VŠ z trochu jiného úhlu

Jakub Galgonek

Re:VŠ z trochu jiného úhlu
« Odpověď #780 kdy: 17. 10. 2012, 20:26:11 »
Nepovyšuj se tu nad ostatní tím, že jim budeš říkat, co mají a co nemají dělat.

Uvádět jako (doslovnou) citaci něco, co dotyčný nikdy neřekl, je prostě neslušné. Navíc existuje jistý rozdíl mezi příkazem a prosbou, nemyslíš? Já ho o to jen prosil.

RUM říkal že jí měl

Anonymní KapitánRUM toho vůbec říkal. Ale když slíbil říct, kde pracuje, tak to nakonec nesplnil.

KapitánRUM

« Odpověď #781 kdy: 17. 10. 2012, 20:31:11 »
Co máte pořád s těma firmama? I kdybych měl deset vejšek, tak nikdy nechci mít firmu. Kapitán se tu naopak vyjadřuje jak kdyby měl maximálně základku, takže tou firmou nebude tak horké, ne? :D

Jestli jsi matematik, tak to od tebe beru jako největší kompliment.
App, proč když se tu někdo vytahuje, jak to bez matematiky nejde a že "bez matematiky nejsi nikdo", tak proč by nemělo platit "nemáš firmu, nic jsi nedokázal"? Logika v tom je asi stejná. Na zvládnutí matematiky na našich VŠ potřebuješ jen enormní množství trěplivosti nebo jako holky přistrčit pičku případně si to koupit. Na založení vlastní firmy potřebuješ poměrně dost odvahy, samozřejmě pokud to není jen "živňosťák na kšeftíky", ale firma co bude někoho zaměstnávat a s prodejnou.
To ovšem pochopí jen někdo, kdo už firmu má nebo jí měl.

KapitánRUM

« Odpověď #782 kdy: 17. 10. 2012, 20:33:32 »
jako * holky

Oprava: jako některý, to rozhodně neměla být generalizace, jedna kamarádka to dala poctivě....i když ta druhá...

backup

« Odpověď #783 kdy: 17. 10. 2012, 20:35:14 »
Citace: backup nekdy driv ..
.....
.....
mentálně se ukázni,
jazyk na mne vyplázni,
ukaž mi svou moč,
pak ti řeknu proč.

Co si pícháš?

nic, ja to nemam zapotrebi, jsem nadclovek.

Patrik

« Odpověď #784 kdy: 17. 10. 2012, 20:35:57 »
A nafoukanej Jakub? To jste si trochu popletli. Je tu plno lidí, kteří si myslí, že když zvládli nějakou VŠ, tak jsou kingové, ale Jakub to najevo moc nedává. Hlavně celou dobu slušně diskutuje.

Co máte pořád s těma firmama? I kdybych měl deset vejšek, tak nikdy nechci mít firmu. Kapitán se tu naopak vyjadřuje jak kdyby měl maximálně základku, takže tou firmou nebude tak horké, ne? :D

Jestli jsi matematik, tak to od tebe beru jako největší kompliment.
App, proč když se tu někdo vytahuje, jak to bez matematiky nejde a že "bez matematiky nejsi nikdo", tak proč by nemělo platit "nemáš firmu, nic jsi nedokázal"? Logika v tom je asi stejná. Na zvládnutí matematiky na našich VŠ potřebuješ jen enormní množství trěplivosti nebo jako holky přistrčit pičku případně si to koupit. Na založení vlastní firmy potřebuješ poměrně dost odvahy, samozřejmě pokud to není jen "živňosťák na kšeftíky", ale firma co bude někoho zaměstnávat a s prodejnou.
To ovšem pochopí jen někdo, kdo už firmu má nebo jí měl.
Protože mít firmu může mít každý blbec, ale rozumět matematice ne. Neříkám, že si ji udrží, ale na firmu to chce jiné trochu jiné vlastnosti. Většina VŠ vzdělaných lidí matice nerozumí, ale když ses ptal, proč mi jde třeba o tu matiku, tak z toho důvodu. Naše školy jsou k ničemu, ale já tu prosazuji pouze matiku na školách. Na firmu musíš mít povahu a ani moc inteligence nepotřebuješ, protože tam jde o jiný vlastnosti. Se podívej na lidi tady s firmou a co píšou. Je to většinou trochu mimo.

KapitánRUM

« Odpověď #785 kdy: 17. 10. 2012, 20:40:43 »
Tak tiska se myslím nezadržitelně blíží....

KapitánRUM

« Odpověď #786 kdy: 17. 10. 2012, 20:44:48 »
A jinak tahle _________ (text si každý doplní sám) je už největší flame na serveru asi od roku 2010 (prošel jsem to myslím komplet).

Patrik

« Odpověď #787 kdy: 17. 10. 2012, 20:47:56 »
Proč flame? Jední chtějí udělat učňáky z VŠ a druzí říkají, že to není dobrý nápad :D Jen se to řeší pořád dokola a dokola.

fyzik

« Odpověď #788 kdy: 17. 10. 2012, 22:55:14 »
Matika(algebra, analyza) je iba nastroj na robenie FYZIKY. Kto nerozumie ani tej matike, nemal by sa pustat do FYZIKY. Matika je uplny zaklad. Taktiez nejaka diskretna je uzitocna na INFORMATIKU (kodovanie, sifrovanie,...)

« Odpověď #789 kdy: 17. 10. 2012, 22:57:19 »
Se podívej na lidi tady s firmou a co píšou. Je to většinou trochu mimo.
Úplně stejně se můžeš podívat na JS - mistr světa, který se jen tak s nějakým póvlem nebude zabývat. A k čemu mu ta jeho geniálnost je? Akorát toho, že tady má prvenství v psaní o korporátním bullshitu...

Přijde mi idiotské se tady dohadovat, kdo dál dočůrá*, ale jestli by vrcholem toho, co mi dá matematika, mělo být sedět v kóji 1x1m (což je privilegium, ne-nadlidé mají jenom 1x0.5!), chodit do práce od osmi do osmi a muset dělat, co mi řekne šéf, tak to bych se té matematice teda raději obloukem vyhnul, protože to je něco, o co opravdu nestojím. A je naprosto irelevantní, jak převratné a extra-hóch věci JS dělá.

* a vůbec si nemyslím, že já jsem něčeho dosáhl, spíš naopak, mám pocit, že jsem mohl dosáhnout daleko víc

Protože mít firmu může mít každý blbec
Jen tak pro zajímavost - už jsi nějakou měl, nebo jenom vaříš z vody? (P.S. omlouvám se, ale jako anonymovi ti stejně odpověď nebudu věřit, to byla spíš taková řečnická otázka...)

To jako že více jak 50% absolventů bude po dostudování budovat a řídit vlastní firmu? To už se mi zdá pravděpodobnější, že budou počítat trojné integrály :)
Ne, vůbec ne. Ale předpokládám, že VŠ člověk studuje proto, aby se dostal na vyšší místa. Aby řídil, vytvářel strategie, architektury, dělal významná rozhodnutí. Pokud by ji měl studovat k tomu, aby pak za padesátku hrubýho seděl v cubiclu, tak to mi přijde trochu pointless...

No a ti první lidi potřebují imho v podstatě stejné znalosti, jakoby měli svoji firmu (přestože ta, ve které pracují, jim třeba nepatří).

Patrik

« Odpověď #790 kdy: 17. 10. 2012, 23:07:15 »
Ano, i na JS se můžeme podívat. Nikdo neříkal, že po vystudování jsi hned borec. Dnešní školství není dobré a projít jím může kdokoli. Může být hloupý, může být chytrý, může být snaživý, může být lempl. Kdo ví. Takže jaká geniálnost?

A co chceš dělat? Matematika je základ pro to, abys mohl dělat něco kvalitního. Možná né super placeného, ale kvalitního z pohledu složitosti. Nikdo neví kde, klidně v té tvé kóji.

Žádnou jsem neměl a žádnou mít nechci. Ale asi jsem už i někde pracoval, ne? Vidím, kdo to tam vedl, vidím, co tu píše Lenin. Takže žádná voda.

Jakub Galgonek

« Odpověď #791 kdy: 17. 10. 2012, 23:16:50 »
To jako že více jak 50% absolventů bude po dostudování budovat a řídit vlastní firmu? To už se mi zdá pravděpodobnější, že budou počítat trojné integrály :)
Ne, vůbec ne. Ale předpokládám, že VŠ člověk studuje proto, aby se dostal na vyšší místa. Aby řídil, vytvářel strategie, architektury, dělal významná rozhodnutí.

No nějak se mi právě nezdá, že by komerční sféra požadovala více lidí, kteří vytvářejí strategie, architektury a dělají významná rozhodnutí, než těch, co je pak jen implementují. Ale je fakt, že o komerční sféře nevím skoro nic.

« Odpověď #792 kdy: 17. 10. 2012, 23:17:05 »
Žádnou jsem neměl a žádnou mít nechci. Ale asi jsem už i někde pracoval, ne? Vidím, kdo to tam vedl, vidím, co tu píše Lenin. Takže žádná voda.
Psát o tom, že firmu může mít každý blbec, když jsi to nezkusil, je asi tak stejně relevantní jako tvrdit, že vysokoškolskou matiku může udělat každý blbec, když jsi ji nikdy nestudoval.

Patrik

« Odpověď #793 kdy: 17. 10. 2012, 23:20:26 »
Se pak div, že ti sem nikdo nic pořádnýho nepíše, když píšeš podobným stylem. Ty jen hledáš lidi, kteří potvrdí, že učňák je fajn a každý by z něj šel dělat nějakou "vysokou" pozici do firem jako manažer. To zní skvěle.

« Odpověď #794 kdy: 17. 10. 2012, 23:20:41 »
No nějak se mi právě nezdá, že by komerční sféra požadovala více lidí, kteří vytvářejí strategie, architektury a dělají významná rozhodnutí, než těch, co je pak jen implementují. Ale je fakt, že o komerční sféře nevím skoro nic.
Možná bych tu otázku postavil trochu jinak: k čemu teda má být VŠ, když ne proto, aby produkovala lidi, kteří budou schopní zastávat ty nejvyšší stupně řízení?

Pokud by mělo být smyslem VŠ vychovávat lidi vhodné jenom do kjůbiklů, tak tomu zase pro změnu říkám učňák já - naprosto nezávisle na tom, jaké věci se ti lidi učí nebo neučí.