Jak se obvykle na linuxových fórech dříve říkalo, Linux je uživatelsky přívětivý, ale své uživatele si vybírá. MS i Apple potřebují oslovit co nejvíce lidí a ti asi nebudou mentálně úplně nejrychlejší. Proto nemůže být nikdy Linux tak populární. Zralý je Linux dost už řadu let, jen asi ne pro každého a není to chybou systému.
Ale vůbec ne, pointa je, že nikdo vlastně nechce, aby Linux na desktopu měl víc než pár testovacích uživatelů.
Tedy nikdo z komunity Linuxářů.
Přišli by o pověst mágů.
Slova říkají něco, ale činy hovoří něco jiného.
Dříve se jádro velmi kompilovalo, všichni věděli, že sestavit si dobré jádro umí jen machři.
Vznikl tlak, který zapříčinil to, že už to kompilování není až tak potřeba.
Ale trvalo to 15 let!
Pod widlema se jádro kompilovat nemusí.
To je systém pro běžného užíváka, ten nechce k vůli instalaci čehokoliv chápat to, proč se má jádro kompilovat.
Jádro ať si kompilují ti, jejichž čas je bezcenný nebo jaderní vývojáři,
já se potřebuji soustředit na práci.A tak je to se vším, Linux tak nějak předpokládá, že bude každý programátor.
Je to něco jako groupensex, kde každý musí nastavit řiť nebo píchat, bez ohledu na to, co chce, zadarmo, ale nesmí přemýšlet nad tím, kdo nebo co mu tu zadek právě píchá.
Widle "jsou taková čubka, která podrží, když chceš, ale musíš předem zaplatit."
Přiznám se, že raději zaplatím, než aby mi někdo píchal zadek.
Jádro jsem kompiloval už několikrát a zadek mi nikdo ještě nepíchal, ale myslím, že bych se obešel i bez té kompilace, kdy jsem musel třicet hodin laborovat nad tím, proč to kurva nejde přeložit a proč se kurva serou závislosti tak blbě, že se to nedá vyřešit.
Třicet hodin mého času jsem měl prožít raději někde na rande s nějakou pěknou kočkou.