Trolling/hactivism

Kit

Re:Trolling/hactivism
« Odpověď #30 kdy: 17. 06. 2012, 13:49:40 »
Propánajána, nepřehlídli jste slovo "napomáhání"? Napomáhání X, to je vytváření prostoru pro X.

Jenže pokud se nepletu, tak na rozdíl od Facebooku tam zřejmě existuje účinná cenzura nejen příspěvků do diskuze, ale i uveřejněných fotek. Myslím si, že tam denně proudí tuny závadných fotek, které se do článků nikdy nedostanou. Facebook mi z tohoto pohledu připadá mnohem nebezpečnější.

« Odpověď #31 kdy: 17. 06. 2012, 13:51:50 »
Jenže pokud se nepletu, tak na rozdíl od Facebooku tam zřejmě existuje účinná cenzura nejen příspěvků do diskuze, ale i uveřejněných fotek.
To se právě pleteš. A ta odkazovaná FB stránka samozřejmě patří k tomu projektu, jinak bych ji neodkazoval.

Waseihou

« Odpověď #32 kdy: 17. 06. 2012, 14:02:27 »
Citace
Propánajána, nepřehlídli jste slovo "napomáhání"? Napomáhání X, to je vytváření prostoru pro X.

Proč by měl zprostředkovatel nést odpovědnost za obsah? Napomáhá snad obchodník který prodá nůž vraždě? A co teprve poskytovatel internetového připojení, ten také "napomáhá" kyberšikaně tím že nefiltruje obsah který skrze jeho dráty proteče? A co teprve transparentní proxy cachující dané obrázky, to je podle této logiky také "napomáhání", ne?

Není možné činit prostředek zodpovědným za jeho zneužití, může snad bittorrent za pirátství nebo linux v bezpilotním dronu za vraždu nevinných civilistů? Určitě ne, za vše vždy nesou odpovědnost konkrétní osoby a nikoliv prostředek, navíc se musíme vyvarovat přehnanému protekcionismu a naučit se žít s tím jak to je, takže daleko lepší než nějak postihovat kyberšikanéry je naučit děcko jak se tomuto bránit - ať již odpojením od daného kanálu, a nebo třeba jeho zaspamováním pomocí skriptu, účel světí prostředky a někdy je potřeba použít silnější kalibr. Pomlouvají mě tam či onam? Zaspamujeme, dáme LOIC, nebo protiúder zesměšněním samotných šikanérů, kreativitě se meze nekladou...

« Odpověď #33 kdy: 17. 06. 2012, 14:12:05 »
Tady se ale nebavíme o nějakém "prostředku", který neví, co se skrze něj děje. Tady sa bavíme o jedné konkrétní paní, která se věnuje jedné konkrétní zábavě (zveřejňovat kompromitační fotky) a jedné konkrétní firmě, která na tom vydělává peníze.

Waseihou

« Odpověď #34 kdy: 17. 06. 2012, 14:23:58 »
No ale minimálně v případě těch čouhajících kalhotek to nebude náhoda, ale spíše úmysl ze strany té dívky. A přiznejme si, kdo jsme se na střední při této příležitosti nepodívali? Někdy bylo vidět mezi půlky poměrně hluboko, jó zlaté časy ;D.

« Odpověď #35 kdy: 17. 06. 2012, 14:32:19 »
No nic, vypadá to, že trollování bylo nakonec účinné: http://www.modnipeklo.cz/diskuse/je-eticke-fotit-lidi-na-ulici-a-co-kybersikana-867/

Tohle už asi admin jenom tak nesmaže :)

Můj základní problém "Jak může někdo mít žaludek na takovém bulváru vydělávat?" a "To je ta webařina opravdu taková žumpa" sice zůstává, ale aspoň se dámy nad věcí začaly pořádně zamýšlet, takže mission complete :)

Ale i tak bych byl rád za jakékoliv další komentáře k ("soft") hacktivismu, docela mě váš názor zajímá.

P.S. poprvé v životě jsem použil Tor :)

Waseihou

« Odpověď #36 kdy: 17. 06. 2012, 15:05:12 »
Alespoň že nejsem sám kdo tráví víkendy naprosto neproduktivně ;D.

BTW nezná někdo nějakou dobrou multiplatformní knihovnu pro asynchroní posílání zpráv mezi klienty p2p sítě která zvládne i hole punching pro NAT? Nejlepší by bylo kdyby to umělo použít v případě nutnosti i IPv6 pokud by bylo dostupné (chci všechno co je možné). Zdá se mi že by mohlo fungovat libjingle, sice asi neumí IPv6 ale mělo by to být schopné podporovat jak UPnP, tak STUN včetně "hole punching". Ty NATy pěkně dokurvily internet...

https://developers.google.com/talk/libjingle/

« Odpověď #37 kdy: 17. 06. 2012, 17:09:50 »
Alespoň že nejsem sám kdo tráví víkendy naprosto neproduktivně ;D.
Náhodou já jsem s produktem nadmíru spokojen. Sice jsem měl v plánu cosi naprogramovat, ale tohle mi přišlo důležitější.

KapitánRUM

« Odpověď #38 kdy: 17. 06. 2012, 23:17:25 »
Tak tohle mi ještě jako kyberšikana nepřipadá. Z těch fotek se nedá určit, o koho se jedná. Takové fotky odbýt mohu.
Když jedna holka ve třídě nafotí jinou holku, jak jí lezou kalhotky, a pošle to na v daném oboru nejsledovanější web a autorka to ochotně zveřejní, tak to není napomáhání kyberšikaně? Tak to už fakt nevím, co by to bylo.

To si vážně myslíš, že ty holky, co tam ty fotky poslaly, taky po škole nerozšířily "hele, hele, Máňa je na pekle, koukněte se na to!"?

Hele, ony to tak nosí schválně, prostě kalhoty jsou udělané schválně tak, aby z nich koukala zadek, ony o tom vědí, že jim kouká zadek a dělají to tak schválně. Prostě z těch kalhot má zadek koukat. Nefér by bylo, vyfotit někoho, jak upadl a roztrhl si kalhoty, že by mu čouhala zadek. Ale když jsou tak schválně oblečené....

Alois Křepelka

« Odpověď #39 kdy: 17. 06. 2012, 23:58:23 »
Můj základní problém "Jak může někdo mít žaludek na takovém bulváru vydělávat?" a "To je ta webařina opravdu taková žumpa" sice zůstává, ale aspoň se dámy nad věcí začaly pořádně zamýšlet, takže mission complete :)

Ale i tak bych byl rád za jakékoliv další komentáře k ("soft") hacktivismu, docela mě váš názor zajímá.

P.S. poprvé v životě jsem použil Tor :)

Vůbec bych se nebál přitvrdit, weby spadající do této kategorie opravdu nezaslouží pozitivní propagaci, zcela degradují kulturu ve společnosti a podporují úpadek základních morálních a etických hodnot člověka. Tor v kombinaci s VPN by měl stačit i na "větší" ryby, větší množství cyklů přes SOCKS5 proxy zabírá věčnost. Držím Vám palce.

P.S. get bridges

« Odpověď #40 kdy: 18. 06. 2012, 01:21:59 »
Vůbec bych se nebál přitvrdit, weby spadající do této kategorie opravdu nezaslouží pozitivní propagaci, zcela degradují kulturu ve společnosti a podporují úpadek základních morálních a etických hodnot člověka.
Momentálně nemám žádnou motivaci přitvrzovat, protože samy skalní příznivkyně onoho webu o věci začaly docela rozumně diskutovat. Tlak, který můžou vytvořit ony (zákaznice, cílovka) je imho dostatečná páka. Ledaže by provozovatelé webu ignorovali i je, to by asi bylo na řadě přemýšlet o dalším postupu, ale jsem zatím optimista, tohle podle mě neustojí ani sebearogantnější rádobydáma.

Jinak díky za podporu :)

A když bysme to teda posunuli do obecnější roviny, kterou tady má imho větší smysl rozebírat: kam až zajít? Jaké prostředky použít? Jaká kritéria jsou pro oprávněnost nejaké akce? (aby to nebylo vnucování svého názoru jiným...

Citace
Hele, ony to tak nosí schválně
No jasně že to nosí schválně, ale to je irelevantní v otázce, jestli tolerovat, že dospělá ženská založí bulvár na posmívání se šestnáctkám a někdo na tom s gustem vydělává.

Waseihou

« Odpověď #41 kdy: 18. 06. 2012, 06:58:35 »
Citace
No jasně že to nosí schválně, ale to je irelevantní v otázce, jestli tolerovat, že dospělá ženská založí bulvár na posmívání se šestnáctkám a někdo na tom s gustem vydělává.

No ale nebyla by škoda kdyby byl web o nějaké ty kalhotky chudší? Ne že by jich tam bylo málo, to ne, ale škoda každých kalhotek ;D. Spíš by to chtělo projekt "vyfoťte si kočičku/husičku" zaměřený čistě na fotky kdy slečna "omylem" odhalí až příliš, samozřejmě by šlo o to nějakou nachytat na ulici, normální erotiky je na netu mraky. To by se pak možná našli i experti kteří při hledání kalhotek nosí kamerku proklatě nízko, no ne že by to taky nemělo svá pozitiva :D.

Tonda

• 635
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 18. 06. 2012, 11:00:30 »
A když bysme to teda posunuli do obecnější roviny, kterou tady má imho větší smysl rozebírat: kam až zajít? Jaké prostředky použít? Jaká kritéria jsou pro oprávněnost nejaké akce?

IMO je to prosté, pokud se domníváš, že došlo k porušení zákona, tak postupuj dle zákona a informuj patřičné úřady.
Jinak vyjádřit svůj nesouhlasný názor v diskusi/přímým mailem redakci. Spamování a hackování už mi přijde na tenkém ledě a hlavně snížení se na podobnou úroveň.

Spíš by to chtělo projekt "vyfoťte si kočičku/husičku" zaměřený čistě na fotky kdy slečna "omylem" odhalí až příliš, samozřejmě by šlo o to nějakou nachytat na ulici, normální erotiky je na netu mraky.

Na podobné téma vznikl v roce 2003 projekt http://mobileasses.com/ s podtitulem "The Real Reason Mobile Phones Have Cameras", bohužel tam už nic není :-)

« Odpověď #43 kdy: 18. 06. 2012, 12:59:21 »
Jinak vyjádřit svůj nesouhlasný názor v diskusi/přímým mailem redakci. Spamování a hackování už mi přijde na tenkém ledě a hlavně snížení se na podobnou úroveň.
Mail zůstane pochopitelně bez reakce, nesouhlasný názor z diskuse smazán. Co teda dál? Vzdát to?

Waseihou

« Odpověď #44 kdy: 18. 06. 2012, 13:51:51 »
Ano, vzdát to a zaměřit se na něco jiného. Jeden člověk svět stejně nezachrání a mnohem lepšího výsledku dosáhne tím že vybuduje něco co pomůže druhým namíto toho se snažil napravovat to špatné.