VŠ z trochu jiného úhlu

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
Re:VŠ z trochu jiného úhlu
« Odpověď #1380 kdy: 15. 12. 2012, 20:05:40 »
Třeba by byla situace trochu jiná, pokud bys jako normální člověk napsal normálním způsobem formulovanou nabídku, podepsanou plným jménem, s patřičnými kontakty a referencemi. Od toho je tu sekce "Nabízím práci", kam by se určitě vešla i nabídka nějaké business spolupráce.
Praci na inzerat hledaji jen zoufalci. Takhle opravdu kvalitni lidi nenajdes. Najdes jen prumer co se ti bude v praci flakat. Kdybys mel svoji firmu, vedel bys to.

« Odpověď #1381 kdy: 15. 12. 2012, 20:11:49 »
Praci na inzerat hledaji jen zoufalci. Takhle opravdu kvalitni lidi nenajdes. Najdes jen prumer co se ti bude v praci flakat. Kdybys mel svoji firmu, vedel bys to.
Nemluvím o klasickém inzerátu.

Pokud si myslíš, že tím anonymní tajtrlíkováním tady najdeš kvalitnější lidi, než kultivovanou podepsanou nabídkou za jasně daných podmínek, je to tvoje věc. Nejsi jediný investor, který se na českém trhu pohybuje. Pokud je mi známo, normální investoři nemají o zájemce nouzi. Pokud ty máš, hledal bych důvody někde jinde, ale to je taky samozřejmě tvoje věc.

Jakub Galgonek

« Odpověď #1382 kdy: 15. 12. 2012, 20:15:52 »
Tím hůř, že jsou to informace podněcující nenávist.

To mi připomíná jeden "geniální" rozhovor, který stručně probíhal asi takto:

A: Máš s Rómy nějakou osobní negativní zkušenost, že je tak nemáš rád?
B: Ano, ukradli nám měděné okapy.
A: A jak víš, že to byli zrovna Rómové?
B: A kdo jiný by to byl?

Jakub Galgonek

« Odpověď #1383 kdy: 15. 12. 2012, 20:17:30 »
Praci na inzerat hledaji jen zoufalci.

Ve kterém vlákně ta nabídka zazněla?

« Odpověď #1384 kdy: 15. 12. 2012, 20:22:00 »
A: Máš s Rómy nějakou osobní negativní zkušenost, že je tak nemáš rád?
B: Ano, ukradli nám měděné okapy.
A: A jak víš, že to byli zrovna Rómové?
B: A kdo jiný by to byl?
Jo, to je klasika.

Jinak "Romové" se píše s krátkým o. Obvykle za tuhle chybu Čechy trestám tím, že jim chvilku říkám Čéši ;)

« Odpověď #1385 kdy: 15. 12. 2012, 20:30:01 »

Jakub Galgonek

« Odpověď #1386 kdy: 15. 12. 2012, 20:31:57 »
Jinak "Romové" se píše s krátkým o.

No jo, my od Ostravy máme s délkami problémy :-)

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #1387 kdy: 15. 12. 2012, 21:07:41 »
Nejsi jediný investor, který se na českém trhu pohybuje. Pokud je mi známo, normální investoři nemají o zájemce nouzi. Pokud ty máš, hledal bych důvody někde jinde, ale to je taky samozřejmě tvoje věc.

Ja ale nejsem investor, ktery investuje penize do cz startupu za ucelem zisku. Ja to nabizim jako darek lidem kteri jsou ho podle mych meritek hodni.

KapitánRUM

« Odpověď #1388 kdy: 15. 12. 2012, 21:27:08 »
Já bych to s Leninem klidně zkusil, kdybych neměl vlastní projekt, který jak doufám vyjde.
Problém asi bude v tom, že člověk očekává "že to tedy za něj někdo zařídí a že dostane automat na peníze", ve skutečnosti Startup je o tom, že Vám někdo dá příležitost a když budete hodně makat, uděláte automat na peníze vy jemu a přitom si slušně vyděláte i vy.
Myslím, že není jediný důvod se do Lenina navážet.
Čím Víc budete válet machry, tím vzdálenější budete od svého cíle, což je vlastně poněkud úsměvné, protože si nejsem jistý, jestli tu většina lidí nějaký svůj cíl vůbec má.
Lenin si evidentně může dovolit dát peníze do rozjezdu nějakého startupu, ale nechce dávat peníze jen tak.
A to, že říká "dát to lidem co toho jsou hodni", neznamená povýšenost, ale že si svoje peníze chce prostě hlídat a není blázen, aby je dal nějakému hlupákovi. Mnoho velkých lidí se muselo naučit o věcech přemýšlet. A většina malých lidí si myslí, že to je ztráta času.

KapitánRUM

« Odpověď #1389 kdy: 15. 12. 2012, 21:35:45 »
A ještě jedna věc, dobrý obchod je výhra-výhra.
Tj. získávají obě strany, Lenin dá peníze, vy je získáte. To je systém prohra-výhra. To je špatně, ale Lenin to je zřejmě ochoten risknout.
ALE:
Lenin dá peníze do startupu, vy je získáte, vy mu vyděláte několikanásobně víc peněz, ale sami si přijdete na slušné jmění.
Tj. vyhráli jste vy i on.
On má mnohonásobně víc peněz, než měl na začátku, ale vy jste taky v balíku a přitom jste měli holý zadek!
Co je špatné na tom někomu vydělat peníze?
Mimo to Lenin Vám dává "VELIKÝ DAR" a to je "NÁPAD".
Šikovných lidí jsou plné pracáky, všichni něco umí a nikdo z nich nemá nápad.
Kdyby měli nápady, kdyby měli vize, pak nesedí na pracáku.
Můžu Vás ubezpečit že peníze bez nápadu a bez kompetentního člověka, který to bude řídit, jsou naprosto k ničemu.
Pro úspěch potřebujete NÁPAD, LIDI, PENÍZE A ŠTĚSTÍ.
Lidi jsou na pracáku.
Peníze Vám dá banka, případně.
Štěstí chodí do kola a občas sedne na vola. (Pak bych měl být vlastně spokojený s tím, kdo jsem.)
Ale nápad, nápad je velká věc.
Vlastně pak je ještě jedna důležitá "ingredience" k úspěchu, to je někdo dostatečně rozumný a schopný, aby dokázal ty všechny ingredience namíchat ve správném poměru jako nějaký koktejl a připravit z toho "v šejkru ten super nápoj".

Tuším, že Lenin má vlastní business a moc dobře chápe, že nemá smysl tříštit svojí práci.
Možná že se mu už ani moc dělat nechce, možná už má vyděláno.
Proto může hledat a chápu to, že klidně i tady na Rootu, schopné lidi, kteří mu případně vydělají další peníze.
Ovšem vydělají je i sobě, takže výhra-výhra.

Ale myslete si o tom co chcete.

KapitánRUM

« Odpověď #1390 kdy: 15. 12. 2012, 21:39:49 »
Ja to nabizim jako darek lidem kteri jsou ho podle mych meritek hodni.

Pokud by se ti peníze nevrátily, pak je nemůžeš dát dalšímu člověku a v případě, kdy se spleteš a dáš je nehodnému, ten který je toho "hoden" bude mít smůlu. Proto věřím v to, že ten dárek je ta příležitost, kterou nabízíš, ale pořád by to měl být systém výhra-výhra.

Jakub Galgonek

« Odpověď #1391 kdy: 15. 12. 2012, 22:05:25 »
Ja ale nejsem investor, ktery investuje penize do cz startupu za ucelem zisku. Ja to nabizim jako darek lidem kteri jsou ho podle mych meritek hodni.

Docela to připomíná některé spamy ;)

« Odpověď #1392 kdy: 15. 12. 2012, 23:22:41 »
To není rozhodující, s jakou motivací to děláš. Já říkám, že u standardně se chovajících investorů se dveře netrhnou. Takže tady nebreč, že o tvoje nabídky tady nikdo nemá zájem. Máš to, co ti patří.

Já bych to s Leninem klidně zkusil, kdybych neměl vlastní projekt, který jak doufám vyjde.
No jistě - a to bude platit pro většinu kvalitních lidí. A jak na to reaguje Lenin? "Jsi pitomec, protože to ode mě nebereš". Sebereflexe? Nula. Nadhled? Mínus jedna. Jenom směs agrese, uplakanosti a podupávání nožkou... Sorry, ale tohle na velkého šéfa nevypadá...

Myslím, že není jediný důvod se do Lenina navážet.
Já si zas myslím, že není jediný důbod, aby se tady Lenin navážel do všech ostatních.

A to, že říká "dát to lidem co toho jsou hodni", neznamená povýšenost, ale že si svoje peníze chce prostě hlídat a není blázen, aby je dal nějakému hlupákovi.
Tohle myslíš vážně? Hele, tady kolem roota se pohybuje odhaduju určitě minimálně dvacet opravdu špičkových odborníků na různé věci. Myslíš, že jsou to ti, kteří se tady vyplkávají ná fóru? Hm...

Samozřejmě, že Lenin má právo si se svými penězmi dělat, co chce. Může si stanovit libovolná kritéria pro svého koně. To vůbec nezpochybňuju, jenom říkám, že když se rozhodne hledat IT talenty o půl třetí ráno v nonstop herně - a to ještě způsobem, že si nalepí knír, na holé tělo dá kabát, a s pokřikem "Věřte bibli!" vtrhne do herny obnažujíc svoje genitálie, tak se pak nesmí divit, že nikoho rozumného nenajde - a nevidím nejmenší důvod, aby se do těch, koho tam najde, takhle hnusně navážel.

Jako já nevím, asi jsem z jiné planety, ale mám pocit, že člověk, který to s hledáním IT talentů myslí vážně, se fakt chová trochu jinak... Tím spíš, že hledání talentů je docela standardní zaběhlé řemeslo, kde není potřeba vymýšlet kolo a zkoušet nějaké hyperexcentrické dadaistické postupy.

« Odpověď #1393 kdy: 15. 12. 2012, 23:23:58 »
Docela to připomíná některé spamy ;)
Počkej, nepsal Lenin někdy, že je nigerijský princ? :))

KapitánRUM

« Odpověď #1394 kdy: 15. 12. 2012, 23:44:38 »
2 Mirek

S tou třetí ráno bych to zase nepřeháněl, jestliže žije v USA třeba na východním pobřeží, pak díky časovému posuvu odpovídá naše třetí ranní hodina úplně standardnímu času u nich. http://www.presnycas.cz/
A jinak bych řekl, že to zbytečně dramatizuješ kamaráde, každý člověk má svoje mouchy.
Až ti bude tolik co jemu, až zažiješ to co on, možná i nějakou tu tragédii, určitě tvrdý boj za dosažení svých cílů, až tě život obouchá ze všech stran, možná taky nebudeš chodící reklama na "Pana JednámVrukavičkách".
Pozoruju to na sobě, když mi bylo dvacet, viděl jsem to všechno taky jinak, není mi čtyřicet, ale v mnoha ohledech jsem slevil a podstatně méně se snažím, naopak oceňuji víc jiné věci, než dříve.
Nechci se tě dotknout příteli, ale uvaž, jestli nesoudíš příliš přísně.