Jura: Debian je výborný, ale určitý záměr by byl i ušetřit čas právě jinak vynaložený na to ladění, další výhoda je, že ho léta používám a relativně i znám.
Miroslav Prýmek: BSD je zajímavá volba, o které jsem už uvažoval, ale nemám zde žádné zkušenosti, ale až bude čas, je to adept na testování.
JardaP: Problém disků je jasný, asi bych šel cestou CF karet a redukce. S úpravou linuxu jako pseudo-read only nějaké zkušenusti mám.
tuxmartin: Raspberry Pi je hezká věc, ale poměrně nedotažená. Sám mám za sebou návrh dvou podobných desek ale pro průmyslové použití, takže vím o čem mluvím. Navíc výhoda těch starých strojů, jak jsem psal, převážně notebooků, je v tom, že mají user interface - LCD a klávesnici, což by v případě RB byli poměrně vysoké náklady navíc a spousta prostoru. Navíc ty počítače fyzicky mám - stačí šáhnout do skříně. Své také hraje jistá nostalgie k tomu strému poctivému hardwaru. O spojehlivost bych se nebál, jednak je to pájené ještě olovem, dále to není kritická aplikace a navíc jsem shopen případnou závadu většinou najít a odstranit.
Aplikace většinou píšu v C s použitím wxWidgets, takže jsou docela dobře přenositelné, nicméně třeba navrhované W98 moc nelze, protože často využívám libUSB a ta pro W98 pokud vím není. I když by nebyl ani licenční problém - někde mám spoustu sundaných štítků z PC, co šli do Remy.