Se podívej na lidi tady s firmou a co píšou. Je to většinou trochu mimo.
Úplně stejně se můžeš podívat na JS - mistr světa, který se jen tak s nějakým póvlem nebude zabývat. A k čemu mu ta jeho geniálnost je? Akorát toho, že tady má prvenství v psaní o korporátním bullshitu...
Přijde mi idiotské se tady dohadovat, kdo dál dočůrá*, ale jestli by vrcholem toho, co mi dá matematika, mělo být sedět v kóji 1x1m (což je privilegium, ne-nadlidé mají jenom 1x0.5!), chodit do práce od osmi do osmi a muset dělat, co mi řekne šéf, tak to bych se té matematice teda raději obloukem vyhnul, protože to je něco, o co opravdu nestojím. A je naprosto irelevantní, jak převratné a extra-hóch věci JS dělá.
* a vůbec si nemyslím, že já jsem něčeho dosáhl, spíš naopak, mám pocit, že jsem mohl dosáhnout daleko víc
Protože mít firmu může mít každý blbec
Jen tak pro zajímavost - už jsi nějakou měl, nebo jenom vaříš z vody? (P.S. omlouvám se, ale jako anonymovi ti stejně odpověď nebudu věřit, to byla spíš taková řečnická otázka...)
To jako že více jak 50% absolventů bude po dostudování budovat a řídit vlastní firmu? To už se mi zdá pravděpodobnější, že budou počítat trojné integrály 
Ne, vůbec ne. Ale předpokládám, že VŠ člověk studuje proto, aby se dostal na vyšší místa. Aby řídil, vytvářel strategie, architektury, dělal významná rozhodnutí. Pokud by ji měl studovat k tomu, aby pak za padesátku hrubýho seděl v cubiclu, tak to mi přijde trochu pointless...
No a ti první lidi potřebují imho v podstatě stejné znalosti, jakoby měli svoji firmu (přestože ta, ve které pracují, jim třeba nepatří).