Životnost XP končí, akce s W8 končí za 11 dní

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
Re:Životnost XP končí, akce s W8 končí za 11 dní
« Odpověď #45 kdy: 01. 02. 2013, 20:25:27 »
Zlatej Debian....  ;)

PanKapitanRUM

« Odpověď #46 kdy: 01. 02. 2013, 21:28:08 »
Linux je super! Mám ho moc rád a používám ho hodně!
Ale na serveru, kam patří.
Na desktop ještě nedozrál.

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 01. 02. 2013, 21:54:11 »
Linux je super! Mám ho moc rád a používám ho hodně!
Ale na serveru, kam patří.
Na desktop ještě nedozrál.

Hmmm.... Já používám Linux už dost dlouho (nějakých 12 let) právě na desktopu. Dokonce byl u mě dřív než Widle, hned po DOSu (ještě na staré dobré 486), a na něm jsem měl taky první Graf. prostředí (starý dobrý Blackbox). Widle přišli později - kvůli hrám (zaměstnání nepočítám). Teď mám na desktopu Debian a nějak mi nic nechybí. Moji rodiče - jen tak mimochodem také, a zvlášť máti je s ním spokojená.  Měl jsem dost dlouho v dualbootu Widle. Měl jsem možnost si trochu vyzkoušet Maca. A ani v jednom jsem nenašel nic, co by mi v Linuxu scházelo...

Co chybí tobě na Linuxovém desktopu? A namyslíš, že tvrzení, že "pro desktop nedozrál" je spíš jen ... věcí názoru?   

Rax

« Odpověď #48 kdy: 01. 02. 2013, 22:04:29 »
Linux na desktopu je mrtvý, dále diskutovat na toto téma nemá smysl.

http://www.linuxexpres.cz/zakladatel-gnome-linux-na-desktopu-je-mrtvy

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 01. 02. 2013, 22:15:57 »

Kecy. Roztříštěnost a pomíjívost.... prostě kecy. A jako třešničku na dortu bych považoval, když vypadne z vedoucího velkého projektu, který se zrovna dvakrát o nějakou sjednocení nesnažil. 

apple

« Odpověď #50 kdy: 01. 02. 2013, 22:27:45 »
Jak se obvykle na linuxových fórech dříve říkalo, Linux je uživatelsky přívětivý, ale své uživatele si vybírá. MS i Apple potřebují oslovit co nejvíce lidí a ti asi nebudou mentálně úplně nejrychlejší. Proto nemůže být nikdy Linux tak populární. Zralý je Linux dost už řadu let, jen asi ne pro každého a není to chybou systému.

PanKapitanRUM

« Odpověď #51 kdy: 01. 02. 2013, 22:45:34 »

Je to tak, ale šílený fanatik to nepochopí.

Nicméně vše se může změnit.
Podle teorie evoluce to přestane někoho bavit, až nakonec zůstanou jen ti silní.

PanKapitanRUM

« Odpověď #52 kdy: 01. 02. 2013, 22:57:37 »
Jak se obvykle na linuxových fórech dříve říkalo, Linux je uživatelsky přívětivý, ale své uživatele si vybírá. MS i Apple potřebují oslovit co nejvíce lidí a ti asi nebudou mentálně úplně nejrychlejší. Proto nemůže být nikdy Linux tak populární. Zralý je Linux dost už řadu let, jen asi ne pro každého a není to chybou systému.

Ale vůbec ne, pointa je, že nikdo vlastně nechce, aby Linux na desktopu měl víc než pár testovacích uživatelů.
Tedy nikdo z komunity Linuxářů.
Přišli by o pověst mágů.
Slova říkají něco, ale činy hovoří něco jiného.

Dříve se jádro velmi kompilovalo, všichni věděli, že sestavit si dobré jádro umí jen machři.
Vznikl tlak, který zapříčinil to, že už to kompilování není až tak potřeba.
Ale trvalo to 15 let!
Pod widlema se jádro kompilovat nemusí.
To je systém pro běžného užíváka, ten nechce k vůli instalaci čehokoliv chápat to, proč se má jádro kompilovat.
Jádro ať si kompilují ti, jejichž čas je bezcenný nebo jaderní vývojáři, já se potřebuji soustředit na práci.
A tak je to se vším, Linux tak nějak předpokládá, že bude každý programátor.
Je to něco jako groupensex, kde každý musí nastavit řiť nebo píchat, bez ohledu na to, co chce, zadarmo, ale nesmí přemýšlet nad tím, kdo nebo co mu tu zadek právě píchá.
Widle "jsou taková čubka, která podrží, když chceš, ale musíš předem zaplatit."
Přiznám se, že raději zaplatím, než aby mi někdo píchal zadek.
Jádro jsem kompiloval už několikrát a zadek mi nikdo ještě nepíchal, ale myslím, že bych se obešel i bez té kompilace, kdy jsem musel třicet hodin laborovat nad tím, proč to kurva nejde přeložit a proč se kurva serou závislosti tak blbě, že se to nedá vyřešit.
Třicet hodin mého času jsem měl prožít raději někde na rande s nějakou pěknou kočkou.

Karel.hu

« Odpověď #53 kdy: 01. 02. 2013, 23:09:31 »
... já se potřebuji soustředit na práci.

Think Different.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 02. 02. 2013, 01:19:45 »
Dříve se jádro velmi kompilovalo, všichni věděli, že sestavit si dobré jádro umí jen machři.
Vznikl tlak, který zapříčinil to, že už to kompilování není až tak potřeba.
Ale trvalo to 15 let!
Pod widlema se jádro kompilovat nemusí.
To je systém pro běžného užíváka, ten nechce k vůli instalaci čehokoliv chápat to, proč se má jádro kompilovat.
Jádro ať si kompilují ti, jejichž čas je bezcenný nebo jaderní vývojáři, já se potřebuji soustředit na práci.

Jezismarja, nuti te nekdo, abys pouzival Gentoo?

zevlak

« Odpověď #55 kdy: 02. 02. 2013, 01:48:33 »
Jsem uzivatel windows XP a 7. XP pouzivam v praci uz cca 10 let a nic mi nechybi. Sedmicky mam na ntb a jsem s nima naprosto spokojeny. Rad se posmivam kolegum s ubuntu, kdyz maji jakykoliv problem a naopak oni se smeji me, kdyz musim restartovat.
Linuxu fandim a obcas zkusim nainstalovat nekterou distribuci, zkousel jsem mandrivu, suse, fedoru, ubuntu, arch a ted se chystam na gentoo, ale vzdycky se vratim k windousum. Dudod je jednoduchy, pro praci potrebuju programy, ktere bezi pouze pod windows a spoustet virtual nebo dualboot mi prijde neprakticke, pro hrani her potrebuju windows, protoze hry bezi pod windows. S hrama se blyska na lepsi casy, ale prace je dost dulezita a i jeden program je pro me dulezitej natolik, ze nemohu menit.
Linux je pro desktop zraly uz davno, ale pouze pro uzivatele, kteri nepotrebuji spoustet programy pouze pro win. Rodice pouzivaji pro domaci potrebu ubuntu anic jim nechybi, ale to proste nestaci. Aby se linux prosadil je potreba vic, musi nabizet vic nez, ze je zadarmo. Jinak zustane vzdy pouze okrajovym systemem a muze byt sebe lepsi.

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 02. 02. 2013, 09:24:43 »
Dříve se jádro velmi kompilovalo, všichni věděli, že sestavit si dobré jádro umí jen machři.... ( atd...)

Ono kompilovat jádro - tedy pokud všechno fungovalo jak mělo, a nebylo potřeba ho třeba patchovat - nebylo nutné ani před deseti lety. A co pamatuji, pokud tedy uživatel vyloženě nemusel, nebo nechtěl tak se to ani nedoporučovalo. A že si ho někdo kompiluje i přesto že nemusí? Já to taky dělám a pokud vím i na Widlích jsou uživatelé, kteří si je snaží v rámci možností "vytunit". Proč proboha ne?

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 02. 02. 2013, 09:27:26 »
Je to tak, ale šílený fanatik to nepochopí.

Nicméně vše se může změnit.
Podle teorie evoluce to přestane někoho bavit, až nakonec zůstanou jen ti silní.

Čím to, že mě to ani trochu nepřekvapuje... Co mě překvapuje je , že jsem se zatím nedozvěděl jaké znaky by měl mít systém "zralý" pro desktop.

apple

« Odpověď #58 kdy: 02. 02. 2013, 11:05:53 »
Musí být pro tupý uživatele (zjednodušený) a nelépe, aby ho měl každý (aby mohl špatně poradit). Při zadání do libovolného vyhledávače špatného popisu ti musí vyběhnout alespoň 50000 odpovědí, abys měl pocit, že tam něco je. Sice takový systém bude rozšířený, ale zase nebude moc kvalitní (dostatečně produktivní). Si nevybereš.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #59 kdy: 04. 02. 2013, 13:47:48 »
Linux na desktopu mám 5 let. Je to odjakživa v pohodě. Dříve OpenSUSE, teď všude Gentoo. Používám KDE, na netbooku LXDE.

A pro kapitána RUMa - jádro zkompilovaný za 2:28 minut, koho by sralo čekat takovou chvilku? :-) Možná Tebe, ale mě je to fuk, 2:28 je tak na návštěvu WC a dolití pití do sklenice. Nemluvě o tom, že PC lze po tu dobu používat, že? :-) A myslim si, že na jádro (alespoň svoje jádra) jsem machr. O pozadí vim kulový, ale co v jádře chci/musím mít, to vím dobře.

A ještě připomenu, že táta jede na OpenSUSE už dva roky a je spokojenej. Je to klasickej BFU, počítač používá, rozumět tomu nepotřebuje. Jádro je nějaký standard OpenSUSE z doby před dvěma lety.