Uprimne.. vyskusal som Windows 8, uvazujem, ze zrusim dual boot a budem mat linux vo virtualke. Windows 8 u mna funguje lepsie ako Win7. Zda sa mi, ze je aj prepracovanejsi pod kapotou.
Blaznite okolo metra, ako sa niekedy blaznilo okolo gnome 3. Poznam ludi, co pouzivaju gnome 3, lebo sa im paci a najviac im vyhovuje. Co som postrehol, tak strasia laicka verejnost nema s Windows 8 ziadny problem. Aby som sa este vratil, tak pamatam si, ako Microsoft zmenil Office a ludia boli z toho na backoru, lebo odrazu neboli veci tam, kde boli zvyknuty. Uprimne, ja som stary office neznasal, lebo stale som vsetko musel pracne hladat. Novy office bol pre mna intuitivnejsi a sam som bol milo prekvapeny, ze som nasiel vsetko ihned. I ked som clovek, ktory MS Office pouzije 20 krat do roka.
A metro. Ulalala... Ludia, fakt neviem, ake vsetky ultra super cool featury ste vyuzivali v tom menu start, ale prisampacku, jedina vec, na ktoru som ju ja pouzival, tak to bolo iba to, aby som spustil nejaku aplikaciu. Nic viac. Spustenie aplikacie je samo o sebe taka primitivna vec, ze je skoro jedno, v com to spravim.
Tak ako som napisal clanok o tom,
http://www.abclinuxu.cz/blog/iwtu/2010/11/ako-mentalne-zacat-s-vim. Ze problem nie je vo vime, problem je v mentalite. Lebo sa ak sa clovek zamysli, tak v beznom textovom editore clovek nerobi viac par uprav, zmaz pismeno, napis pismeno, uloz subor, zavri subor... a tych par uprav sa nemoze byt tazke naucit ani vo vime. A ak uz clovek pise vo vime, tak potom zacne skumat jeho dalsie cool featury, na ktore sa ostatne editory nechytaju..
Neni problem vo Window 8. je to dobry system. problem je iba v mysleni..