Životnost XP končí, akce s W8 končí za 11 dní

Diskobolos

Re:Životnost XP končí, akce s W8 končí za 11 dní
« Odpověď #15 kdy: 21. 01. 2013, 06:10:33 »
Vůbec jsem to nepochopil.  :-[ Už nepi!

norwi

« Odpověď #16 kdy: 21. 01. 2013, 07:21:04 »
jenže XP jedou na velkým počtu stroju

tím že nebude update ničemu moc nepomůžou

Win 8 "boha jeho", kdo vymešlej METRO je píp

PanKapitanRUM

« Odpověď #17 kdy: 21. 01. 2013, 07:57:43 »
Metro se sice nedá úplně vypnout, ale díky nabídkám třetích stran se dá "naštěstí" "utlumit".

hujer

Re:Životnost XP brzy končí, akce s W8 za pár kaček končí za 11 dní
« Odpověď #18 kdy: 21. 01. 2013, 09:50:11 »
Citace
Hodně lidí tu má Widle ve virtuálu
Může být – ale z takových Windows se 1) neleze na web 2) jsou za hodně restriktivním firewallem 3) používá se na nich jen jedna dvě legacy aplikace. Není třeba strašit s nějakým zavirováním a (ne)podporou (ta stejně stojí za pendrek), není třeba utrácet za nové licence – ty widle můžou klidně sloužit dál, dokud se ty aplikace nenahradí něčím multiplatformním a lepším.
+1 Antivirák ve vrituálu řeším zálohou systému. Když mám podezžení na vir nebo nějaký problém, nahraju systém ze zálohy. Zpomalovat to antivirákem nebo novější verzí windows nemá smysl.

iwtu

« Odpověď #19 kdy: 21. 01. 2013, 11:48:59 »
Uprimne.. vyskusal som Windows 8, uvazujem, ze zrusim dual boot a budem mat linux vo virtualke. Windows 8 u mna funguje lepsie ako Win7. Zda sa mi, ze je aj prepracovanejsi pod kapotou.

Blaznite okolo metra, ako sa niekedy blaznilo okolo gnome 3. Poznam ludi, co pouzivaju gnome 3, lebo sa im paci a najviac im vyhovuje. Co som postrehol, tak strasia laicka verejnost nema s Windows 8 ziadny problem. Aby som sa este vratil, tak pamatam si, ako Microsoft zmenil Office a ludia boli z toho na backoru, lebo odrazu neboli veci tam, kde boli zvyknuty. Uprimne, ja som stary office neznasal, lebo stale som vsetko musel pracne hladat. Novy office bol pre mna intuitivnejsi a sam som bol milo prekvapeny, ze som nasiel vsetko ihned. I ked som clovek, ktory MS Office pouzije 20 krat do roka.

A metro. Ulalala... Ludia, fakt neviem, ake vsetky ultra super cool featury ste vyuzivali v tom menu start, ale prisampacku, jedina vec, na ktoru som ju ja pouzival, tak to bolo iba to, aby som spustil nejaku aplikaciu. Nic viac. Spustenie aplikacie je samo o sebe taka primitivna vec, ze je skoro jedno, v com to spravim.

Tak ako som napisal clanok o tom, http://www.abclinuxu.cz/blog/iwtu/2010/11/ako-mentalne-zacat-s-vim. Ze problem nie je vo vime, problem je v mentalite. Lebo sa ak sa clovek zamysli, tak v beznom textovom editore clovek nerobi viac par uprav, zmaz pismeno, napis pismeno, uloz subor, zavri subor... a tych par uprav sa nemoze byt tazke naucit ani vo vime. A ak uz clovek pise vo vime, tak potom zacne skumat jeho dalsie cool featury, na ktore sa ostatne editory nechytaju..

Neni problem vo Window 8. je to dobry system. problem je iba v mysleni..

radek

« Odpověď #20 kdy: 21. 01. 2013, 12:07:36 »
dle statistik pouziva desktop 1% uzivatelu a z toho 50% je ma ve virtualu :)

Anča

« Odpověď #21 kdy: 21. 01. 2013, 12:10:35 »
Mam starsi notebook s orig XP. Mozem ich pouzit na nakup lacneho W8 a ten nasledne (zadarmo ?) downgradnut na 7 a pouzivat ich na uplne inom pc? Kolko by to vsetko stalo a ci to vobec stoji za namahu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #22 kdy: 21. 01. 2013, 12:57:26 »
Uprimne.. vyskusal som Windows 8, uvazujem, ze zrusim dual boot a budem mat linux vo virtualke. Windows 8 u mna funguje lepsie ako Win7. Zda sa mi, ze je aj prepracovanejsi pod kapotou ...........

Tak zajisté, že je vše v počítačové gramotnosti. Ale je dost lidí, co se v tomto předmětu drží na čtyřce a dost jich i propadá. Je to jako s každým jiným předmětem. U počítačů je však ten problém, že lidé, kteří nemají ten dar technického myšlení, tak jsou silou do něj tlačeni. Kdežto, když Vám nejde chemie, tak chemikem nebudete.

Bla

« Odpověď #23 kdy: 21. 01. 2013, 13:05:50 »
W8 jsem koupil a downgradnul na W7 a spokojenost.

PanKapitanRUM

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 23. 01. 2013, 10:28:07 »
Microsoft zdraží Windows 8

Jezis, to zas budou fronty jak na pumpach, kdyz se mel zdrazit benzin.

radek

« Odpověď #26 kdy: 23. 01. 2013, 11:34:47 »
Mam starsi notebook s orig XP. Mozem ich pouzit na nakup lacneho W8 a ten nasledne (zadarmo ?) downgradnut na 7 a pouzivat ich na uplne inom pc? Kolko by to vsetko stalo a ci to vobec stoji za namahu.
Downgrade neni mozny ;)

Diskobolos

« Odpověď #27 kdy: 23. 01. 2013, 13:22:35 »
Uprimne.. vyskusal som Windows 8, uvazujem, ze zrusim dual boot a budem mat linux vo virtualke. Windows 8 u mna funguje lepsie ako Win7. Zda sa mi, ze je aj prepracovanejsi pod kapotou.

...

Neni problem vo Window 8. je to dobry system. problem je iba v mysleni..

Iba v mysleni... je aj prepracovanejsi pod kapotou.....  Moje osobní zkušenost po instalaci na ntb HP Pavilion řady 6900 (dual core, ssd disk, win vista home premium) za 30kKc. Porizen upgrade win 8, čistá instalace win 8 (tj. zadny upgrade vist, bez jediné instalované aplikačky). Držte si klobouky, jedeme z kopce:

1) po upgrade je na disku adresář windows.old (ony původní visty) a za boha nejde smazat jeho obsah (ani jako správce, nic) - DPČ!
2) po instalaci čistého OS je zatížení CPU v klidu 50-60%, větráky jedou na plný kule - způsobuje to jeden proces (název teď z hlavy nevím). OK, update celého systému + restart, nepomohlo. Po vygooglování názvu onoho procesu nacházím hotfix na stránách MS, funguje. Proč tedy není automatickou součástí win.update?! Při představě, že jsem BFU vlastník win tablet/ntb a baterku vybiju z ničeho - DPČ!
3) kde intuitivně najdu klikačku na vypnutí/uspání PC?! 2x DPČ!
4) při hledání pokusu o vypnutí jsem se zjistil, že jméno usera v metro skreenu je klikaču (wow efekt, jako kráva) a že se můžu odhlásit - po kliknutí na odhlásit několik zablikání, reboot a modrá obrazovka s obrovským zamračeným smajlikem... DPČ!
5) při použití automatického vyhledání driveru na neznámém zařízení to zařízení rozfungovalo, ale nainstalovalo to k vůli HP launch buttons 22 MB aplikačku (já chtěl jen drivery) - od kdy driver update instaluje kompletní aplikačky! DPČ!
6) při klikání/konfiguraci v ovládacích panelech se občas velmi nečekaně dostanete do metro skreenu/dialogu s nastavením (hlavně u usera) - DPČ!

Mohl bych dál pokračovat, ale nemá to smysl. Hlavně, že není problém ve win 8, ale "iba v mysleni...". Vieš čo kamarát? S takými somarinami ťa možu poslať iba ty vieš kam... DPČ!

« Odpověď #28 kdy: 23. 01. 2013, 14:19:19 »
...
Mohl bych dál pokračovat, ale nemá to smysl. Hlavně, že není problém ve win 8, ale "iba v mysleni...". Vieš čo kamarát? S takými somarinami ťa možu poslať iba ty vieš kam... DPČ!

To jsou ale tuze ošklivá slovíčka!
 :)

j

« Odpověď #29 kdy: 23. 01. 2013, 16:19:37 »
Downgrade neni mozny ;)
Downgrade mozny je - potvrzeno primo z M$.