K úvodnímu příspěvku:
Alza - Doručí to rychle na pobošku, ale často za vyšší prachy než jinde. Jejich logika "nakup zadarmo" a "sleva 1000 korun na nákup" je poněkud divná a na první pohled jednoznačně matoucí
CZC - Dlouhodobě (mnou) ověřená kvalita, navíc mají konečně pobočku v Plzni, takže bych jednoznačně upřednostnil před Alzou. Občas se stane, že se zboží nedodá druhý den... ani třetí nebo čtvrtý. Zatím se to stalo asi jen jednou, ale docela v nevhodnou dobu (nový zdroj).
Lan-shop - Solidní jednání? Možná tak na eshopu. Kdybys někdy zašel do kamenný prodejny (lze tam i vyzvednout zboží), posral by ses z nich. Kromě toho, že nemají ani pitomej microUSB kabel (chápeš? všechno, VŠECHNO, se dnes připojuje tímhle kabelem a oni ho nemají v kamennym obchodě... prej objednat z netu a za tři dny...), tak jejich vystupování je na úrovni "Proč nás otravujete? Nevidíte, jak jsme tady zaneprázdněný nicneděláním?" nebo v dobách (téměř) dávných, kdy wifi byla nadávka "Až budete vědět, jaký zařízení potřebujete, tak přijďte a objednáme ho". Nikdy bych si u nich nic nekoupil. Kdyby nebyli často nejlevnější :-D Koupil jsem u nich půlku mýho počítače (cca 15 litrů), dva notebooky, desku s Atomem (viděls obrázek v jinym vlákně) a spoustu dalších věcí. Mimo jiné grafickou kartu Palit GTS450 low-profile, kterou jsem prostě jinde ani nesehnal... Za to jim patří všechna čest. Ale to jednání. Kdyby místo lidí nasadili roboty, udělali by líp.
Reklamoval jsem jen málo věcí. S Alzou nemám zkušenost, s CZC měl kámoš celkem hodně zkušeností, ale samý dobrý, v Lan-shopu jsem reklamoval jednou a dopadlo to sice dle předpokladů (zamítnuto), ale i tak pro mě neuspokojivě. Šlo o switch RB750G (mikrotik switch) napájený pomocí pasivního PoE, kdy na stejnej zdroj napětí byl připojenej i RB433. Trafo bylo píchnutý do přepěťovky APC, bouřka nebyla. U switche shořel vstup napájení (šlo do něj 19V, má bejt tuším od 12 do asi 34V), router běží dodnes. Tak jako tak jsem o osm stovek lehčí a mám kulový. Switch běžel měsíc.