Program pro call centrum - diplomka?

Re:Program pro call centrum - diplomka?
« Odpověď #45 kdy: 27. 09. 2012, 22:23:52 »
To, co tu Lenin píše má hlavu a patu, člověk (ano, to je i vývojář) se musí naučit jednat s lidmi, říct jim, co chtějí, navrhnout řešení a poprat se s nezdary a hloupostí jiných (bez urážky) a má pravdu, že taková práce člověku hodně dá. Na druhou stranu, 10 000 Kč by nejspíš nepokrylo ani náklady, takže sám bych do toho nešel už z důvodu, že na trhu je spousta jiných podobně lowend nabídek, které člověku dají totéž a současně jsou i zaplaceny (třeba ne moc, ale člověk z toho může zaplatit alespoň ten semestr studentských nákladů).
U tohodle projektu je od začátku jasný, že je to krávovina. Čili ten člověk nutně neuspěje (takovým nebo makovým způsobem) a zažije si peklo. Pokud se na tomhle projektu má něco učit (takže žádný pořádný projekt ještě nedělal), může být imho jenom pár scénářů:
1. je to relativně normální člověk, takže z neúspěchu bude frustrovaný, z mála peněz naštvaný a celkově se na to celý bude snažit co nejrychleji zapomenout
2. totéž, co 1, ale navíc zapojí racionalizaci: já jsem všechno dělal dobře, za neúspěch může zadavatel -> pojme pocit, že takhle debilně pracovat je normální, a příště to udělá stejně
3. je to velmi silná osobnost, oklepe se z neúspěchu, racionálně zanalyzuje, co bylo špatně, a příště už bude postupovat úplně jinak. Bude to pro něj velká a cenná lekce.
4. totéž co 2, ale navíc ještě zahořkne a mindráky si začne léčit na fóru roota ;)

Nedělám si iluze, že lidí typu 3 je víc, než by se dalo spočítat na prstech levé nohy. Čili podle mě, ten projekt je pro většinu lidí, kterým by údajně měl něco dát, naprosto nevhodný.

(just my 2c)

KapitánRUMFree

« Odpověď #46 kdy: 27. 09. 2012, 22:39:54 »
4. totéž co 2, ale navíc ještě zahořkne a mindráky si začne léčit na fóru roota ;)

Čoveče, právě jsem na vstup generátoru náhodných čísel zadal LENIN a ono mi to z toho vygenerovalo číslo 4  ;D
Zadal jsem to znovu a co čert nechtěl, zase mi na LENINA padla 4ka  ;D ;D

« Odpověď #47 kdy: 27. 09. 2012, 23:03:14 »
zase mi na LENINA padla 4ka  ;D ;D
No tak to ale musíš mít ňáký rozbitý, protože Lenin vždy byl, je a bude jednička!

(spolu s Nvidií a Kalouskem :)

Mejvas

« Odpověď #48 kdy: 28. 09. 2012, 10:14:16 »
Mam jednu otazku na Lenina a jedno doporuceni. Lenine, kolik jsi zrealizoval projektu v IT? A to doporuceni je... Chtelo by to trochu mene arogance a trochu vice pokory :) Dal to rozvadet nebudu. Lidi, kteri maji trochu zkusenosti s vyvojem si udelaji obrazek sami :)

Radim

« Odpověď #49 kdy: 28. 09. 2012, 12:06:07 »
Podle mně tahle zakázka bude potřebovat manažerskou práci mnohem víc než programování. Přirozeně přesně se to bude vědět nejdřív až po nějaké pořádné konzultaci v zadavatelské firmě, případně až po důkladném analýze sdělených informací a průběhu té konzultace..
Firma je s největší pravděpodobností totiž typický příklad zákazníka, který sice ví, co chce, ale protože se v oboru nevyzná, jeho očekávání nákladů za požadovanou věc je absolutně nereálné. Základem úspěchu bude proto seznámit manažment firmy se základy a principy vývoje takové aplikace a potom je postupně nějak nakormidlovat nebo se s nimi dohodnout, aby ideálně oni sami dobrovolně zadání přizpůsobili nákladům, které chtějí na aplikaci vynaložit. Přitom v manažmentu mohou být různí lidé všelijakých manažerských typů. Už toto provést může být majstrštyk obchodně manažerského vyjednávání. Který když se nepovede, tak ten projekt prostě pohřbí už předem, bez ohledu na kvalitu programování. Případně možná vyjde najevo, že mnohem lepší bude koupit hotovou aplikaci. Může se klidně stát, že manažment firmy nebude ochoten nové informace  přijmout a bude trvat na starém nereálném zadání a potom projekt prostě musí být odpískán.
Podle mně je na 98 % jisté, že studenta jako prvního a hlavního  vyjednavače o takových věcech manažment firmy nepřijme, že když už, nechá se poučit od někoho manažerům bližšího věkem i praxí.
Takže to vidím na tým, spojení nějakého projektového manažera zabývajícícho se projekty v IT oboru a programátora nebo programátorů.

Ještě je taky možnost, že zákazník je přece jen chytrý a ví, že o tom moc neví. Proto poptává na první pohled nereálnou zakázku, očekává právě to, co jsem napsal výše, že hafo všelijakých natěšených zájemců se rozjede do Bruntálu na konzultace a bude házet rozumy. Zákazník potom ty rozumy z těch  konzutací třeba 5 - 10 zájemců vybere, vyhodnotí a využije. Bude prostě vědět co a jak , vytvoří správné zadání a poptá ty správné lidi nebo firmy.  Takhle bych to dělal možná i já, kdybych potřeboval objednat něco, o čem moc nevím a co vyžaduje proniknout do oboru a pochopit i všelijaké nepsané oborové zvyklosti a specialitky.

Trident

« Odpověď #50 kdy: 28. 09. 2012, 13:41:35 »
Ještě je taky možnost, že zákazník je přece jen chytrý a ví, že o tom moc neví. Proto poptává na první pohled nereálnou zakázku, očekává právě to, co jsem napsal výše, že hafo všelijakých natěšených zájemců se rozjede do Bruntálu na konzultace a bude házet rozumy. Zákazník potom ty rozumy z těch  konzutací třeba 5 - 10 zájemců vybere, vyhodnotí a využije. Bude prostě vědět co a jak , vytvoří správné zadání a poptá ty správné lidi nebo firmy.  Takhle bych to dělal možná i já, kdybych potřeboval objednat něco, o čem moc nevím a co vyžaduje proniknout do oboru a pochopit i všelijaké nepsané oborové zvyklosti a specialitky.
Dobra myslenka. Tak to delam momentalne ja. Zjistuji ze IT obor neni zdaleka tak prohnily jako bankovnictvi nebo stavebnictvi. My jsme andilci proti tomu co se deje jinde.
V CR s poctivosti nejdal pojdes jak rika jeden svetoznamy policista.

Tak mne napadlo, jestli firma za tu cenu proste nechtela ten program cracknout aby sel na vice pocitacich. Cracking se da zabalit do diplomky kdyz na to prijde.

« Odpověď #51 kdy: 28. 09. 2012, 21:08:33 »
Zjistuji ze IT obor neni zdaleka tak prohnily jako bankovnictvi nebo stavebnictvi. My jsme andilci proti tomu co se deje jinde.
Pokud ovšem nepočítáme státní zakázky - tam se v IT utápí takové peníze, že to fakt hezký není.

Třeba jenom teď poslední kauza: 2500Kč za hodinu pro Dopravní podnik... No comment.
http://praha.idnes.cz/predrazene-it-sluzby-v-prazskem-dopravnim-podniku-f84-/praha-zpravy.aspx?c=A120927_1834265_praha-zpravy_ab

Trident

« Odpověď #52 kdy: 28. 09. 2012, 22:35:13 »
Zjistuji ze IT obor neni zdaleka tak prohnily jako bankovnictvi nebo stavebnictvi. My jsme andilci proti tomu co se deje jinde.
Pokud ovšem nepočítáme státní zakázky - tam se v IT utápí takové peníze, že to fakt hezký není.

Třeba jenom teď poslední kauza: 2500Kč za hodinu pro Dopravní podnik... No comment.
http://praha.idnes.cz/predrazene-it-sluzby-v-prazskem-dopravnim-podniku-f84-/praha-zpravy.aspx?c=A120927_1834265_praha-zpravy_ab
121 milionu? To jsou vietnamsti trhovci proti metrostavu a skansce. A 10kkc/hod za cloveka taky nekdy davame. A to jsou blby SW veci.

« Odpověď #53 kdy: 29. 09. 2012, 10:37:11 »
121 milionu? To jsou vietnamsti trhovci proti metrostavu a skansce.
Je to nárůst na dvojnásobek.

« Odpověď #54 kdy: 29. 09. 2012, 11:33:46 »
Citace
Ty sam aplikujes bez myslenkove premysleni typu looser, kterym nas tady vsichni okolo krmi.

Ty jsi zase takovy loser, ze ani nevis, jak se to slovo pise!

;D ;D ;D
Copa Lenin, ten musí v tej emerice růlovat!

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #55 kdy: 29. 09. 2012, 23:08:56 »
To co tam uvadi neni dobrovolnictvi na zkusenou ale otroctvi. Budes otrokem sam sve mysli. Ty sam sobe budes bicem otrokare.
Presne tak, musis ze sebe dostat to co do tebe cpali cely zivot. Jsou to psychicka muka, protoze ses presvedcen se si ublizujes. Musis to vydrzet, to je jedina vlastnost kterou potrebujes. Nevzdat to.

Az to ze sebe dostanes tak to bude uplne v pohode, budes silny, stastny a svobodny. Je o co stat.

Radim

« Odpověď #56 kdy: 30. 09. 2012, 08:51:04 »
Tak mne napadlo, jestli firma za tu cenu proste nechtela ten program cracknout aby sel na vice pocitacich. Cracking se da zabalit do diplomky kdyz na to prijde.
Jedna věc je víceméně veřejně vyhlášené zadání a druhá věc je to, co firma bude skutečně chtít. Toto není škola, kde se všichni chovají podle jakési akademické šablony, ale realita života.

Trident

« Odpověď #57 kdy: 30. 09. 2012, 21:06:16 »
To co tam uvadi neni dobrovolnictvi na zkusenou ale otroctvi. Budes otrokem sam sve mysli. Ty sam sobe budes bicem otrokare.
Presne tak, musis ze sebe dostat to co do tebe cpali cely zivot. Jsou to psychicka muka, protoze ses presvedcen se si ublizujes. Musis to vydrzet, to je jedina vlastnost kterou potrebujes. Nevzdat to.

Az to ze sebe dostanes tak to bude uplne v pohode, budes silny, stastny a svobodny. Je o co stat.
IMHO neni. Na vlastni kuzi jsem to poznal. Cely zivot kvuli zanedbavas osobni zivot na ukor prace a pak zjistis ze je pozde...

Radim

« Odpověď #58 kdy: 01. 10. 2012, 09:19:09 »

IMHO neni. Na vlastni kuzi jsem to poznal. Cely zivot kvuli zanedbavas osobni zivot na ukor prace a pak zjistis ze je pozde...
Ono záleží, jak to kdo zvládá. Někdo se pod takovým náporem sesype a vytvoří si tak dlouholeté trauma, jiný se z toho poučí a leccos se naučí. Určitý problém může být to, že kdo to zvládá dobře, může si navyknout na stres s takovou práci spojený a potom takovou práci bude vyhledávat neustále, dokud určitým způsobem nevyhoří.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #59 kdy: 01. 10. 2012, 10:25:49 »
A to doporuceni je... Chtelo by to trochu mene arogance a trochu vice pokory :)

Kdyz chces byt pokorny, tak bud pokorny pred Bohem. Jedine tam to ma smysl.