Tak a teď se pusťte do mě, protože já preferuji Windows

. Ne teď vážně, na desktopu preferuji Windows (virůstal sem na DOSu a na 3.11, teď mám podle někoho hnusné Windows 8, měl sem i dva roky Visty naprosto bez problémů a bez jediného reinstallu, protože se držím hesla, že systém je tak stabilní, jak stabilní je jeho uživatel). Taky mám ve virtuálech některé distribuce Linuxu a Unixu (Fedora, FreeBSD, Gentoo) a na armovém netbooku mám Ubuntu.
Co se týče serverů, tak tady je situace´naprosto odlišná, protože je nutné zohlednit strukturu sítě, uživatelů a služeb. Máte v síti 99.9% stanic s Windowsy, tak tam dejte doménu na Windows serverech, máte tam spíše Linuxy, tak proč ne Linuxovou Sambu a LDAP server. Potřebujete stabilní firewall - Mikrotik, PfSense, Mono...
Mohl bych takhle pokračovat do aleluja, ale mám za to, že tohle téma se věnuje důvěryhodnosti jednotlivých diskutérů. Tudíž všichni teď poslouchejte mě, protože já jsem nejlepší (no dobře nejsem, klaním se k jednomu komentu v tomto tématu - použivejte zdravý rozum, google a rady, které sou k danému tématu)