Reklama na Microsoft na Rootu

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Reklama na Microsoft na Rootu
« kdy: 24. 04. 2012, 19:51:02 »
Já chápu, že z reklamy jsou všichni živi, ale mít na linuxově založeném serveru fullscreen reklamu na Microsoft® Private Cloud... :-)

Doufám, že to máte alespoň královsky zaplacené ;-)
« Poslední změna: 24. 04. 2012, 22:42:03 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:To snad ne!
« Odpověď #1 kdy: 24. 04. 2012, 20:01:08 »
Myslis, ze si Root ty reklamy nejak vybira? Tuhle ano, tuhle ne.... Ty reklamy dodava nejaky reklamni server. Nevim, proc to tu porad nekdo musi resit.

« Odpověď #2 kdy: 24. 04. 2012, 20:04:11 »
Celý svet je zamorený odpadom:plastové fľaše, tetra-packové obaly, výfukové plyny, splašky, M$..
Aj preto sú ľudia nútení separovať odpad, používať katalyzátory, čističky odpadový vôd, adblock..

radek

« Odpověď #3 kdy: 24. 04. 2012, 20:09:09 »
a tam nelze provozovat linux? Ja se uz pekne dlouho nesetkal, ze by nekdo rypal do linuxu, zato do MS furt nekdo rypa :)

Tsukasa

« Odpověď #4 kdy: 24. 04. 2012, 20:49:39 »
Chodit sem nemusíš ;D ty servery nějakou elektřinu žerou a ti lidi, co se o ty servery starají taky musí jíst  :o

Radovan

« Odpověď #5 kdy: 24. 04. 2012, 22:31:37 »
Mě ta držka také štve, ale ber to tak, že nám (linuxákům) platí M$ provoz serveru, abysme se mu tady mohli občas vysmívat. A nebo jako varování, jak bys také mohl dopadnout, nebýt Linuxu ;D

Re:Reklama na Microsoft na Rootu
« Odpověď #6 kdy: 24. 04. 2012, 22:44:10 »
Zaprvé: Název tématu „To snad ne!“ je velmi nevhodný. Změnil jsem ho na něco rozumného.

K reklamě: Jak píše Radovan, berte to tak, že Microsoft platí provoz linuxového zpravodajského serveru. Rozhodně nijak nezasahuje do obsahu, jak jste si asi všimli, nevychází tu žádné pochvalné články, ódy, ani jsme nepřešli na HyperV a Internet Explorer. Microsoft si tu platí reklamu dlouhodobě (co já vím asi od roku 2003), není to žádná novinka.

#

« Odpověď #7 kdy: 24. 04. 2012, 23:00:41 »
nevychází tu žádné pochvalné články, ódy, ani jsme nepřešli na HyperV a Internet Explorer. Microsoft si tu platí reklamu dlouhodobě (co já vím asi od roku 2003), není to žádná novinka.

ale proc pak mezi clanky jsou jejich komercni sdeleni - http://www.root.cz/pr-clanky/privatni-cloud-od-microsoftu-monitoruje-i-aplikace/ - byt treba oznacene ... jinak nemam sam problem, v zivote sem jejich reklamu nevidel (adblock) ani ten odsuzovanej kolotoc dole (opet adblock :) ) vlastne jsem to napsal jen proto, ze tu clanky vychazi, ale ja jsem stejne ani jeden z tech pr necetl (a diky za to oznaceni v titulku, to doufam zustane i v budoucnu).

« Odpověď #8 kdy: 24. 04. 2012, 23:04:58 »
Ano, PR články jsou forma reklamy. Je to reklama textová a podle mě tedy celkem příjemná.

Používání Adblocku není moc věc, se kterou bych se chlubil. Proč? Protože.

#

« Odpověď #9 kdy: 24. 04. 2012, 23:14:26 »
Na Adblock mame evidentne rozdilnej nazor, tak to holt v zivote chodi.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #10 kdy: 25. 04. 2012, 08:24:26 »
Petr Krčmář: Pěkný článek, ten jsem si měl najít a přečíst před odesláním úvodního příspěvku. Hned jsem zahlasoal pro "Nepoužvám". Já osobně chápu význam reklam a nemám potřebu je blokovat, ale někdy jsou fakt otravné a způsob jejich zobrazení nešťastný. Přetrpíme fullscreen MS Private Cloud a budeme doufat, že nám zase na nějakou dobu fullscreen reklama nepřijde :-)

Arthur

• 174
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25. 04. 2012, 10:35:08 »
Z diskuse pod zmíněným článkem vyplývá zejména to, že není problém ani tak v obsahu reklamy (jestli je to zrovna na neoblíbeného výrobce oken, pilulky proti erekci nebo Český sen) ale ve FORMĚ:  tj.  blikající, putující, fullscreenová reklama, která několikanásobně zpomaluje načítání stránek a roztáčí hlučné větráky u levných notebooků.

Čím více bude této formy reklamy, tím více ji budou čtenáři blokovat nebo omezovat návštěvu stránek. V obou případech zřejmě dojde ke snížení příjmů pro redakci a potenciální ohrožení existence. Takže systém požírá sám sebe a může fungovat jen v určité oblasti rovnováhy mezi mírou inzerce a znechucením čtenářů.

Pak je ještě druhý model (který považuji za pravděpodobnější), a to že čtenářů médií, kteří cíleně reklamu blokují je minimum a zbytek to stejně konzumuje bez ohledu na možství, takže se vlastně nic moc neděje a všichni mohou být spokojení.

« Odpověď #12 kdy: 25. 04. 2012, 10:50:56 »
môj názor na Microsoft je veľmi jednoduchý - je to spoločnosť, ktorá niečo vyrába a predáva. aby sa to predávalo, tak treba reklamu. Jedna možnosť je zaplatiť si ju v telke, iná možnosť je podporovať napríklad linuxový server.

Poviem príklad. Mám jednoduchý web o knihách. Logicky sú tam hlavne knižky. Ak by tam chcel mať Microsoft veľkú reklamu, tak by som sa mohol ďalej venovať tomu, čomu sa venovať chcem - a vďaka reklame by som mal tú námahu z nejakej časti zaplatenú.

Mám tam priamo dohodnutú reklamu s jedným eshopom. Oni majú reklamu na viditeľnom mieste a tým sa starajú aj o to, aby mali ostatní tie knižky zadarmo. A nemám problém ich odporučiť, však si pomáhame navzájom, tak prečo nie?

« Odpověď #13 kdy: 25. 04. 2012, 10:55:39 »
Arthur: Potíž je, že my tu reklamu nekreslíme, nevymýšlíme a nezadáváme. Nám to přijde jako hotová věc a jedná se o ceně. (To nedělá redakce, ale obchodní oddělení vydavatele.) Je logické, že zadavatelé chtějí stále agresivnější reklamu, my bychom chtěli jen nějakou decentní, textovou, ale nezáleží to na nás.

Pak je tu další problém „davových slibů“. Takové to: „kdyby to bylo tak, tak já bych“. Dřív všichni řvali, že jim vadí klasické bannery a že textová reklama by byla lepší. Dnes jsou bannery na ústupu, ale stejně všichni blokují i textové boxy od Google.

Co se týče počtu blokovačů, tak to máme změřené, ale mám zakázáno to zveřejnit. Ale velmi byste se divili. Reálně to zasahuje do ekonomiky Roota, ale neuděláme s tím nic.

« Odpověď #14 kdy: 25. 04. 2012, 11:00:53 »
myslím, že práve redakcia by to mohla ovplyvniť. možno je to scifi, ale keby sa dalo v nastaveniach profilu prepnúť medzi tromi režimami, tak by to bolo veľmi fajn.

1. režim - bežný, všetky reklamy (predvolené)
2. režim - nenáročné reklamy áno, mega blikajúce "flashoviny" nie
3. režim - bez reklám, tu je číslo účtu, pošlite nám niečo