Životnost XP končí, akce s W8 končí za 11 dní

PanKapitanRUM

Životnost XP končí, akce s W8 končí za 11 dní
« kdy: 20. 01. 2013, 18:20:38 »
Jestli ještě máte někdo XPsa a to na nějakém použitelném HW (Nemyslím tím už dnes hodně obstarožní P4 s 1GB ram), koukněte na tohle:

Konec XPiček: http://www.microsoft.com/en-us/windows/endofsupport.aspx

Windows XP SP3 and Office 2003
Support Ends April 8, 2014

Nebudou updaty, nebude nic a vzhledem k tomu, že M$ nedělá zrovna virus-proof systémy, bude lepší je nepoužívat.

Do konce ledna 2013 (tedy ještě 11 dní) si můžete koupit W8 upgrade za 30 Euro:
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-8/upgrade-to-windows-8

Někteří střelci je kupují i za 14Euro, kdy tvrdí, že si systém koupili před 1/2 rokem, no návod jak to vygooglit Vám dávat nebudu i kdybyste to měli jen do Virtuálu.

A teď jak ten nákup u známého probíhal:
A) Místo jeho XPiček se tam dal disk, na který jsme 5 hodin instalovali Visty.
B) Z odkazu zde: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-8/upgrade-to-windows-8 se stáhl: Windows8-UpgradeAssistant
C) Ten chvíli něco posílal na net a nejspíš protože v počítači nic nenašel, byli z toho pánové v M$ smutní a napsalo to že CANT CONNECT což údajně píše na warézovatých systémech.
(Mě mohlo klepnout, protože si dovedu představit lépe strávených 5 hodin než se starým smradlavým kamarádem, který měl ponožky ještě od silvestra, kdy si nejspíš nazvracel do bot.)
D) Proběhla instalace asi warézních W7, protože je pohotově stáhl z uloz.to a tam ta kurva Windows8-UpgradeAssistant proběhla ok, placení přes PAY-PAL, klíč přišel do mailu obratem.

Správnější postup je spouštět toho upgradehajzla ze systému, který máte legálně, protože pokud máte home a spustíte upgradešmejda na  profíkách, zase dostanete profíky, podobně to je s jazykovou verzí i 32/64 bit verzí.

Upgrade jako takový je upgrade, takže potřebuje podkladovou licenci.
Ale když se časem zbavíte Case, tak si pořád můžete sehnat jinou podkladovou licenci, krabicová XPčka se prodávají levně.

Jinak z krámu to stojí o poznání víc:
http://www.alza.cz/microsoft-windows-8-professional-cz-upgrade-z-windows-7-vista-xp-d360784.htm
Tak myslím, že se to za těch 7 kil vyplatí.

Licenci jsem dopodrobna nečetl, ale pokud podkladová licence umožňuje downgrade (obvykle všechny bussines/profesional/ultimate krabice), tak by mělo jít provést downgrade z W8 na W7.

Po nainstalování Start8 za 5usd nebo ClasicShell zdarma http://www.classicshell.net/ se s tím i nechá docela pracovat.

Řekl bych, že to je i dobrá možnost pro warézáky, jak levně přijít k origo Licenci (prostě si spustí upgrade Asistenta) a koupí si tuhle licenci s tím, že originální podkladovou licenci (nějakou Vista/XP) si pořídí časem. Podle Evropského soudu se dá prodat i OEM licence, takže prostor pro ne-úplně-originální-ale-ne-uplně-legální software tady je.
« Poslední změna: 20. 01. 2013, 18:44:15 od Petr Krčmář »

bla

Koho zajímají ňáké windlows?

kto chce windows, ten si dá windows. kto chce normálne používať počítač, má veľa možností na výber.

PanKapitanRUM

Koho zajímají ňáké windlows?

Někdo by na to možná řekl:

Citace
Prouza, když vidím téma, co mě nezajímá, tak ho nečtu! Debile!

Hodně lidí tu má Widle ve virtuálu a ještě víc pracuje na widlích a má Linuxový jen server, protože Linux na Desktopu je ještě větší UFO než VISTA.
http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems

Franta <xkucf03/>

Citace
Hodně lidí tu má Widle ve virtuálu
Může být – ale z takových Windows se 1) neleze na web 2) jsou za hodně restriktivním firewallem 3) používá se na nich jen jedna dvě legacy aplikace. Není třeba strašit s nějakým zavirováním a (ne)podporou (ta stejně stojí za pendrek), není třeba utrácet za nové licence – ty widle můžou klidně sloužit dál, dokud se ty aplikace nenahradí něčím multiplatformním a lepším.

PanKapitanRUM

Re:Životnost XP končí, akce s W8 končí za 11 dní
« Odpověď #5 kdy: 20. 01. 2013, 19:06:56 »
Divil by ses, kolik lidí leze z Widlé ve virtuálu na web.
A tohle je část fóra Windows a jiné systémy: Fórum Root.cz » Hlavní témata » Windows a jiné systémy
Tohle je ve správném fóru, není to OT, tak prosím STFU. 

Maixner

Citace
Hodně lidí tu má Widle ve virtuálu
Může být – ale z takových Windows se 1) neleze na web 2) jsou za hodně restriktivním firewallem 3) používá se na nich jen jedna dvě legacy aplikace. Není třeba strašit s nějakým zavirováním a (ne)podporou (ta stejně stojí za pendrek), není třeba utrácet za nové licence – ty widle můžou klidně sloužit dál, dokud se ty aplikace nenahradí něčím multiplatformním a lepším.

Já to třeba nevěděl, že to tak brzo končí!
Na druhým počítači mám XPčka ve virtuálu a na net z nich chodím!
Proč sem vůbec píšeš?
Jdi se vylejvat na Nowinky!

Rovano

« Odpověď #7 kdy: 20. 01. 2013, 21:01:31 »
My máme P4 a jedou na tom dobře Win7 ;-) 720p Youtube flash video jakbysmet(bez deḱódované akcelerace).
Jinak jsem zvědavej jak se budou hýbat ceny. Určitě zdraží. To je jasné. Ale kdy zase zlevní?

sjob

« Odpověď #8 kdy: 20. 01. 2013, 21:36:20 »
Windows na desktop? To fakt někdo dneska používá?  :o

Franta <xkucf03/>

Na druhým počítači mám XPčka ve virtuálu a na net z nich chodím!

Jen tak pro zajímavost – na co ten net (předpokládám, že myslíš web) ve Windows potřebuješ?

Dovedu si to představit pro nějakou intranetovou aplikaci, která v ničem jiném než MSIE nefunguje, ale jinak k tomu moc nevidím důvod. Flash i Javu můžeš mít v GNU/Linuxu, takže důvod pro Windows to není. A pokud je potřeba nějaký ActiveX plugin, to přece člověk nebude povolovat obecně kdekoli, ale jen na vybraných důvěryhodných webech (zase ten intranet).

A nakonec, bezpečnost při brouzdání závisí v první řadě na bezpečnosti webového prohlížeče – takže tady jde spíš o to, jestli je podporovaná verze Firefoxu/Chromia (případně Opery) pro Windows XP – až tohle nebude a zároveň bude mít uživatel potřebu lézt z Windows na zavirované weby, tak pak teprve je čas na nákup licence na novější Widle. Podobná situace je u antivirů – podporují ještě XP nebo ne?

Přijde mi škoda zbytečně podléhat nějaké hysterii a honem nakupovat něco, co člověk dost možná nepotřebuje. Myslím, že jsou smysluplnější věci, za které se dá utrácet, než licence MS Windows.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Životnost XP brzy končí, akce s W8 za pár kaček končí za 11 dní
« Odpověď #10 kdy: 20. 01. 2013, 22:14:22 »
Přijde mi škoda zbytečně podléhat nějaké hysterii a honem nakupovat něco, co člověk dost možná nepotřebuje. Myslím, že jsou smysluplnější věci, za které se dá utrácet, než licence MS Windows.

Tak nejak. Ja XP na dual bootu uz nekolik mesicu nenabootoval a cim dele to je, tim mene se mi chce. To zase budou aspon tri hodiny Window Update.

PanKapitanRUM

« Odpověď #11 kdy: 20. 01. 2013, 22:24:47 »
Tak nejak. Ja XP na dual bootu uz nekolik mesicu nenabootoval a cim dele to je, tim mene se mi chce. To zase budou aspon tri hodiny Window Update.

Tak někdo Widle nepotřebuje.
Jenže nutit Linux za každou cenu ostatním, jen protože "tobě to vyhovuje" je jako ostatní nutit ať ostatní praktikují sex se zvířaty, který se prostě tobě líbí. Nech lidi, ať se rozhodnou, co chtějí používat.
Nejsi přeci feťáckej-nácíček, takovej velitel antifa mixnutej s Adolfem.

sjob

« Odpověď #12 kdy: 20. 01. 2013, 22:30:41 »
Spíše si myslel něco jako sex s luxusní modelkou, ne? Jasně, ne každej to chce, tak může zůstat klidně u Windows.

DiGiT

« Odpověď #13 kdy: 20. 01. 2013, 22:34:06 »
5x Windows Server 2012 zdarma, pokud jste soukroma osoba, nebo mala webdesignova firma. Nevim jake maji licence presne omezeni.

http://matthill.eu/internet/websitespark-server-2012-licence/

adam

« Odpověď #14 kdy: 20. 01. 2013, 23:00:08 »
Tak někdo Widle nepotřebuje.
Jenže nutit Linux za každou cenu ostatním, jen protože "tobě to vyhovuje" je jako ostatní nutit ať ostatní praktikují sex se zvířaty, který se prostě tobě líbí.
Spíš se potýkám s opačným přístupem, kdy mi někdo vnucuje Windows (a spol.) - a když nechceš, tak si poraď sám.
Příklad?
Prodloužení osobního certifikátu na PostSignum: "Vsechny operace probihaji ve Vasem internetovem prohlizeci - z technickych duvodu lze pouzit pouze Internet explorer"
Servis24 (Spořitelna): "Používáte prohlížeč, který není plně podporován" (MSIE8 - a v Přehledu kompatibility přitom stojí "Doporučené verze prohlížečů: Internet Explorer 8 a vyšší"...)
K čertu - mělo by snad být jedno, jaký prohlížeč používám nebo na jakém systému! Jen za dnešek jsem tyhle dva "problémy" řešil u čtyř známých, drobných uživatelů Windows s platně licencovaným software, kteří nemají tu odvahu být administrátory svého stroje, protože tomu nerozumí. A převést je na Linux, tak si snad už ani tu pizzu na webu neobjednají. (Ale zahrajou si nějakou hru od Steamů...)