Zdravím všechny,
chtěl bych se vás zeptat, jaký máte názor na měkké formy hacktivismu - žádný cracking, spíš takové to všelijaké opruzování majitelů pochybných webů apod. Asi tady většina z nás zná věc z druhé strany, ale zajímalo by mě, kolik z vás se i na nějakém tom trollingu/hacktivismu i podílelo, přestože víte, že na druhé straně drátu sedí admin jako my, přinejhorším třeba i někdo z čtenářů rootu
Případně jestli máte nějaký osobní etický pravidla, kdy to má smysl (angažovanost typu ekologie, sociální věci, ...) nebo to považujete za každých okolností za pubertální záležitost.
Ptám se na to proto, že mě teď konkrétně nakrkl server modnipeklo.cz, který vydělává na bulvárním navážení se do lidí, ale když měli odpovědět na moje otázky, tak začal admin mohutně mazat a rušit účty... (koho "causa" zajímá:
http://goo.gl/bNHAp ) Přiznám se, že poprvé v životě jsem si s chutí zatroloval, protože takováhle arogance admina serveru, který má (podle mě) eticky pochybný zdroj příjmů a ještě totálně zbastlenou registraci*, mě fakt nadchla. Neměl by mít admin přinejmenším mít trochu zdravého rozumu, když de facto dělá PR?
Samozřejmě nechci téma omezovat jenom na tenhle případ, zajímá mě, jak se na takové "eticky motivované" trollování díváte vy.
dík za názory, mějte se
Mirek
* zadáte jakýkoli email, přístup k němu nepotřebujete, ověření se nekoná...WTF?!