píši pod vlivem čtyř růží a druhý den se divím, co jsem to napsal. Je to přirozené, nějak se ta hlava vyčistit musí.

« Odpověď #56 kdy: 27. 02. 2013, 01:28:49 »
OK, kdyz mi napisete nejaky plugin do Chrome, ktery u vsech reklam na root.cz nastavi css display:none, nebo velikost 1x1px tak ihned vypinam adblock pro root.cz.
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

PanKapitanRUM

« Odpověď #57 kdy: 27. 02. 2013, 01:49:08 »
Tady to bylo myšlené asi tak, že se nashromáždí peníze na nějaké téma a autor, který uvidí vhozenou rukavici a ujme se ho a odvede ho na schválené úrovni obdrží onu částku až po vydání na serveru. Alespoň takto jsem to pochopil a má to smysl. Nejdříve se spoří a až potom se koupí produkt.

Přesně tak, kolikrát tu jsou články, které mě prostě nezajímají a nečtu je a přitom bych si za pěkný článek na určité téma rád i připlatil.
Něco jako video on demand (VOD).
Samozřejmě předpokládám, že by redakce nepustila každou kravinu.

Má to následující výhody:
- pokud o nějaký článek stojíš, můžeš si o něj říct a dostaneš ho
- přicházelo by víc článků, které lidi opravdu zajímají
- článek zaplatíš, ostatní ho mají zadarmo = děláš něco pěkného + když tam bude redakce uvádět sponzory článků, je to i reklama

Možnost náhledu na článek by pak umožnila odstranit případné chyby.
Kolikrát jsem na PCTuningu četl nějakou mega kravinu ::)

A samozřejmě to myslím jako doplněk k běžnému obsahu ;)

PanKapitanRUM

« Odpověď #58 kdy: 27. 02. 2013, 01:53:27 »
Pravidla?
Výše motivačního příspěvku řekněme 50-100-250-500Kč
Částka se musí složit na účet Rootu, nebo platba přes PayPal a pod.
Peníze nevyčerpané do konce roku - tj. pokud se nenajde dost lidí nebo pokud to nikdo nevezme - propadají ve prospěch redakce a ta za ně nakoupí ceny řekněme do velké vánoční soutěže.

To je zase KapitánoRumovský nápad co  ;D

PanKapitanRUM

« Odpověď #59 kdy: 27. 02. 2013, 02:11:25 »
A abych neplácal jen tak do větru  ::)

Tenhle měsíc bych dal celkem 500,- a nabídl odměny:
+100,- Kč na článek o ovladačích v Linuxu (nic pro X, myslím síťovky, disky a pod.)
+100,- Kč na článek o kompilaci Jádra s přidáním podpory pro nějaký ovladač (rozepsání postupu)
+100,- Kč na článek o kompilaci Jádra druhá část
+100,- Kč na článek o iSCSI serverech (tedy ne iSCSI klient)
+100,- Kč na článek o ladění výkonu MySQL/MariaSQL

Příští měsíc bych přidal další 500,- a nabídl odměny ještě na:
+100,- Kč na článek o nastavování firewallu
+100,- Kč na článek o měření dostupnosti a síly sítí na WIFI
+100,- Kč na článek o měření a zjišťování toho, co lítá po kabelech (nástroje pro detekci packetstromů)
+50,- Kč * 4 (tj.200) na čtyřdílný seriál o zabezpečení WWW serveru na Internetu

Teď je otázka, kolik by těch peněz muselo být, aby se toho opravdu někdo chytil.

Neříkám, že bych posílal peníze každý měsíc a nečekám, že by se na články naspořilo za pár dní.
Já bych třeba dával peníze co 1/2 roku. ::)